Nieuws & Blog

Whitepaper Groothandel.

Whitepaper Groothandel Feiten, Cijfers en Trends 2019 - 2020 Blog

Om een geweldig jaar af te sluiten, willen we je graag nog even meenemen naar de belangrijkste cijfers en feiten uit 2019. Hoe is de markt veranderd? Welke mogelijkheden en bedreigingen spelen een steeds grotere rol? Natuurlijk kijken we ook alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Daarvoor hebben we de belangrijkste trends van 2020 op een rijtje gezet.

Download de Groothandel Cijfers & Trends 2021

Zoals we allemaal weten, staat de sector al jaren onder druk. Het eenvoudigweg ‘dozen schuiven’ heeft allang haar toegevoegde waarde verloren. Dit zie je terug in afnemende marges van deze activiteit. De groothandel moet innoveren om relevant te blijven. Het assortiment moet vooruitstrevend zijn. Inspelen op de marktbehoefte is meer dan ooit essentieel.


Daarnaast bestaat het risico dat de groothandel als waardetoevoeger in de keten wordt overgeslagen door de opkomst van directe levering via internet. Vroeger waren producenten niet zo geïnteresseerd in het opzetten van een e-commerce kanaal, maar tegenwoordig is de stap nog meer binnen handbereik door de komst van complete e-commerce platformen zoals Bol.com.

We willen graag stimuleren dat je bewust bezig bent met de groei en ontwikkeling van je groothandel. Daarom delen we graag de Groothandel Feiten, Cijfers en Trends 2019-2020.