De overstap:

Van NAV naar
Business Central.

Overstappen hoeft niet moeilijk te zijn.

Je gebruikt nu Dynamics NAV (Navision) en je wilt graag de nieuwste versie van Microsoft's ERP software gebruiken. Dat snappen we. Maar één ding wil je zeker niet bij zo'n overstap: problemen. De overstap moet zo soepel mogelijk verlopen.

Juist dáár hebben we als ABC E BUSINESS de afgelopen jaren flink in geïnvesteerd, zodat ook jouw bedrijf zonder hoofdpijn de overstap naar de toekomst kan maken.

ABC-Facts-Horizontaal-2
Shape_MMA

Dynamics NAV.

Dynamics NAV (of Navision) is een van 's werelds meest gebruikte ERP-systemen voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Sinds 2018 is Dynamics NAV echter niet meer te verkrijgen. Ook de bestaande licenties krijgen geen updates of support meer, waardoor de software steeds meer verouderd raakt en het gebruik steeds ingewikkelder wordt. 
 
Dynamics NAV is prima software, maar naarmate de wereld blijft doordraaien en de tijd verstrijkt worden de risico's alsmaar groter. 
 
 
microsoft-dynamics-nav-logo

De risico's van je huidige Dynamics NAV software.

Hardware en software ondersteunen het systeem niet.

Periodiek vervang en vernieuw je de servers en worden Windows updates doorgevoerd waardoor je netwerk weer aan de nieuwste technische eisen voldoet. Zo is het voor Dynamics NAV evengoed belangrijk dat het een opfrisbeurt krijgt. Wanneer NAV te ver achterloopt met updates, dan kan het zijn dat moderne servers en versies van Windows en andere netwerkonderdelen niet meer 'compatibel' zijn met de verouderde Dynamics NAV versie software. 

Software wordt niet meer ondersteund.

Het volledig ontbreken van ondersteuning betekent dat er geen aanpassingen meer gedaan worden als het systeem problemen geeft. Microsoft zal het niet meer voor je repareren en zo loop je tegen steeds meer problemen aan die jouw systeem minder werkbaar maken. 

Security en datalekken.

Wanneer het onmogelijk wordt om jouw besturingssysteem te updaten omdat anders de werking van NAV niet meer te garanderen valt, zal je snel tegen serieuze security problemen aan lopen. In de algemene Windows updates zitten namelijk vaak oplossingen waarmee zogeheten 'gaten' gedicht worden. Zo ben je beschermd tegen datalekken en tegen digitale indringers van buitenaf. Heb je deze bescherming niet? Dan word je blootgesteld aan deze risico's met grote gevolgen van dien.

logo blokjes-1
Meer lezen over waarom nú de tijd is om de overstap te maken?
Download ons whitepaper!
Download

Navision heet tegenwoordig
Business Central.

De vervanger van NAV is Dynamics 365 Business Central en is tegenwoordig vanuit de cloud te gebruiken. Dat betekent dat je snel kan meegaan in de ontwikkelingen en, nog belangrijker, je niet meer hoeft om te kijken naar je ICT, zoals servers, backup en veiligheid. Daarnaast kan je vanuit elke mogelijke plek werken; op kantoor of onderweg. Gewoon vanuit je browser op je laptop of via de mobiele app. 
 
Benieuwd naar de andere voordelen van werken met Business Central? Lees dan onze blog.

 
10 voordelen van Business Central

Deze klanten gingen je al voor.

“De overstap naar Business Central doen we samen met ABC E BUSINESS. Zij zijn de specialisten. En dat merk je ook (ook in de prijs 😊).”

BramRombouts-zw
Bram Rombouts
Bruns

“We zijn een van de eerste Microsoft Cloud klanten; al in 2010 gebruikten we NAV in de cloud. En ABC heeft ons ook nu weer geholpen met de overstap naar Business Central. Dan mag je echt spreken van een jarenlange partnership.”

PimDeWin
Pim de Win
Johnny Loco

“Van Dynamics NAV naar Business Central. Dat heeft ABC goed voor elkaar. Mouwen stropen. Aan de slag, en klaar!”

FrankMerkus-zw
Frank Merkus
Cook & Boon

“ABC E BUSINESS weet wat voor ons bedrijf van belang is. Ook bij deze migratie naar Business Central. Focus op wat belangrijk is. Top!”

NickAlthuizen-zw
Nick Althuizen
Sicuro Speeltoestellen

“Toen we van NAV naar Business Central wilden overstappen, hebben we ook een switch gemaakt van Microsoft partner. ABC is voor ons echt een schot in de roos. Top werk geleverd!”

ErikBruggink-zw
Erik Bruggink
Verbruggen Palletizing

We migreren jouw data voor €250,-

Echt waar? Jazeker.

We hebben flink geïnvesteerd om het overzetten van de data zo geautomatiseerd mogelijk te doen. Dus wij migreren standaard Dynamics NAV data naar Business Central voor een eenmalig vast bedrag van €250,-. Dan zie je hoe je data eruit ziet in Business Central Cloud en kun je in deze testomgeving zelf ervaren hoe jouw bedrijf vorm krijgt in het nieuwe Business Central. 

 

On-Prem-to-Cloud