Laten we eens kijken naar:

Business Central vs.
Unit4

Het ERP landschap onder de loep

Microsoft en Unit4 hebben allebei hun eigen ERP-systeem, maar wel allebei verschillende. Ander design, andere functionaliteiten, een andere prijs en meer. Lees verder en ontdek meer over de verschillen tussen Microsoft Dynamics 365 en Unit4.

Clouds-no-bg-04

Op zoek naar zekerheid en groei? 

Unit4 is onlangs (22 maart 2021) overgenomen door een investeringsmaatschappij (TA Associates en Partners Group). Sinds oktober 2020 is de Nederlandse tak van Unit4 in handen van Exact. Wat voor (on)zekerheid brengt dit met zich mee? Is het doel om eindklanten te helpen of om meer kapitaal te vergaren? Allemaal vragen waar wij zo het antwoord niet op hebben, maar we proberen hieronder uit een te zetten waar Microsoft Dynamics 365 Business Central een goede keuze is voor MKB bedrijven in Nederland.
 

Business Central heeft een duidelijk roadmap

De toekomst voor Business Central is een zekere, omdat Microsoft een duidelijke roadmap afgeeft voor Business Central. De toekomst voor Unit4 klanten lijkt dus echter niet zo zeker te zijn. Het ontbreken van een roadmap zorgt ervoor dat het onzeker is wat de plannen zijn met het oog op doorontwikkeling,modernisering en algemene verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Blijft de software steken op wat het nu is, of wordt er in groot geheim gesleuteld aan een nieuwe release? Het blijft een raadsel met vele mogelijke eindscenario's. 


Verouderde technologie

Het is belangrijk om mee te bewegen met nieuwe releases en ontwikkelingen. De kloof wordt alleen maar groter wanneer er niet wordt ingespeeld op zulke veranderingen. Unit4 kent vele gebruikers die nog draaien op oude versies van de software. Dit zijn oude versies waarbij jarenlang het update/upgrade pad werd vermeden. Met andere woorden spreek je over verouderde technologie en een bijbehorend gevoel van ontbrekende veiligheid.

Kijk je naar Business Central Cloud dan worden er maandelijke udpdates doorgevoerd en 2x per jaar een major release waarin, naast bugfixes, met name klantwensen centraal staan. Deze updates worden automatisch doorgevoerd en zorgen er voor dat je altijd bij bent met je software. 

Buiten veiligheidsrisico’s door het niet updaten van software komt ook de hardware ondersteuning en het onderhoud hiervan in gevaar. Traditioneel gezien werd hardware om de zoveel jaar vervangen zodat het weer up-to-date is met de huidige standaard, een flinke terugkerende investering die nooit weg zou gaan. Gelukkig is hier met de komst van Cloud computing tegenwoordig een totaal andere filosofie aan de orde. Aangezien je geen eigen serverpark meer hebt te onderhouden snijd je enorm in de jaarlijkse kosten, met daarbij natuurlijk als groot voordeel dat je altijd op de meest recente versie van de software draait, en dus een aanzienlijk verminderd risico loopt op beveiligingsissues.
 

Toekomst

Met de komst van een externe investeringspartij zoals bij Unit4 kunnen er rigoureuze besluiten gedaan worden. Gezien Unit4 diverse bedrijfsonderdelen heeft afgestoten aan verschillende partijen zoals Exact, TA Associates en KCS, lijkt het niet meer dan logisch dat de software uiteindelijk zal worden doorverkoctht. Investeringsfondsen als TA Associates en Partners Group opereren natuurlijk zelf puur door winst te maken met slimme investeringen. Uiteraard met het doel om deze later met winst weer van de hand te kunnen doen.

Concreter gesteld kun je zeggen dat je als Unit4 klant een stuk zekerheid voor de toekomende jaren wegneemt. Want wat gaat er precies gebeuren met je oude, vertrouwde softwarepakket? Welke gevolgen zijn er voor de continuïteit en financiële gezondheid van je bedrijf, omdat Unit4 doorverkocht wordt of, nog erger, stopt te bestaan?

Gelukkig zijn er ook andere opties om stabiel te kunnen groeien.

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een bewezen ERP Cloud oplossing waarbij 6 punten van grote waarde zijn voor eindklanten:

 • Kracht van een Microsoft Product.
 • Sterk Partnernetwerk.
 • Goed geïntegreerde oplossing met Microsoft 365, Power BI, Power Apps en Flow.
 • Look & Feel van de User Experience.
 • Volledig in de Cloud en automatische updates
 • AppSource, gevuld met letterlijk honderden aanvullende applicaties voor de software.

En als extra punt, niet geheel onbelangrijk, kunnen we je stamdata uit Unit4 eenvoudig overzetten naar Business Central. Wil je weten hoe dat er voor jouw persoonlijke situatie uit kan zien? Neem dan contact op met ons.

In het kort, op een rijtje.

 

  Business Central

Unit4

 
Maandelijkse updates  
Maandprijs vanaf € 49 € 129  
App Store met 1.300+ extra mogelijkheden
(vaak gratis of tegen zeer lage kosten)
 
Wereldwijd product met land specifieke wet en
regelgeving ondersteund
 
Integratie met Office 365 /  
Jaarlijks R&D budget € 3 miljard  € 15 miljoen  
Software voor Finance, Logistiek, Distributie,
Productie en CRM
 
 
 

Overtuig jezelf met een gratis demo! 

Ga aan de slag met Microsoft Dynamics 365 Business Central en ondervind wat de krachtige software voor jouw bedrijf kan realiseren.  

Microsoft Dynamics 365 Business Central is de ERP-software die zorg draagt voor optimale efficiëntie van je bedrijfsvoering. Zo zorgt Business Central ervoor dat processen worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Hierdoor werk je kosteneffectief en geef je dus niet onnodig geld uit.

Enkele voordelen waar je van gaat profiteren:

 • Naadloos koppelen met andere software.
 • Integratie met het Microsoft Office 365 pakket.
 • Werken vanuit de Cloud, dus niet meer omkijken naar ICT, zoals servers, back-up en veiligheid.
 • Overal werken waar jij wil via de browser op je laptop of via de mobiele app.
 • Gratis rapportages met Power BI.
 • 10 miljoen gebruikers wereldwijd gingen je voor.

 

Pas je aan zodra je bedrijf groeit.

Neem je bedrijf mee op pad

Werk overal waar je bedrijf je naartoe stuurt, met volledige mogelijkheden op desktopcomputers, tablets, mobiele apparaten of in de cloud, op Windows-, Android- en iOS-apparaten.

001-Neem-je-bedrijf-mee-op-pad

Kies voor de cloud of on-premises

Verwijder organisatorische silo's met een enkele uitgebreide oplossing die overal werkt waar je 'm nodig hebt. Met dezelfde gebruikerservaring, ongeacht je implementatie.

002-Kies-voor-cloud-of-on-premises

Bereid je voor op groei

Schaal en lever prestaties terwijl je groeit met moderne technologieën die zijn ingebouwd in de Microsoft Cloud – zoals machine learning, IoT en mixed reality – om beter in te spelen op de marktdynamiek.

003-bereid-je-voor-op-groei

Bewaar en verstuur data op al je systemen

Pak de controle over missiekritieke bedrijfsdata en bescherm de data nog beter tegen onbevoegde toegang met de automatische versleuteling die in Microsoft-datacenters wordt toegepast.

004-bewaar-en-verstuur-data-op-al-je-systemen

Breid de oplossing uit met branchespecifieke apps

Gebruik doelgerichte extensies uit de Microsoft AppSource-markt voor zakelijke applicaties om aan je verticale of bedrijfsspecifieke vereisten te voldoen.

004-bewaar-en-verstuur-data-op-al-je-systemen

 

Pas de software aan je behoefte aan

Profiteer van ondersteuning voor 25 talen, lokalisatie en wijzigingen in de gebruikersinterface zonder met programmacode te werken. Breid de oplossing verder uit met Microsoft Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents.

006-pas-de-software-aan-je-behoefte-aan

Werk slimmer en sneller.

Werk met inzichten binnen de bedrijfsstroom

Maak gebruik van BI waar en wanneer je die nodig hebt, met real-time dashboards en KPI's voor elke gebruikersrol.

001-Werk-met-inzichten-binnen-de-bedrijfsstroom

Bevorder ononderbroken procesoptimalisatie

Verbeter de resultaten en productiviteit met real-time systeemsuggesties op basis van historische data waarmee je de werknemers door werkstromen geleidt.

002-Bevorder-ononderbroken-procesoptimalisatie

Automatiseer werkstromen en processen

Optimaliseer prestaties met gebruiksvriendelijke werkstromen, controle trajecten, beveiliging van ondernemingsklasse en AI.

003-Automatiseer-werkstromen-en-processen

Verbind je data met Microsoft 365

Koppel je bedrijfsdata met productiviteitstools zoals Microsoft Outlook en Excel om de ervaringen van klanten en werknemers te verbeteren, bijvoorbeeld met werkstromen van offertes naar betalingen.

004-Verbind-je-data-met-Microsoft365

Reageer sneller op vragen

Blijf verbonden en vereenvoudig je werk door de Business Central-app in Microsoft Teams te installeren zodat je bedrijfsdata kunt delen via Teams-chats.

005-Reageer-sneller-op-vragen

 

Pas de software aan je behoefte aan

Profiteer van ondersteuning voor 25 talen, lokalisatie en wijzigingen in de gebruikersinterface zonder met programmacode te werken. Breid de oplossing verder uit met Microsoft Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents.

006-pas-de-software-aan-je-behoefte-aan

Stroomlijn het financieel beheer.

Voer de regie over financiële data

Beheer je cashflow, bankafstemmingen, vaste activa, budgettering en projectkosten terwijl je de cyclustijden verkort met de extensie voor voorspelling van late betalingen.

001-voer-de-regie-over-financiele-data-1

Breid moeiteloos uit naar mondiale markten

Ondersteun probleemloos meerdere valuta's, wisselkoersen, consolidaties, wederzijdse transacties en gelokaliseerde belastingregels.

002-Breid-moeiteloos-uit-naar-mondiale-markten

 

Versnel de financiële afsluiting en rapportage

Verkort de maandelijkse en jaarlijkse afsluitingstijden met een grootboek, debiteuren, crediteuren en vaste activa die onderling verbonden zijn. Stroomlijn de goedkeuringswerkstromen met Power Automate.

003-vesnel-de-financiele-afsluiting-en-rapportage

 

Bewaak de financiële prestaties

Gebruik ingebouwde rapporten, Excel of Microsoft Power BI en onbeperkte dimensies voor een realtime beeld van de cashflow. Identificeer financiële patronen, analyseer trends en verbeter de bedrijfsplanning.

004-bewaak-de-financiele-prestaties

Neem meer winstgevende financiële beslissingen

Verbind rapporten, diagrammen en Power BI-data van boekhoud-, sales-, inkoop- en voorraadteams om nauwkeurige inzichten te verkrijgen en met vertrouwen financiële beslissingen te nemen.

005-neem-meer-winstgevende-financiele-beslissingen

 

Pas de software aan je behoefte aan

Profiteer van ondersteuning voor 25 talen, lokalisatie en wijzigingen in de gebruikersinterface zonder met programmacode te werken. Breid de oplossing verder uit met Microsoft Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents.

006-pas-de-software-aan-je-behoefte-aan

BC-interface-screens-transparant

Onze Expertise? Dat is jouw branche.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan een kijkje met onze Consultant Robert-Jan naar enkele basics van Business Central.

Hij neemt je mee op een eerste ontdekkingsreis door de software heen. Mocht dit nu smaken naar meer, check dan onze YouTube playlist voor nog meer interessante video's.
 
 

Wil je weten hoe Dynamics 365 Business Central jouw bedrijf kan helpen!

Overtuig jezelf en probeer Business Central uit tijdens de vrijblijvende demo. Deze is maar liefst 30 dagen geheel kosteloos uit te proberen. Begin vandaag met het bereiken van meer!

Shape_team10-1