Clouds-no-bg-04-small-border-04

Vanaf Unit4 migreren naar de Cloud... Ingewikkeld?

...Nee hoor!

ERP en Cloud gaan hand in hand en er is geen beter moment meer om over te gaan naar zaken doen anno 2021. Om je bedrijf en werknemers te tillen naar het volgende niveau zijn er natuurlijke vele slagen te behalen. Online bedrijfsvoering met een ERP achterban in de Cloud vormt hierin de onmisbare schakel. Zie het als een levenslijn die door al je processen en gegevens loopt waarin eindjes aan elkaar worden geknoopt.

Handig, efficiënt en gewoon hartstikke slim.

 

 

Wat biedt Microsoft Dynamics 365 voor mij en mijn bedrijfsvoering?

Integratie met Microsoft 365

Business Central werkt naadloos samen met het Microsoft 365 ecosysteem. Dat betekent dat je eenvoudig schakelt tussen alle Microsoft software en bovendien ook je gegevens overal beschikbaar stelt.

Maar het gaat verder dan dat, denk bijvoorbeeld aan e-mails met orders direct verwerken. Ook dat vormt geen enkel probleem.. Met enkele klikken wordt de order automatisch ingelezen en zonder 

Nummer-1a

Rapportages met Power BI

Door de koppeling met Power BI versterk je de functionaliteiten binnen je Business Central omgeving. Zo voeg je de optie toe om eenvoudig rapportages te creëren die je real-time overzichten gaan geven en zullen helpen bij het maken van beslissingen. Beslissingen neem je voortaan aan de hand van een directe weerspiegeling van de resultaten en bedrijfsgegevens. Geen kansen missen, omdat je niet direct inzicht hebt in de status van je bedrijf.

De rapportages zijn afgestemd op jouw functie. Als eigenaar is andere informatie van belang dan voor de accountant of administratief medewerker. In Business Central is dat hetzelfde. Jouw dashboard laat de informatie zien die voor jou belangrijk is.

Nummer-2a

Oplossingen voor alles

We snappen natuurlijk dat je het liefst al je software naadloos aansluit op elkaar. Business Central biedt hiervoor het beste platform. Zo zijn er vele apps beschikbaar die zorgen voor een koppeling met je huidige software en specifieke processen.

Bijvoorbeeld de koppeling met je webshop, onder ander mogelijk met Sana Commerce en Magento. Bestellingen uit je webshop direct worden verwerkt in Business Central en daardoor ook meteen in je boekhouding en magazijn. Efficientie is wat er voor gaat zorgen dat je met dagelijkse handelingen enorm veel tijd gaat besparen en ook de marge voor fouten aanzienlijk zult verkleinen.

 

Hoe ga je dat bereiken?
Met een zeer goed gevulde AppSource natuurlijk!

Beter gezegd de app store van Microsoft voor zakelijke toepassingen. Die zit namelijk tjokvol met handige uitbreidingen die er voor gaan zorgen dat er continu nieuwe manieren van efficiëntie worden toegevoegd aan de software. Niet onlogisch als je kijkt naar het aanbod van de hoeveelheid apps. Op het moment zijn er zo'n 1400 apps voor Business Central te vinden in de AppSource.

Wat doen deze apps eigenlijk? Je kan deze toevoegen aan je ERP-omgeving. Dit kan een eenvoudige postcode check zijn tot een uitgebreide e-commerce toevoeging. Zo til je Business Central dus oneindig door naar het volgende niveau door uit te breiden met extra apps die voor jou van toegevoegde waarde zijn. Neem ook een kijkje in onze App Store voor een overzicht met apps die wij aanraden voor Business Central.

Nummer-3b

Volledige Cloud-visie en altijd klaar voor de volgende stap

Zoals we al vaker aanhaalde is Business Central een Cloud oplossing. Werken in de Cloud heeft vele voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Altijd en overal toegang tot de laatste gegevens en inzichten in je cijfers waar je maar bent. 
  • Cross-platform en cross-device toegankelijk met gelijkblijvende User Experience. Dus op welke browser of met welk device je ook werkt, het werkt en met dezelfde User Experience.
  • Niet gebonden aan limieten: Flexibel, schaalbaar en eenvoudig in gebruik te nemen. Behoefte aan meer capaciteiten? Dat is allemaal geen probleem. Schaal zonder moeite op en af in capaciteiten.
  • Kostenefficiënt: doordat je geen kostbare servers meer hoeft aan te schaffen bespaar je enorm veel geld op resources en hardware. Ook het onderhouden van het netwerk en de servers behoort niet meer tot je verantwoordelijkheid.
  • Maandelijkse automatische updates en tweemaal per jaar een wave update: naast de maandelijkse updates voert Microsoft een grotere wave-update door. Simpel gezegd is dit een grotere update die jaarlijks in april en oktober worden doorgevoerd. Uiteraard ook automatisch en gratis.
Nummer-4a
BC-interface-screens-1521

Nieuwsgierig geworden? 

Neem dan eens een kijkje met onze Consultant Robert-Jan naar enkele basics van Business Central:
 

Er kan er maar één de beste zijn...

Wij ABC'ers hebben inmiddels +10 jaar aan ervaring onder onze riem met het implementeren van Microsoft Dynamics 365 Business Central, de opvolger van de welbekende Navision en Dynamics NAV.

Uiteraard zijn wij overtuigd van de kracht en potentie van deze slimme software. Maar, goed werkende oplossingen gaan niet ongezien voorbij, ook bij concurrerende ERP aanbieders valt dit op. 

In april 2020 heeft Exact een publicatie gemaakt waarin ze Microsoft Dynamics 365 Business Central onder de loep namen. Daarin hebben ze Business Central besproken en vergeleken met Exact. Wij kunnen natuurlijk wel zeggen waarom wij geloven in Business Central, maar als onze concurrent dat zegt, is dat een hele goede bevestiging.

Klik hier of op de afbeelding om onze bevindingen te lezen van deze vergelijking.

Exact-BC

Wil je weten hoe Dynamics 365 Business Central jouw bedrijf kan helpen?

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing. Sam, onze sales advisor, vertelt je er graag meer over!

Plan een gratis adviesgesprekNeem contact met ons op

Sam