Nieuws & Blog

5 jaar in dienst bij ABC - één mijlpaal keer zes.

Jubileum WPU

Het jaar 2022 is voor een aantal van onze collega’s nèt wat specialer dan andere jaren. Zij hebben dit jaar namelijk een mooie mijlpaal te vieren: een 5-jarig werkjubileum. En dat geldt niet voor één, niet voor twee, maar voor zes (!) collega’s. Cristina, Eelco, Gilbert, Martijn, Nicole en Wouter zijn dit jaar 5 jaar werkzaam bij ABC E BUSINESS. En dat is wel een feestje waard! We spraken ze over hoe zij terugkijken op de afgelopen 5 jaar.

Verandering
Het team van ABC E BUSINESS bestaat inmiddels uit 33 collega’s. Dat team is flink gegroeid ten opzichte van 5 jaar geleden. En dat is niet het enige dat is veranderd in die jaren. Cristina (HR Adviseur): ‘’Je kunt wel zeggen dat er veel is veranderd sinds ik bij ABC begon. Er zijn veel nieuwe collega’s én pluizige viervoeters bijgekomen. Eén directeur heeft plaats gemaakt voor een tweekoppige eenheid, de werkomgeving is veranderd, we werken meer hybride, er is een vitaliteitsteam met vitaliteitsambassadeurs, er zijn friet- kip- en pokébowl-lunchdagen ontstaan, maar gelukkig worden er tegenwoordig ook sportmogelijkheden geboden om het er weer af te trainen. 😜’’ Cristina geeft aan dat ondanks de vele veranderingen en groei, de ABC-cultuur en informele werksfeer altijd hetzelfde zijn gebleven. Wouter (Business Support Manager) kan dit beamen: ‘’De aandacht die ABC heeft voor de mens is heel bijzonder. Het voelt soms een beetje als familie.’’

The rest is history…
Wouter werkte voordat hij bij ABC terecht kwam bij een andere Microsoft partner, waar hij altijd al zeer geïnteresseerd keek naar onze aanpak met cloud oplossingen en implementatiepakketten. Zo raakte hij uiteindelijk aan de praat met Emile (voormalig eigenaar) en was er al snel een afspraak gemaakt voor een nadere kennismaking. And the rest is history! Wat het voor Wouter nog altijd leuk maakt om hier te werken? Wouter: ‘’Ik heb ontdekt dat het niet zoveel uitmaakt wat je doet, maar wel hoe je het doet. Nog belangrijker is met wie je dat doet. Daarom is ABC voor mij als een hechte familie. Stuk voor stuk intelligente mensen, integer, mooi, met passie en met humor relativerend. En dat vind ik zeker belangrijk. We hebben mooie verhalen, doen belangrijke projecten en maken erg leuke feestjes. Én steeds blijf ik iedere dag leren.’’ Zo heeft Wouter de mogelijkheid gekregen om zijn IPMA-c (International Project Management Assocation) diploma te behalen, waarvoor hij met vlag en wimpel is geslaagd. ‘’Ik ben dankbaar dat ABC mij die gelegenheid heeft gegeven’’. Naast dat Wouter hier heel trots op is, benoemt hij nog een andere persoonlijke overwinning in zijn tijd bij ABC: ‘’Dat ik heb gewonnen van Joey met ijskarten!’’. En geloof ons maar, dat is (als je Joey kent) een héle grote overwinning! 😂

Gilbert (Developer) was werkzaam bij een eindklant als applicatiebeheerder voordat hij met ABC in contact kwam. Gilbert: ‘’Ik merkte dat ik het ontwikkelwerk heel erg ambieerde. Zodoende zocht ik een nieuwe uitdaging en kwam ik 5 jaar geleden terecht bij ABC. Destijds deed Emile zelf nog de gesprekken en zaten we nog in het Videolab.’’ Een aantal maanden nadat Gilbert bij ABC begon, in december 2017, verhuisden we naar Microlab, waar we hedendaags nog steeds gevestigd zijn. Naast de verhuizing heeft Gilbert nog heel wat veranderingen ervaren in de afgelopen jaren: ‘’De afgelopen 5 jaar hebben we samen veel doorgemaakt. Van Multi-Tenant en Multi-Instance en veel on Prem zijn we nu nagenoeg helemaal over op Cloud. Daarbij hebben we ook als koploper de transitie C/AL (Object Designer) naar AL (Visual Studio) meegemaakt.’’ De weg naar de Cloud, daar heeft Gilbert groot onderdeel van uitgemaakt. Daarnaast heeft hij als Developer al heel veel klanten kunnen helpen met het verhogen van hun productie en efficiëntie. Iets waar hij heel trots op is. Gilbert: ‘’We zijn altijd bezig met de laatste technieken rondom Business Central. Samen met Microsoft zijn we continu opzoek naar nieuwe oplossingen. Dat maakt het werken bij ABC zo leuk.’’ Het hoogtepunt voor Gilbert? Dat is net zoals bij de andere jubilarissen een duidelijk antwoord: ‘’De jaarlijkse ABC-weekenden zijn toch wel de mooiste herinneringen. In 5 jaar hebben we een hoop plekken bezocht en veel lol gehad.’’

1664278406366-jfif    1664278408498

De afgelopen jaren is er ook veel veranderd op het gebied van personeelszaken. En dat is te danken aan Cristina. Cristina: ‘’Als ik terugkijk zie ik veel positieve veranderingen en een mooie natuurlijke groei van de organisatie. Ik ben blij dat ik personeelszaken verder heb mogen professionaliseren. Ik denk dat we mooie stappen hebben gemaakt en veel bereikt hebben samen.’’ De diversiteit aan werkzaamheden is wat haar functie nog altijd leuk maakt: ‘’Iedere dag is mijn agenda gevuld met verschillende taken en vraagstukken, dat maakt iedere dag divers en uitdagend.’’ Ook Cristina vragen we natuurlijk naar haar hoogtepunt: ‘’Dat is moeilijk kiezen als je veel leuke momenten en hoogtepunten op het werk/samen met collega’s hebt beleefd. Als ik iets moet kiezen, dan kies in voor de ABC-uitjes in het algemeen. Welke activiteit er ook op de agenda staat, het is altijd één grote gezelligheid!’’.

Een glimlach
Naast de gezellige activiteiten en uitjes, wordt ook de mogelijkheid om te blijven leren heel erg gewaardeerd. Martijn (Financieel Administratief Medewerker): ‘’Ik heb veel geleerd op financieel én persoonlijk vlak. Ik heb kunnen meegroeien met het bedrijf en daarmee veel kennis opgedaan. Daar ben ik heel trots op.’’ Ook Eelco (Consultant) geeft aan met veel plezier terug te kijken op de afgelopen jaren: ‘’De afgelopen vijf jaar zijn snel voorbij gegaan. Ik heb veel leuke collega’s en er is een grote diversiteit aan projecten. Ik heb me daardoor echt op persoonlijk vlak kunnen ontplooien. We zijn van een klein bedrijf met weinig structuur doorgegroeid naar een groter bedrijf met veel meer professionaliteit en structuur.’’ Als we Eelco vragen hoe hij de toekomst voor zich ziet, is hij kort en duidelijk: ‘’Met een glimlach.’’ En wij zien niets liever bij onze medewerkers dan dat!

1664278406617     1664278406791

Dat mag gevierd worden!
Om onze jubilarissen nog eens extra in het zonnetje te zetten organiseerden we op 23 september een gezellige borrel bij Blok 63 op Strijp-S. Hier hebben we de mijlpaal nog eens feestelijk gevierd en geproost op het feit dat wij al 5 jaar van deze mooie mensen in ons team hebben mogen genieten. Nogmaals bedankt voor jullie inzet en enthousiasme de afgelopen jaren toppers, op naar de volgende 5 jaar!

Cheers!

Iets voor jou?
Zie jij jezelf ook werken in zo’n gezellig team waar je kan blijven meegroeien, jezelf kan ontwikkelen en kan genieten van de allerleukste uitjes? Check dan even de openstaande vacatures of neem contact met ons op. Voordat je het weet vieren we jouw 5-jarig jubileum!

Check de vacatures

 

Abonneer en mis niks