Microsoft Dynamics 365 Business Central April Release

Bram Smits op 11 maart 2019

Als onderdeel van het halfjaarlijkse updateritme zal Microsoft binnenkort de April ‘19 Release voor Dynamics 365 Business Central uitrollen. Deze update zal zich concentreren op de introductie van nieuwe functionaliteiten, prestatieverbeteringen en een nog betere gebruikerservaring.

Eind vorig jaar onderging Business Central al een ingrijpende facelift, waardoor de gebruikersvriendelijkheid fors is toegenomen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid nu om Business Central te gebruiken op verschillende devices en zijn er wijzigingen aangebracht die betrekking hebben op het filteren, navigeren en invoeren van tabelgegevens.

Wat kunt u verwachten van de April release voor Business Central?

 • Nieuwe manieren om de gebruikersinterface te personaliseren. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de actie- en navigatiebalk naar uw eigen wensen aan te passen.

Microsoft Dynamics 365 Business Central April Release Personalisatie - ABC E BUSINESS

 • Meer ruimte in de velden ‘Omschrijving’ en ‘Naam’ in geheel Business Central. Het aantal tekens wordt verhoogd van 50 naar 100 tekens. Tevens wordt het aantal tekens voor de omschrijving van eenheden verhoogd van 10 naar 50 tekens.
 • In één oogopslag al uw dimensies zichtbaar. Naast de Globale dimensiecodes wordt het mogelijk om ook de Shortcutdimensies toe te voegen aan lijsten, documenten en journaalposten.
 • De mogelijkheid om een productievere workflow te creëren, via:
  • ‘Quick Entry’ zal de gebruiker in staat stellen om een eigen ‘pad’ te definiëren in een scherm. Deze functie zal worden bediend door middel van de Entertoets. In tegenstelling tot het gebruik van de Tabtoets, wordt het mogelijk velden in een scherm over te slaan.
  • ‘List views’ laten de gebruiker net als in eerdere versies, eigen gefilterde weergaven van een lijst opslaan.

Microsoft Dynamics 365 Business Central April Release List Views - ABC E BUSINESS

 • ‘Focus mode’ is een speciale weergavemodus waarbij de regels in een document centraal komen te staan. Het wordt hierdoor makkelijker om in een document met veel regels te navigeren en het overzicht te bewaren. Daarnaast wordt het mogelijk om een filter te plaatsen op regels. Zo kunt u bijvoorbeeld snel de regels met korting, een bepaald bedrag of aantal tonen.
 • Nieuwe sneltoetscombinaties. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om terug of vooruit te gaan door middel van een sneltoetscombinatie.
 • Niet langer afbeelding voor afbeelding toevoegen aan uw artikelen. Door uw afbeeldingen dezelfde namen te geven als uw artikelen, wordt het mogelijk een bulkimport te doen. Hierbij worden de afbeeldingen automatisch bij het artikel geschikt.

Werkt u nog niet met Dynamics 365 Business Central? Vraag dan nu de gratis demo aan. Uiteraard staan wij klaar voor uw vragen en zorgen wij dat u het optimale uit de April ’19 Release zal halen.

Meer informatie over de Dynamics 365 Business Central April Release op de Microsoft website:

https://docs.microsoft.com/nl-nl/business-applications-release-notes/April19/dynamics365-business-central/planned-features

 

Neem voor advies contact op met:

sales@abcebusiness.nl

040-3032320

Of via onze contactpagina

Microsoft Dynamics 365 Business Central April Release - ABC E BUSINESS

Aanmelden voor onze blogs

Waarom Excel je soms tot wanhoop drijft - en wat je er aan kunt doen.

Ik wil me aanmelden
X

ABC E BUSINESS bij BNR Nieuwsradio – Podcast met Microsoft.

Haal meer uit je Microsoft Dynamics 365 Business Central.