Nieuws & Blog

Business Central: Release 2024 - Wave 1.

2024-02-13 -- Business Central 2024 Wave 1

In de wereld van bedrijfsbeheer is het essentieel om voorop te blijven lopen, zo komt traditiegetrouw de eerste Wave update voor Business Central er al weer aan. Met de nieuwste releaseplannen van Dynamics 365 Business Central voor de eerste periode van 2024 biedt Microsoft een scala aan vernieuwingen, verbeteringen en innovaties.

We nemen je uiteraard weer mee door enkele van de belangrijkste punten die de komende Wave update met zich mee gaat brengen, voor een uitgebreide beschrijving kun je de pagina van Microsoft bezoeken.

Adaptie met Power Platform.

Microsoft blijft investeren in een naadloze ervaring voor klanten die Business Central gebruiken in combinatie met Power Apps, Power Automate en Power BI. Nieuwe functies omvatten onder andere:

 • Beheer van werkorders in Field Service: Gebruikers kunnen nu werkorders in Field Service beheren en deze rechtstreeks factureren in Business Central, waardoor het proces efficiënter wordt en de doorlooptijden worden verkort.
 • Gebruik van virtuele tabellen om meer Business Central-gegevens in Dataverse bloot te leggen: Dit stelt gebruikers in staat om Business Central-gegevens op een meer flexibele manier te integreren en te analyseren binnen het bredere ecosysteem van Microsoft.
 • Verbetering van goedkeuringsprocessen via Power Automate: Met nieuwe mogelijkheden voor automatisering van goedkeuringsprocessen kunnen bedrijven workflows optimaliseren en de nauwkeurigheid en snelheid van goedkeuringen verbeteren.

Applicatieverbeteringen.

De kernfunctionaliteit van de applicatie wordt versterkt met nieuwe mogelijkheden die bedrijfsprocessen verder optimaliseren:

 • Archivering van projecten: Gebruikers kunnen nu projecten archiveren om de gegevens schoon te houden en de prestaties van het systeem te verbeteren zonder gegevens te verliezen.
 • Verbeterde bruikbaarheid voor services en projecten: De gebruikerservaring voor service- en project gerelateerde taken wordt verbeterd, waardoor gebruikers sneller en gemakkelijker kunnen navigeren en acties kunnen uitvoeren.
 • Gebruik van uitstel-codes in inkoop- en verkoopjournaals: Dit stelt gebruikers in staat om kosten en opbrengsten te verschuiven naar toekomstige periodes, waardoor ze meer flexibiliteit hebben bij het beheren van financiële gegevens.

Copilot en AI-innovatie.

Met Copilot en AI-innovatie wordt de productiviteit verder verhoogd en worden repetitieve taken geautomatiseerd:

 • Integratie van Power Automate Copilot met Business Central: Gebruikers kunnen nu profiteren van slimme automatiseringen en suggesties van Copilot om taken efficiënter uit te voeren.
 • Copilot-generatie van analyse-tabbladen: Door het genereren van analyse-tabbladen op basis van Copilot-suggesties krijgen gebruikers snel inzicht in belangrijke zakelijke trends en prestaties.
 • Snel bankrekeningreconciliaties voltooien met Copilot: Copilot biedt geavanceerde matchingalgoritmen en suggesties om het proces van bankreconciliatie te versnellen en fouten te verminderen.

Uitbreiding naar nieuwe landen en regio's. 

Business Central wordt nu beschikbaar gesteld in meer landen en regio's, met nieuwe mogelijkheden zoals:

 • Automatisering van IRS 1099-formulierindiening in de VS: Dit vereenvoudigt het proces van indienen en rapporteren van 1099-formulieren aan de IRS voor Amerikaanse bedrijven, waardoor naleving van belastingwetgeving wordt vergemakkelijkt.
 • Uitbreiding van beschikbaarheid naar extra landen en regio's: Door de beschikbaarheid van Business Central uit te breiden naar nieuwe markten, krijgen meer bedrijven wereldwijd toegang tot de krachtige functionaliteit van het platform.

Ontwikkelingsverbeteringen. 

Ontwikkelaars krijgen ook verbeteringen om hun productiviteit te verhogen en ontwikkelingsprocessen te stroomlijnen:

 • Mogelijkheid om meerdere bestanden te uploaden: Ontwikkelaars kunnen nu meerdere bestanden tegelijk uploaden, waardoor het proces van aanpassing en ontwikkeling wordt versneld.
 • Debugging van systeemtoepassingen: Met verbeterde debugtools kunnen ontwikkelaars gemakkelijker fouten opsporen en oplossen in systeemtoepassingen, waardoor de kwaliteit van de ontwikkeling wordt verbeterd.
 • Verwijderen van frictie bij het werken met externe app-afhankelijkheden: Nieuwe mogelijkheden verminderen de complexiteit van het werken met externe app-afhankelijkheden, waardoor ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het bouwen van waardevolle functionaliteit.

Governance en administratie.

Voor beheerders zijn er nieuwe tools en verbeteringen om de beveiliging en het beheer van Business Central-omgevingen te verbeteren:

 • Gebruik van gelinkte omgevingen in Dataverse-integratie: Dit maakt het eenvoudiger voor beheerders om gegevens te delen en te synchroniseren tussen Business Central en andere Microsoft-toepassingen.
 • Auditen van Business Central-operaties in Microsoft Purview: Beheerders kunnen nu gemakkelijker inzicht krijgen in wie wat doet in Business Central, waardoor ze de naleving kunnen verbeteren en de risico's kunnen verminderen.
 • Versleutelen van gegevens in rust met door de klant beheerde encryptiesleutels: Dit biedt extra beveiligingslagen en controle over gevoelige gegevens, waardoor de risico's van gegevensinbreuken worden verminderd.

Wetgeving en naleving.

Belangrijke updates op het gebied van wetgeving en naleving stellen bedrijven in staat om te voldoen aan de steeds veranderende regelgeving en compliance-eisen:

 • Zien van BTW-datum in voorbeeldboekingen: Dit biedt gebruikers meer inzicht in belastinggerelateerde transacties en vergemakkelijkt het proces van boekhoudkundige controle.
 • Automatisering van land van herkomst voor artikelvolgcodes in Intrastat-rapportage: Dit vereenvoudigt het proces van Intrastat-rapportage voor bedrijven die handel drijven met het buitenland.
 • Bereiken van duurzame naleving met Business Central: Deze update omvat een reeks tools en mogelijkheden om bedrijven te helpen voldoen aan de nalevingsvereisten op lange termijn en de risico's van niet-naleving te verminderen.

Verbeterde rapportage en gegevensanalyse. 

Toegang tot de juiste rapporten en gegevensanalysecapaciteiten wordt vereenvoudigd, waardoor bedrijven beter in staat zijn om de controle te behouden en nieuwe groeimogelijkheden te identificeren:

 • Ontdekken van rapport- en gegevensanalysecontent: Gebruikers kunnen nu gemakkelijker relevante rapporten en analyses vinden en gebruiken, waardoor ze sneller inzichten kunnen genereren en beslissingen kunnen nemen op basis van betrouwbare gegevens.

Verbeterde gebruikerservaringen.

Tot slot zijn er verbeteringen in de gebruikerservaring die het gemakkelijker maken voor gebruikers om taken uit te voeren en productiever te zijn:

 • Gebruik van slepen en neerzetten om meerdere bestanden bij te voegen: Dit verbetert de efficiëntie en gebruikerservaring bij het uploaden van documenten en bijlagen in Business Central.
 • Acties om te navigeren en platform gegenereerde fouten te markeren of op te lossen: Gebruikers kunnen nu snel navigeren naar de relevante acties om fouten op te lossen en problemen op te lossen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de frustratie wordt verminderd.
 • Delen van foutdetails om hulp te krijgen van een andere gebruiker: Gebruikers kunnen nu gemakkelijk foutdetails delen met collega's of ondersteuningsmedewerkers om sneller hulp te krijgen bij het oplossen van problemen en het voorkomen van vertragingen.

 

Kortom, met deze nieuwste releaseplannen blijft Microsoft Dynamics 365 Business Central een krachtige oplossing voor bedrijfsbeheer, die bedrijven helpt om te gedijen in een steeds veranderende zakelijke omgeving. Met een breed scala aan nieuwe functies en verbeteringen kunnen gebruikers hun bedrijfsprocessen optimaliseren, de productiviteit verhogen en betere beslissingen nemen op basis van betrouwbare gegevens en inzichten.

 

Heb je vragen over bepaalde functionaliteiten?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Wil je nog meer waarde toevoegen aan jouw Business Central? Neem dan een kijkje in onze app store.

Check de App Store    Neem contact met ons op

 

Abonneer en mis niks