Nieuws & Blog

Afstuderen bij ABC E BUSINESS.

Afstuderen bij ABC E BUSINESS-1

De afstudeerstage ervaringen van Teun en Gijs.

Jaarlijks ontvangen wij bij ABC E BUSINESS afstudeerders die een kijkje in onze keuken willen nemen en daarbij hun afstudeeronderzoek uitvoeren. Zo hebben ook Teun van der Vleuten (21) en Gijs Paridaans (22) de afgelopen 6 maanden onderdeel uitgemaakt van het ABC team. Van februari tot eind juni hebben zij samen fulltime gewerkt aan hun afstudeeronderzoek. Dit was voor hen de laatste schoolopdracht ter afronding van hun opleiding Bedrijfskunde die ze in Den Bosch volgde. Hun onderzoek stond in het teken van planning versus realiseerbaarheid KPI. Zowel voor Teun en Gijs als voor ons een interessant onderwerp!

Het was meteen raak!

Aanvankelijk hadden Teun en Gijs moeite om een geschikte stage te vinden. Vanwege de coronapandemie waren de aangeboden (afstudeer)stages erg schaars. Maar gelukkig hebben ze ABC E BUSINESS uiteindelijk weten te vinden via Google. Onder het motto ‘de beller is sneller’ hebben ze ons direct opgebeld: "Toen we belden dat we geïnteresseerd waren in een afstudeerstage, mochten we eigenlijk direct kennis komen maken. En het was meteen raak! Voordat we het wisten zaten we al rond de tafel met Cristina en Antoine voor het bepalen van ons onderzoeksonderwerp."

ABC dacht heel erg met ons mee over het onderwerp van ons onderzoek, omdat we dat vanuit school een aantal keer hebben moeten aanpassen.

_T5B8054

De reden waarom Teun en Gijs besloten om hun afstudeerstage bij ABC te komen lopen? Met name de branche waarin ABC zich bevindt sprak ze heel erg aan. Daarnaast hebben ze de gesprekken voor aanvang van hun stage als erg prettig ervaren: "We werden tijdens de eerste gesprekken heel warm ontvangen en het kwam over als een fijne werkomgeving, wat we voor een stage ook super belangrijk vinden. Daarnaast dacht ABC heel erg met ons mee over het onderwerp van ons onderzoek, omdat we dat vanuit school een aantal keer hebben moeten aanpassen."

Aan de slag!

Nadat de onderzoeksvraag door hun opleiding goedgekeurd werd, gingen Teun en Gijs aan de slag met het onderzoek. Omdat ze nog niet zoveel van de branche af wisten, konden ze kennismaken met ABC door middel van een goede onboarding: vooral veel leren over wat ABC en haar medewerkers doen. Want wanneer je dat weet, weet je tijdens het verloop van de stage precies de juiste personen te vinden. In het daaropvolgende stadium van het onderzoek zijn diverse interviews afgenomen en brainstormsessies gehouden met de medewerkers. Hierbij voelde zij zich altijd serieus genomen: "Ons belang stond altijd centraal en iedereen deed er alles aan om ons te helpen. Input van mensen op de werkvloer is heel waardevol, dus we waren blij dat alle collega’s meewerkten aan de interviewmomenten. Bij sommige bedrijven moet je constant achter iedereen aan, waardoor je achter op schema gaat lopen. Dat was hier gelukkig niet het geval. We werden altijd goed én snel geholpen wanneer we iets nodig hadden. We voelden ons gehoord en gezien. Jullie hebben aangegeven dat jullie ons gingen helpen en dat hebben jullie ook daadwerkelijk gedaan!" Doordat Teun en Gijs alle medewerkers regelmatig gesproken hebben, kregen ze een helder beeld van hoe alles reilt en zeilt binnen het bedrijf. Tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van het rapport!

_T5B8052

De aandacht en de mate van attentie die je bij ABC krijgt is niet vanzelfsprekend, maar geeft je wel een goed gevoel.

In verband met corona konden Teun en Gijs maar één keer per week naar kantoor komen. De overige dagen werkte ze beiden vanuit huis, waarbij de dagelijkse 8-uur durende Teams-meetings voor hun niet meer dan normaal waren. "We spraken elkaar vaker dan onze familie, haha. En natuurlijk is het gezellig om naar kantoor te komen, maar we hebben het thuiswerken niet als negatief ervaren. De afwisseling vonden we daarin juist wel fijn. Dat is natuurlijk ook anders bij een afstudeeronderzoek dan wanneer je je meewerkstage hier loopt."

IMG_08492

Wanneer we vragen naar wat ze nou het leukst vonden aan hun stage reageert Teun lachend: "Het hardloop evenement dat jullie hadden georganiseerd vond ik wel erg leuk!" - For the record: Teun zette hier de snelste tijd neer en werd eerste.. Auw! - "Ook
de aandacht en de mate van attentie die je bij ABC krijgt is niet vanzelfsprekend, maar geeft je wel een goed gevoel. En de informele sfeer en gezelligheid vonden we erg fijn. Zo hebben we ook meegedaan aan de online escape room die door de personeelsvereniging werd georganiseerd. En niet te vergeten het onvermoeide enthousiasme van kantoorhond Joep!"

Hard werk wordt beloond.

Nadat ze telkens alle deadlines op tijd wisten te halen, was het tijd voor de afronding en het inleveren van het rapport. Een mooi rapport wat ABC weer nieuwe inzichten geeft en wat altijd van meerwaarde is, in welke vorm dan ook! En dat harde werken is beloond, Gijs en Teun hebben het laatste onderdeel van hun studie positief afgerond met een mooie beoordeling van een 7,5! Eindelijk dat felbegeerde papiertje, een HBO-diploma Bedrijfskunde, in de pocket!

De gouden tip die zij voor toekomstige stagiaires hebben voor het vinden van een mooie stage? "Bedenk wat je leuk vindt en ga vooral zelf opzoek. Kijk of het bedrijf bij je past, want in het geval van een saaie of onprettige sfeer wordt het een lange stageperiode. En heel belangrijk, ga tijdens je stage met zoveel mogelijk mensen van verschillende afdelingen praten en durf dat ook te doen, want daar kun je veel informatie uit halen." De volgende stap voor de mannen is ook al bekend. Teun is de komende 1,5 jaar zoet met de master Strategic Management in Tilburg, en Gijs gaat zich focussen op het verder uitbreiden van zijn eigen bedrijf en het ondernemerschap. Een ding weten wij zeker, deze mannen komen er wel! Teun en Gijs, nogmaals bedankt voor jullie inzet. Jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!

Lijkt het je ook leuk om bij ons aan de slag te gaan als stagiaire?

Lijkt afstuderen bij ABC jou nou ook wel wat? Informeer naar de mogelijkheden! En bevalt de stage nou van beide kanten? Dan is de kans groot dat je bij ABC kan blijven werken. We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten!

Neem contact met ons op    Bekijk de vacatures

 

Abonneer en mis niks