Business Central vs. Unit4.

Het ERP landschap onder de loep.

Enterprice Resource Planning (ERP) systemen zijn onmisbare tools voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren en beheren. Microsoft Dynamics 365 Business Central en Unit4 zijn beiden populaire ERP-oplossingen die zowel financiële als operationele functionaliteiten hebben. Maar hoe verhouden deze zich tot elkaar?

Microsoft en Unit4 hebben allebei hun eigen ERP-systeem, maar wel allebei verschillende. Ander design, andere functionaliteiten, een andere prijs en meer. Ontdek meer over de verschillen tussen Microsoft Dynamics 365 en Unit4.

ERP_Revised_2859 [Converted]-01

Op zoek naar zekerheid en groei?

Unit4 is onlangs (22 maart 2021) overgenomen door een investeringsmaatschappij (TA Associates en Partners Group). Sinds oktober 2020 is de Nederlandse tak van Unit4 in handen van Exact. Wat voor (on)zekerheid brengt dit met zich mee? Is het doel om eindklanten te helpen of om meer kapitaal te vergaren? Allemaal vragen waar wij zo het antwoord niet op hebben, maar we proberen hieronder uit een te zetten waar Microsoft Dynamics 365 Business Central een goede keuze is voor MKB bedrijven in Nederland.

Een duidelijke roadmap.

De toekomst voor Business Central is een zekere, omdat Microsoft een duidelijke roadmap afgeeft voor Business Central. De toekomst voor Unit4 klanten lijkt dus echter niet zo zeker te zijn. Het ontbreken van een roadmap zorgt ervoor dat het onzeker is wat de plannen zijn met het oog op doorontwikkeling,modernisering en algemene verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Blijft de software steken op wat het nu is, of wordt er in groot geheim gesleuteld aan een nieuwe release? Het blijft een raadsel met vele mogelijke eindscenario's. 

Verouderde technologie.

Het is belangrijk om mee te bewegen met nieuwe releases en ontwikkelingen. De kloof wordt alleen maar groter wanneer er niet wordt ingespeeld op zulke veranderingen. Unit4 kent vele gebruikers die nog draaien op oude versies van de software. Dit zijn oude versies waarbij jarenlang het update/upgrade pad werd vermeden. Met andere woorden spreek je over verouderde technologie en een bijbehorend gevoel van ontbrekende veiligheid.

Kijk je naar Business Central Cloud dan worden er maandelijke updates doorgevoerd en 2x per jaar een major release waarin, naast bugfixes, met name klantwensen centraal staan. Deze updates worden automatisch doorgevoerd en zorgen er voor dat je altijd bij bent met je software. 

Buiten veiligheidsrisico’s door het niet updaten van software komt ook de hardware ondersteuning en het onderhoud hiervan in gevaar. Traditioneel gezien werd hardware om de zoveel jaar vervangen zodat het weer up-to-date is met de huidige standaard, een flinke terugkerende investering die nooit weg zou gaan. Gelukkig is hier met de komst van Cloud computing tegenwoordig een totaal andere filosofie aan de orde. Aangezien je geen eigen serverpark meer hebt te onderhouden snijd je enorm in de jaarlijkse kosten, met daarbij natuurlijk als groot voordeel dat je altijd op de meest recente versie van de software draait, en dus een aanzienlijk verminderd risico loopt op beveiligingsissues.

 

Toekomst.

Met de komst van een externe investeringspartij zoals bij Unit4 kunnen er rigoureuze besluiten gedaan worden. Gezien Unit4 diverse bedrijfsonderdelen heeft afgestoten aan verschillende partijen zoals Exact, TA Associates en KCS, lijkt het niet meer dan logisch dat de software uiteindelijk zal worden doorverkoctht. Investeringsfondsen als TA Associates en Partners Group opereren natuurlijk zelf puur door winst te maken met slimme investeringen. Uiteraard met het doel om deze later met winst weer van de hand te kunnen doen.

Concreter gesteld kun je zeggen dat je als Unit4 klant een stuk zekerheid voor de toekomende jaren wegneemt. Want wat gaat er precies gebeuren met je oude, vertrouwde softwarepakket? Welke gevolgen zijn er voor de continuïteit en financiële gezondheid van je bedrijf, omdat Unit4 doorverkocht wordt of, nog erger, stopt te bestaan?

 

Microsoft-Logo-PNG-Transparent
Vragen? Plan een call met onze sales adviseur Sam!
Ik wil meer informatie

Business Central vs. Unit4.

  Business Central

Unit4

 
Maandelijkse updates  
Maandprijs vanaf € 59,- € 129,-  
App Store met 5.000+ extra mogelijkheden
(vaak gratis of tegen zeer lage kosten)
 
Wereldwijd product met land specifieke wet en
regelgeving ondersteund
 
Integratie met Office 365 /  
Jaarlijks R&D budget € 3 miljard  € 15 miljoen  
Software voor Finance, Logistiek, Distributie,
Productie en CRM
 
 
 

Gelukkig zijn er ook andere opties om stabiel te kunnen groeien.

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een bewezen ERP Cloud oplossing waarbij 6 punten van grote waarde zijn voor eindklanten:

 • Kracht van een Microsoft Product.
 • Sterk Partnernetwerk.
 • Goed geïntegreerde oplossing met Microsoft 365, Power BI, Power Apps en Flow.
 • Look & Feel van de User Experience.
 • Volledig in de Cloud en automatische updates
 • AppSource, gevuld met letterlijk honderden aanvullende applicaties voor de software.

En als extra punt, niet geheel onbelangrijk, kunnen we je stamdata uit Unit4 eenvoudig overzetten naar Business Central. Wil je weten hoe dat er voor jouw persoonlijke situatie uit kan zien? Neem dan contact op met ons.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Benieuwd naar de mogelijkheden van Business Central?

Ontdek wat Business Central te bieden heeft in onze introductievideo. Consultant Robert-Jan neemt je mee en vertelt meer over de basisfunctionaliteiten van de software. De video geeft je alvast een kleine eerste indruk van de wereld van Business Central.

Benieuwd naar meer?

Ervaar Business Central

Overtuig jezelf met een gratis demo! 

Ga aan de slag met Microsoft Dynamics 365 Business Central en ondervind wat de krachtige software voor jouw bedrijf kan realiseren.  

Microsoft Dynamics 365 Business Central is de ERP-software die zorg draagt voor optimale efficiëntie van je bedrijfsvoering. Zo zorgt Business Central ervoor dat processen worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Hierdoor werk je kosteneffectief en geef je dus niet onnodig geld uit.

Enkele voordelen waar je van gaat profiteren:

 • Naadloos koppelen met andere software.
 • Integratie met het Microsoft Office 365 pakket.
 • Werken vanuit de Cloud, dus niet meer omkijken naar ICT, zoals servers, back-up en veiligheid.
 • Overal werken waar jij wil via de browser op je laptop of via de mobiele app.
 • Heel veel inzicht in je prestaties door rapportages met Power BI.
 • 10 miljoen gebruikers wereldwijd gingen je voor.

 

Meer bereiken?

Jouw branche is onze expertise.

Wij helpen jou meer te bereiken!

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een krachtige en veelzijdige bedrijfsoplossing die bedrijven van alle groottes helpt om effectiever te werken. Begin vandaag nog met het bereiken van meer. Wij staan voor je klaar!

Shape_team10-1