Nieuws & Blog

Het ABC DNA.

Het-ABC-DNA--BLAUW-1000X667PX

Na lang wikken en wegen, en wellicht wat extra overtuigend inpraten op je collega’s, gaat er dan eindelijk geïnvesteerd worden in een ERP systeem om je bedrijfsprocessen op één centrale plek onder te brengen en hierdoor te kiezen voor de meest gestroomlijnde manier van (samen)werken.

Het zal geen verrassing zijn maar een dergelijke investering is met recht een investering te noemen, dan bedoelen we zowel in financiële middelen als ook in tijd. Al met al is het een belangrijk besluit dat beter één keer in goede overweging kan worden genomen. Om dit proces in goede banen te leiden is het van groot belang dat de perfecte kandidaat overblijft en dito aanbieder hiervan. Het aanbod van zowel software als partners is behoorlijk breed en kent zowel raakvlakken als verschillen.

De keuze is natuurlijk aan jou en je bedrijf. Maar wat maakt ABC E BUSINESS’ manier van werken nu zo goed en voordeliger dan bij een concullega? Het is van belang dat er de juiste keuze gemaakt zal worden, het betreft natuurlijk wel de bedrijvigheid van je organisatie en dat is heilig! Het meest geschikte pakket implementeren is niet alles, de keuze voor een geschikte IT-partner is net zo van belang. Klopt het verhaal en is er een klik? Niet onbelangrijk als je hier blindelings op gaat vertrouwen wanneer je ervoor kiest om te automatiseren met de onderneming.

Transitie naar Business Central met  data behoud, is dat mogelijk?

Werken jullie al langer met Navision/Microsoft NAV? Wellicht vrees je voor het verlies van belangrijke data bij een mogelijke overstap naar Business Central in de Cloud. Hier hebben wij als ABC E BUSINESS een enorme inspanning en investering gedaan om voor de overstappende klanten dit proces zo stressvrij te kunnen maken.

Met de ontwikkeling van onze transitie tool, Blue Avalanche, hebben wij inmiddels meer dan 90 bedrijven omgezet van NAV naar Business Central waarbij we bovendien voor 60% minder toegepast maatwerk hebben gezorgd. Rationeel bekeken is dit een enorm groot financieel gewin voor onze overstappers. Want enerzijds is de Cloud structuur in maandabonnementsvorm van Business Central stukken goedkoper in gebruik, anderzijds is het kwijtschelden van maatwerk en het onderhoud hiervan ook een beste kostenpost welke verdwijnt op de jaarafrekening.

ABC-Facts-Horizontaal-2

Maatwerk voor de massa, wat doet dat in mijn kassa?

Wees kritisch tijdens je zoektocht naar het meest geschikte pakket en de bijbehorende partner. De tijden van specifiek op maat gemaakte software voor een bedrijf zijn tegenwoordig niet meer zo van kritisch belang als je wellicht zult denken. Eén van de dingen waar wij naar streven als partner is het zoveel mogelijk terugdringen van maatwerk, want dit zal onder aan de streep een enorm voordeel opleveren voor onze klanten.

Een mooie bijkomstigheid van het Microsoft Dynamics 365 platform is de toegevoegde waarde van de Microsoft App Source. Dit kun je vergelijken met de Play Store/App Store van je smartphone: hierin staat een enorm aanbod aan diverse uitbreidingen voor de ERP software, welke allemaal aan bepaalde checks en kwaliteitscontroles worden onderworpen door Microsoft. Hierbij hoef je dus nooit te vrezen voor slecht gecodeerde applicaties!

Mocht er binnen het aanbod in de App Source geen mogelijkheid bestaan welke jouw specifieke verzoek kan honoreren dan ben je bij ABC gelukkig alsnog aan het juiste adres. Ons team van slimme ontwikkelaars is in staat om maatwerk te ontwikkelen geheel naar jouw wensen, eisen en vereisten.

Voel je je overweldigd door de keuze in het ruime aanbod aan applicaties? Raadpleeg dan eens onze App Store, hierin staat een overzicht van de meest toegepaste applicaties/uitbreidingen voor Business Central opgedeeld in verschillende categorieën. Een handig overzicht van wat er zoal mogelijk is. Maar dit is natuurlijk zoals je begrijpt slechts een klein percentage van wat er allemaal verkrijgbaar is in de Microsoft App Source, the sky is the limit!

Oh en ook niet geheel onbelangrijk: bij ons krijg je bovenop je Business Central installatie de ABC Productivity Suite. Dit is een verzameling van super handige applicaties die jou gaan assisteren in je dagelijkse werkzaamheden en zorg dragen voor maximalisering van je inspanning en gespendeerde tijd op de werkvloer.

ABC Academy: De centrale leerschool voor Business Central en meer.

Je kunt jezelf inschrijven voor een breed scala aan trainingen in Business Central, deze keren op maandelijkse basis terug. Er zijn verschillende onderwerpen die hierbij aan bod zullen komen waarbij gelet wordt op het aanleren van de juiste processen om alles uit de software te halen. De trainingen zijn in klassikaal verband waarbij genoeg mogelijkheid zich voordoet om vragen te stellen aan een van onze consultants.

Trainingen zijn altijd kosteloos bij te wonen wanneer je bij ons Customer Care gebruiker bent, een verplicht onderdeel bij een GO! Implementatie. Het is onze missie om bedrijven te helpen in het bereiken van meer en dit staat perfect in lijn met onze ABC Academy en Customer Support-afdeling. Als afnemer van Customer Care verschaf je jezelf en je collega’s namelijk ook toegang tot onze service portal en kun je rekenen op ongeëvenaarde ondersteuning van onze Support Consultants, hier kun je terecht met je vragen en problemen!

Sinds 2023 is het aanbod in diversiteit op de ABC Academy weer verder toegenomen door onder andere de toevoeging van de Power Platform trainingen. Power Platform is een relatief nieuw onderdeel in de Microsoft Dynamics 365 familie en stelt gebruikers in staat om te werken met flows en veel meer kennis te vergaren uit de statistieken en data. Waan jezelf een Power-user, letterlijk en figuurlijk!

Check de brochure voor een handig overzicht van onze ABC Academy trainingen  
Behoefte aan een verhelderend gesprek met ons over de mogelijkheden en voordelen van Business Central, het werken in de Cloud en/of de overstap van Microsoft NAV? Neem vrijblijvend contact op met onze Sales Adviseurs, zij helpen jou graag in je zoektocht naar the next big thing!