De overstap:
Van NAV naar Business Central.

Overstappen hoeft niet moeilijk te zijn.

Je gebruikt nu Dynamics NAV (Navision) en je wilt graag de nieuwste versie van Microsoft's ERP software gebruiken. Dat snappen we. Maar één ding wil je zeker niet bij zo'n overstap: problemen. De overstap moet zo soepel mogelijk verlopen.

Juist dáár hebben we als ABC E BUSINESS de afgelopen jaren flink in geïnvesteerd, zodat ook jouw bedrijf zonder hoofdpijn de overstap naar de toekomst kan maken.

ABC-Facts-Horizontaal-2
Shape_MMA

Dynamics NAV.

Dynamics NAV (of Navision) is een van 's werelds meest gebruikte ERP-systemen voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Sinds 2018 is Dynamics NAV echter niet meer te verkrijgen. Ook de bestaande licenties krijgen geen updates of support meer, waardoor de software steeds meer verouderd raakt en het gebruik steeds ingewikkelder wordt. 
 
Dynamics NAV is prima software, maar naarmate de wereld blijft doordraaien en de tijd verstrijkt worden de risico's alsmaar groter. 
 
microsoft-dynamics-nav-logo

3 risico's van je huidige Dynamics NAV software.

1. Hardware en software ondersteunen het systeem niet.

Periodiek dien je je servers te vernieuwen en worden Windows updates doorgevoerd zodat je netwerk en systeem weer aan de nieuwste technische eisen voldoen. Dynamics NAV wordt sinds 10 januari 2023 niet meer ondersteund door Microsoft, wat betekent dat er geen updates meer gedaan worden. Je gaat daardoor tegen steeds meer problemen aanlopen omdat je systeem steeds meer verouderd. Het wordt moeilijker om aan de veranderende behoeften van je bedrijf te voldoen en je zal gaan achterlopen ten opzichte van je concurrenten.

2. Security en datalekken.

Wanneer het onmogelijk wordt om jouw besturingssysteem te updaten omdat anders de werking van NAV niet meer te garanderen valt, zal je snel tegen serieuze security problemen aan lopen. In de algemene Windows updates zitten namelijk vaak oplossingen waarmee zogeheten 'gaten' gedicht worden. Zo ben je beschermd tegen datalekken en tegen digitale indringers van buitenaf. Heb je deze bescherming niet? Dan word je blootgesteld aan deze risico's met grote gevolgen van dien.

3. Beperkte samenwerking.

Dynamics NAV biedt beperkte samenwerking tussen afdelingen en functies, omdat de informatie-uitwisseling en gegevensstroom beperkt zijn. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren omdat de informatiesystemen die door verschillende afdelingen worden gebruikt, niet geïntegreerd zijn. Hierdoor kunnen er dubbele processen ontstaan, miscommunicaties optreden en beslissingen vertraagd worden. Bovendien kan het moeilijker zijn om inzicht te krijgen in de prestaties en activiteiten van verschillende afdelingen, wat de samenwerking belemmert en de besluitvorming vertraagd.

logo blokjes-1
Meer lezen over waarom nú de tijd is om de overstap te maken?
Lees ons whitepaper!
Download

Navision heet tegenwoordig
Business Central.

De vervanger van NAV is Dynamics 365 Business Central en is tegenwoordig vanuit de cloud te gebruiken. Dat betekent dat je snel kan meegaan in de ontwikkelingen en, nog belangrijker, je niet meer hoeft om te kijken naar je ICT, zoals servers, backup en veiligheid. Daarnaast kan je vanuit elke mogelijke plek werken; op kantoor of onderweg. Gewoon vanuit je browser op je laptop of via de mobiele app. 
 
Benieuwd naar de andere voordelen van werken met Business Central? Lees dan onze blog of check de video.

 
10 voordelen van Business Central

Deze klanten gingen je al voor.

“De overstap naar Business Central doen we samen met ABC E BUSINESS. Zij zijn de specialisten. En dat merk je ook (ook in de prijs 😊).”

BramRombouts-zw
Bram Rombouts
Bruns

“We zijn een van de eerste Microsoft Cloud klanten; al in 2010 gebruikten we NAV in de cloud. En ABC heeft ons ook nu weer geholpen met de overstap naar Business Central. Dan mag je echt spreken van een jarenlange partnership.”

PimDeWin
Pim de Win
Johnny Loco

“Van Dynamics NAV naar Business Central. Dat heeft ABC goed voor elkaar. Mouwen stropen. Aan de slag, en klaar!”

FrankMerkus-zw
Frank Merkus
Cook & Boon

“ABC E BUSINESS weet wat voor ons bedrijf van belang is. Ook bij deze migratie naar Business Central. Focus op wat belangrijk is. Top!”

NickAlthuizen-zw
Nick Althuizen
Sicuro Speeltoestellen

“Toen we van NAV naar Business Central wilden overstappen, hebben we ook een switch gemaakt van Microsoft partner. ABC is voor ons echt een schot in de roos. Top werk geleverd!”

ErikBruggink-zw
Erik Bruggink
Verbruggen Palletizing

We migreren jouw data voor € 1.250,-

Echt waar? Jazeker.

We hebben flink geïnvesteerd om het overzetten van de data zo geautomatiseerd mogelijk te doen. Dus wij migreren standaard Dynamics NAV data naar Business Central voor een eenmalig vast bedrag van € 1.250,-. Dan zie je hoe je data eruit ziet in Business Central Cloud en kun je in deze testomgeving zelf ervaren hoe jouw bedrijf vorm krijgt in het nieuwe Business Central. 

 

On-Prem-to-Cloud