Ching

Een dagje uit het leven van... Ching

Een dagje meelopen met onze Developer. Samen met de andere developers verzorgt hij het maatwerk van onze klanten. Daardoor kunnen bedrijven hun complexere processen verwerken in Business Central. Daarnaast houdt Ching ook van een potje tafelvoetbal of tafeltennis, dus zijn wij, als collega's, ook blij dat we hem in het team hebben.

Waarom werk jij bij ABC E BUSINESS

“Toen ik de vacature voor de functie: Developer Dynamics 365 Business Central las sprak deze mij gelijk aan. Wat hier duidelijk in terug kwam is de vrijheid die ABC E BUSINESS als werkgever biedt, bijvoorbeeld met betrekking tot thuiswerken en de flexibele werktijden. Daarnaast vond ik het interessant dat ABC E BUSINESS werkt met de nieuwste technieken. Dat heeft mij de doorslag gegeven om voor ABC E BUSINESS te kiezen. Ik heb wel het idee dat ABC E BUSINESS de werknemers soms iets te veel vrijheid geeft en dat hier nog wel een professionele slag in gemaakt kan worden.”

Wat maakt ABC E BUSINESS voor jou uniek

“De sfeer, de mensen en de omgeving maakt ABC E BUSINESS voor mij uniek. Er heerst een fijne werksfeer door het hechte team, dankzij alles wat er buiten werk met elkaar gedaan wordt kennen we elkaar toch allemaal wat beter. Het is hier niet te serieus, niet dat het afbreuk doet aan de effectieve werksfeer. Er heerst juist een moderne denkwijze, dat terug te zien in het vertrouwen in de werknemers, door de flexibele werktijden bijvoorbeeld. Daarnaast wordt hier ook veel tijd besteed aan de medewerker als persoon, dat merk je doordat er echt naar je geluisterd wordt.”

Ching Developer

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Meestal ga ik 's ochtends met de trein naar Eindhoven, dat duurt ongeveer een uurtje. Afhankelijk van de deadlines, werk ik dat uurtje vooruit in de trein. Op het station in Eindhoven pak ik de bus zodat ik rond half tien op het werk aanwezig ben. Wanneer er een vergadering gepland staat pak ik een trein eerder.

Op kantoor aangekomen bekijk ik als eerst mijn planning zodat ik weet wat ik die dag moet doen. Meestal zit het nog wel vers in mijn geheugen, maar zo weet ik precies waar ik moet beginnen. Ik vind het fijn dat ik flexibel kan schuiven met mijn taken, afhankelijk van de deadline natuurlijk.

Vandaag moet ik maatwerk ontwikkelen, aan de hand van het document dat de consultant heeft opgesteld ga ik aan de slag. Volgens de functionele beschrijving pas ik de code aan of voeg ik deze toe. Daarna kan de consultant weer door met het testen van mijn aanpassingen. Mochten er nog issues aanwezig zijn bekijk ik waar de fout zit en zorg ik ervoor dat deze gedebugd worden. Als de code klopt sla ik deze op de server op.

Omdat het vandaag vrijdag is staat er developers overleg op de planning, dat doen we elke week. Dan bekijken we samen de planningen voor komende week om te bepalen of alle taken haalbaar zijn en of dat er misschien extra handjes nodig zijn bij een bepaalde taak.

In de pauze ga ik meestal een stukje wandelen en haal ik wat te eten. Meestal eten we dan hier in de gezamenlijke ruimte en kletsen we nog wat bij.

In de middag staat er zelfstudie voor Power BI op de planning. Die had ik eigenlijk afgelopen woensdag ingepland maar toen heb ik iets meer issues opgepakt. Ik had gisteren ook nog iets wat ik moest maken met Power BI dus nu kan ik dat een beetje samenpakken.

De uitdaging van mijn werk zit ‘m voornamelijk in de interne processen. Je merkt dat ABC E BUSINESS in een korte tijd hard gegroeid is. Hierdoor is het verloop van de interne processen flink veranderd, waardoor er ruimte is om deze processen weer verder te verbeteren. Omdat ik het leuk vind om meer overzicht en structuur te creëren, heb ik me aangesloten bij het projectteam. Samen nemen we de processen onder de loep en zorgen we voor een optimalisatie hiervan.”