Microsoft Dynamics 365 Business Central op laptop

Overstappen van NAV naar Business Central hoeft niet moeilijk te zijn (gelukkig maar!)

Je gebruikt nu Dynamics NAV (Navision) en je wilt graag de nieuwste versie van Microsoft's ERP software gebruiken. Dat snappen we. Maar één ding wil je zeker niet bij zo'n overstap: problemen. De overstap moet zo soepel mogelijk zijn.

En juist dáár hebben we als ABC E BUSINESS de afgelopen jaren flink in geïnvesteerd. Zodat jouw bedrijf zonder hoofdpijn de overstap naar de toekomst kan maken!

Dat je naar Business Central wilt overstappen vinden we logisch. Met Business Central in de Cloud ben je namelijk altijd verzekerd van de laatste updates. Zonder dat je extra moet investeren in een migratie-project. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om het oude Dynamics NAV te vervangen door het nieuwe Business Central. 

Lees hier de 10 voordelen van Business Central

ABC-Facts-2-Sliced-Links

 

ABC-Facts-2-Sliced-Rechts

 

De Top 3 risico's van uw huidige Dynamics NAV software

Dynamics NAV is natuurlijk hele goede ERP software. Echter, de wereld draait ook door en naarmate de tijd verstrijkt, worden risico's groter. 

1: Software wordt niet meer ondersteund

Het belangrijkste risico van Dynamics NAV, is dat oudere versies op enig moment niet meer worden ondersteund.

Waarom is dit belangrijk? De updates en nieuwe versies welke door Microsoft worden uitgebracht, bevatten niet alleen meer functionaliteit, maar vaak ook security-patches. Dus mogelijke datalekken worden gedicht.

Je kunt in dit overzicht kijken of jouw versie nog ondersteund wordt, en tot wanneer.

Dynamics NAV versie Einddatum van basisondersteuning Risicoindicator
NAV 4.0  12-01-2010
NAV 5.0 10-04-2012
NAV 2009 13-01-2015
NAV 2009 R2 13-01-2015
NAV 2013 09-01-2018
NAV 2013 R2 09-01-2018
NAV 2015 14-01-2020 
NAV 2016 13-04-2021 
NAV 2017 11-01-2022 
NAV 2018 10-01-2023 
Business Central Cloud

2: Hardware en software ondersteunt de oude
Dynamics NAV niet meer

Periodiek vervangen en vernieuwen jullie de servers en worden Windows updates doorgevoerd waardoor je netwerk weer aan de nieuwste technische eisen voldoet. 

Het is belangrijk dat Microsoft Dynamics evengoed een opfrisbeurt krijgt. Als Dynamics NAV te ver achter loopt met updates, dan kan het zijn dat moderne servers en versies van Windows en andere netwerk onderdelen niet meer 'compatibel' zijn met de verouderde Dynamics NAV versie software.

3: Security en datalekken

Deze haakt eigenlijk in op punt 2. Als het onmogelijk is om je Windows besturingssystem te updaten omdat anders de werking van Dynamics NAV niet meer te garanderen valt, dan ga je uiteraard zeer snel tegen serieuze security problemen aan lopen. In de algemene Windows updates zitten namelijk vaak oplossing waarmee zogeheten 'gaten' gedicht worden. Zo ben je beschermd tegen datalekken en tegen digitale indringers en hackers van buitenaf. Heb je deze bescherming niet? Dan wordt je bedrijf blootgesteld aan deze risico's met grote gevolgen van dien. Ditzelfde geldt ook voor het niet up-to-date houden van Dynamics NAV software.

We migreren je data voor € 250

Echt waar? Jazeker. We hebben flink geïnvesteerd om het overzetten van de data zo geautomatiseerd mogelijk te doen. Dus wij migreren je standaard Dynamics NAV data naar Business Central voor een eenmalig vast bedrag van € 250. Dan zie je hoe je data er uit ziet in Business Central Cloud en kun je in deze testomgeving zelf ervaren hoe je bedrijf vorm krijgt in het nieuwe Business Central!

On-Prem-to-Cloud

 

Deze klanten gingen je al voor in de overstap van NAV naar BC