Nieuws & Blog

Forbes Advisor zoekt het uit: Business Central is één van de beste ERP-systemen voor het mkb.

2024-02-15 -- Forbes Advisor artikel

Forbes Advisor: "Microsoft Dynamics 365 Business Central is één van de beste ERP-systemen vanwege zijn uitgebreide platform dat aan alle eisen voor bedrijfsbeheer voldoet."

In het landschap van bedrijfssoftware is het kiezen van de juiste ERP-oplossing essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Met talloze opties die beschikbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om de beste keuze te maken. Echter, als we kijken naar de bevindingen van een recent onderzoek uitgevoerd door Forbes Advisor, springt één platform er bovenuit als een toonaangevende speler: Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Uitgebreide ondersteuning voor alle bedrijfsafdelingen.

Een van de voornaamste redenen waarom Microsoft Dynamics 365 Business Central zo'n sterke keuze is, is vanwege zijn uitgebreide ondersteuning voor alle aspecten van bedrijfsvoering. Of het nu gaat om financiën, voorraadbeheer, supply chain, HR of projectmanagement, Business Central biedt de tools die nodig zijn om elke afdeling soepel te laten draaien.

Met functies zoals geavanceerd voorraadbeheer, flexibele financiële rapportage en geïntegreerde CRM-functionaliteit kunnen bedrijven hun operationele processen stroomlijnen en de efficiëntie verbeteren. Bovendien biedt Business Central ondersteuning voor specifieke branches, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor bedrijven in diverse sectoren.

Toegankelijkheid en mobiliteit.

Als Cloud gebaseerde ERP-software biedt Business Central ongeëvenaarde toegankelijkheid en mobiliteit. Met de mogelijkheid om vanaf elk apparaat met een internetverbinding toegang te krijgen, hebben gebruikers de vrijheid om overal te werken en altijd up-to-date te blijven met essentiële bedrijfsgegevens.

Met de opkomst van hybride en gedistribueerde werkmodellen wordt mobiliteit steeds belangrijker voor moderne bedrijven. Business Central voorziet hierin door gebruikers in staat te stellen om onderweg taken uit te voeren, rapporten te genereren en samen te werken met collega's, wat de productiviteit en flexibiliteit van het personeel ten goede komt.

Real-time rapportage en dashboards.

Een ander onderscheidend kenmerk van Business Central is de mogelijkheid om real-time rapporten en dashboards te genereren. Deze functie stelt bedrijven in staat om direct inzicht te krijgen in hun prestaties en snel beslissingen te nemen op basis van actuele gegevens en trends.

Door gebruik te maken van geavanceerde analyses en visualisaties kunnen bedrijven trends identificeren, knelpunten opsporen en kansen benutten. Dit stelt hen in staat om proactief te reageren op veranderende marktomstandigheden en concurrentiedruk, wat cruciaal is in een snel veranderende zakelijke omgeving.

Geautomatiseerde workflows.

Business Central biedt geautomatiseerde workflows die repetitieve taken verminderen en de operationele efficiëntie verhogen. Door processen te stroomlijnen en tijd te besparen op routinematige taken, kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen en zich richten op groei.

Met de mogelijkheid om aangepaste workflows te maken en te automatiseren, kunnen bedrijven hun operationele processen optimaliseren en de doorlooptijden verkorten. Dit resulteert in een snellere en efficiëntere uitvoering van taken, waardoor bedrijven concurrentievoordeel kunnen behalen in een snel veranderende markt.

Geïntegreerde communicatietools en klantondersteuning.

Met geïntegreerde communicatietools en klantondersteuning stelt Business Central gebruikers in staat om naadloos te communiceren met klanten en interne teams. Dit bevordert een soepele samenwerking en helpt bij het leveren van een uitstekende klantenservice.

Door gebruik te maken van geïntegreerde communicatietools zoals e-mail, chat en videoconferenties, kunnen bedrijven snel en effectief communiceren met klanten en collega's. Dit helpt bij het opbouwen van sterke relaties en het bieden van gepersonaliseerde ondersteuning, wat essentieel is in een competitieve markt.

Uitbreidbaarheid met apps.

Met duizenden beschikbare apps kunnen gebruikers de functionaliteit van Business Central uitbreiden en aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit maakt Business Central een schaalbare oplossing die kan meegroeien met de groei van het bedrijf.

Door gebruik te maken van apps voor specifieke branches, functionaliteiten en integraties, kunnen bedrijven Business Central aanpassen aan hun unieke behoeften en workflows. Dit stelt hen in staat om de functionaliteit van het platform verder uit te breiden en te optimaliseren, wat resulteert in een hogere operationele efficiëntie en een betere concurrentiepositie.

Prijsoverwegingen.

Wat Business Central nog aantrekkelijker maakt, zijn de betaalbare prijsplannen. Als beschikbare totaaloplossing is Business Central voordeliger dan de meeste concurrerende ERP-software op de markt. Hoewel er extra kosten kunnen zijn voor add-ons en integraties, biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid van het platform een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor bedrijven van elke omvang, waarbij wij altijd zeggen dat de zogenaamde sweetspot het mkb is, van 1-200 gebruikers.

Voor wie is het?

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een ideale oplossing voor zowel groeiende bedrijven als kleine ondernemingen. Met zijn uitgebreide functionaliteit, betaalbare prijsplannen en integratiemogelijkheden met Microsoft-producten, is het een keuze die zowel schaalbaar als kosteneffectief is voor een breed scala aan bedrijven.

Conclusie.

Kortom, biedt Business Central een uitgebreide suite van functies, ongeëvenaarde toegankelijkheid, real-time inzichten en geautomatiseerde workflows, alles tegen een betaalbare prijs. Met zijn veelzijdigheid en schaalbaarheid is het de ideale keuze voor bedrijven die streven naar verbeterde operationele efficiëntie en groei. Als je op zoek bent naar een ERP-oplossing die zich onderscheidt van de rest, dan is Microsoft Dynamics 365 Business Central de juiste keuze voor jouw bedrijf.

Disclaimer: De bevindingen en aanbevelingen in deze blogpost zijn gebaseerd op recente onderzoeken uitgevoerd door Forbes Advisor. Benieuwd naar de volledige, Engelstalige, artikelen? Die kun je vinden door op onderstaande links te klikken:

Best Cloud ERP Software (February 2024) – Forbes Advisor

Microsoft Dynamics 365 ERP Review (2024) – Forbes Advisor

Heb je vragen over bepaalde functionaliteiten?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Wil je nog meer waarde toevoegen aan jouw Business Central? Neem dan een kijkje in onze app store.

Check de App Store    Neem contact met ons op