Elise

Afstuderen met... Elise

Elise, voormalig Small Business en Retail Management student, liep in februari 2018 vijf maanden stage op onze marketingafdeling. Nu doorloopt ze het opleidingstraject tot Junior Consultant bij ABC E BUSINESS. Ze heeft de eerste trainingen doorlopen en gebruikt de opgedane kennis al bij de implementatie bij onze klanten. Zij vertelt je graag meer over haar stage en het begin van haar carrière bij ABC.

Waarom afstuderen bij ABC E BUSINESS?

"Waarom ik bij ABC E BUSINESS wilde afstuderen: door de bruisende locatie aan Strijp-S het kleine team en het product waar ik graag meer over wilde leren. In februari ben ik met mijn afstudeerstage begonnen, het laatste onderdeel van mijn opleiding, daar keek ik enorm naar uit. Bij ABC E BUSINESS lagen er veel kansen op de marketingafdeling en een scriptieonderwerp in die richting was mijn startpunt. Ik ben samen met mijn stagebegeleider op zoek gegaan naar een onderwerp wat voor ABC E BUSINESS en voor mij het meest interessant zou kunnen zijn. Dat vond ik superfijn, want daarom heb ik me volledig kunnen focussen op een onderwerp dat ik interessant vond om aan te werken. Daarnaast kreeg ik hierdoor ook echt het idee dat mijn scriptie niet alleen in de kast zou belanden."

Hoe zag jouw stageperiode eruit?

"Eenmaal aan de slag was ik zoekende naar de manier waarop ik zowel voor school als voor ABC E BUSINESS het best mijn scriptie zou kunnen uitrollen.  Ik heb hier bij veel hulp gehad van mijn collega’s die mij goed hebben kunnen helpen bij het vinden van de juiste opzet.

Het kleine team, de informele sfeer en de korte lijntjes maakte het voor mij makkelijker om input te verzamelen. Daarnaast vond ik het echt een plus dat hier gewerkt wordt met het eigen ERP-systeem, daardoor wordt er veel informatie verzameld wat ideaal is voor het uitvoeren van onderzoek.

Het schrijven van mijn scriptie heb ik af kunnen wisselen met een aantal meewerktaken waardoor ik bij verschillende projecten ben betrokken. Ik heb hierdoor een goed beeld kunnen krijgen van het “echte bedrijfsleven” en de dingen die ik graag zou willen terugzien in mijn toekomstige baan."

Hoe ziet je nieuwe functie eruit?

Na mijn stage ben ik bij ABC aan de slag gegaan als Junior Consultant. Wat deze functie voor mij interessant maakt is het contact met de klant, de veelzijdigheid aan taken, het duiken in verschillende processen en het totaal eigen maken van een interessant product.

Het leukste vind ik dat ik mezelf hier verder mag ontwikkelen via een traineeship waarin ik de volledige ins- en outs leer kennen van het product. Daarnaast ben ik blij dat ik mag blijven werken in een team waarin ik me echt thuis voel."

Elise Afstudeerstage