Microsoft Dynamics 365 Business Central op laptop

Overstappen van NAV naar Business Central met korting

Gebruik je al Dynamics NAV en wil je graag overstappen naar de nieuwste versie Dynamics 365 Business Central? Dan krijg je bij ABC E BUSINESS een mooie korting.

We leggen aan je uit wat de korting inhoudt, deze kan oplopen tot 40%! Neem contact op om te leren voor wie deze van toepassing is en ook, om mee te beginnen, wat de risico’s zijn van werken met verouderde Dynamics NAV-software.

Waarom moet je overstappen naar Business Central?

Lees hier de 10 voordelen van Business Central

Risico’s van verouderde Dynamics NAV-software

Je gebruikt nu Dynamics NAV op je eigen server. Dit zijn de versies van Dynamics NAV welke momenteel het meeste in gebruik zijn:

  • Microsoft Dynamics NAV 2009 (R2)
  • Microsoft Dynamics NAV 2013 (R2)
  • Microsoft Dynamics NAV 2015
  • Microsoft Dynamics NAV 2016
  • Microsoft Dynamics NAV 2017
  • Microsoft Dynamics NAV 2018

Mogelijk werk je niet op de laatste Dynamics NAV-versie, omdat het upgraden van de ene naar de andere versie veel tijd en dus geld kost.

Indien je al meerdere versies achter loopt en bijvoorbeeld op Dynamics NAV 2015 werkt, dan merk je ook dat zaken als integratie met Microsoft 365 en veel andere functionaliteiten in die verouderde versie nog niet zo doorontwikkeld zijn ten opzichte van de nieuwe(re) versies. Overigens zal per 14 januari 2020 de Dynamics NAV 2015 versie niet meer in Mainstream Support van Microsoft worden ondersteund.

Werken op een versie van Dynamics NAV welke niet meer ondersteund wordt, is risicovol.

Op dergelijke software worden geen updates en/of hotfixes uitgebracht. Ze worden ook niet meer bijgewerkt om op de nieuwste Windows en server software te blijven werken. Op enig moment zal het gat tussen jouw oude Dynamics NAV-software en nieuwe laptops, Microsoft 365-software en andere (web)applicaties te groot zijn om de bedrijfsvoering correct te ondersteunen.

Wil je weten wanneer de ondersteuning op jouw versie van Dynamics NAV stopt? Klik dan hier voor het volledige overzicht.

Overstappen naar Business Central

De overstap naar Business Central is de juiste stap. Jouw moderne bedrijf werkt weer met moderne software. Bovendien zorgt ABC E BUSINESS ervoor, of je nu in de Cloud werkt of op je eigen server, dat je ook op een van de laatste versies blíjft werken. Zo hoef je dus nooit meer een update of upgrade te overwegen, of tegen een enorme investering op te zien.

Panhuijsen - Handel

Een greep uit onze klanten die al met Business Central werken

Business Central in de Cloud of op je eigen server

Business Central kun je gebruiken vanuit de Microsoft Cloud. Je betaalt dan een maandelijks abonnement. Je software wordt maandelijks geüpdatet door Microsoft zelf. Zo werk je dus altijd met moderne software die bij jouw moderne bedrijf past.

Je kunt Business Central ook op jouw eigen server (laten) installeren. Je bent dan, samen met jouw Dynamics partner, zelf verantwoordelijk voor het tijdig updaten van jouw Business Central software. ABC E BUSINESS heeft hiervoor een speciaal upgrade abonnement. Op deze manier zorgt ABC ervoor dat je altijd up-to-date bent met jouw software, zonder eenmalige hoge kosten om de upgrade uit te voeren.

In beide gevallen heeft ABC E BUSINESS ruime ervaring om de transitie naar Business Central mogelijk te maken.

ABC Dynamics 365 Envision klein-10

Van “Concurrent Users” naar “Named Users”

Het aantal gebruikers in jouw Dynamics NAV werd gebaseerd op het aantal gelijktijdig ingelogde gebruikers. De zogenaamde Concurrent Users. Zo kun je met een licentie van 25 concurrent users bijvoorbeeld 50 mensen toegang geven tot de software als ze allemaal maar een deel van hun tijd in de software werken. Dus het gelijktijdig aantal ingelogde gebruikers kan veel lager zijn dan het aantal gebruikers dat de software gebruikt.

Dit verandert bij Business Central. Dynamics 365 Business Central is gebaseerd op Named Users. Dus het aantal mensen dat op enig moment in de software werkt. Als iemand maar 5 minuten per week in de software werkt, is het toch gewoon een volledige Named User. Het gaat om het aantal ‘namen’ die in moeten kunnen loggen in Business Central.

In bovenstaand voorbeeld moet het bedrijf met een 25-concurrent-user licentie dus de licentie uitbreiden naar 50 Named Users om de 50 mensen toegang te kunnen blijven geven tot de software.

Belangrijk om te weten: in Dynamics NAV kun je een licentie ‘delen’ met je collega’s zolang je er niet tegelijk in werkt. In Business Central moet elke persoon een eigen licentie hebben.

Voor wie is de korting van toepassing?

Microsoft heeft een kortingsregeling aangekondigd voor alle Dynamics NAV-klanten met een koop-licentie. Je dient wel een actief ‘enhancement contract’ te hebben. Dus je krijgt van jouw Dynamics NAV-partner jaarlijks een factuur zodat je licentie binnen een actief contract valt, hetgeen je recht geeft op updates en upgrades.


De kortingsregeling is niet van toepassing voor bedrijven die Dynamics NAV gebruiken:

  • Zonder actief enhancement contract; of
  • Op basis van maandelijks abonnement (geen koop-licentie, maar een maandelijkse ‘huur’-licentie).

Wil je wel overstappen, maar is de korting voor jou niet van toepassing? Geen probleem, we helpen je nog steeds graag verder!

Neem contact met ons opPlan een telefonische afspraak

Hoeveel kan jij besparen?

Kom erachter door het onderstaande formulier in te vullen. Je krijgt dan het overzicht met de korting voor de situatie die voor jou van toepassing is.