Nieuws & Blog

Hoe kan Business Central helpen bij de naleving van de AVG wet?

Dynamics - GDPR wet

Laatst herzien op: 19 april 2023

Om te voldoen aan de normen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), moet een CRM-systeem worden ontworpen en gebouwd met privacybescherming als een integraal onderdeel. Microsoft en zijn partners, zoals ABC E BUSINESS, hebben gezamenlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Microsoft Dynamics 365 Business Central voldoet aan de toegangscontroles en privacy functies die vereist zijn onder de AVG.

Business Central biedt verschillende functies om bedrijven te helpen de AVG na te leven en een toonaangevend niveau van veiligheidsmaatregelen en privacybescherming voor alle gegevens in de cloud te bieden, inclusief persoonsgegevens. Dynamics 365 biedt de mogelijkheid om toegangscontroles van gegevens op verschillende manieren te beheren, zoals:

  • Op rollen gebaseerde beveiliging: dit stel je in staat om een reeks privileges te groeperen die de taken beperken die kunnen worden uitgevoerd door een bepaalde gebruiker, en is vooral belangrijk als mensen van rol veranderen binnen de organisatie. 
  • Record-gebaseerde beveiliging: dit stel je in staat om de toegang tot bepaalde records te beperken.
  • Field-level security: hiermee kun je de toegang tot specifieke gevoelige velden, zoals persoonlijk identificeerbare informatie, beperken.
  • Azure Active Directory: dit helpt je om Dynamics 365 te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang door het beheer van gebruikers en groepen te vergemakkelijken. Azure AD biedt ook tools zoals multi-factor authenticatie voor veilige sign-in en privileged identity management om risico's die gepaard gaan met beheerdersrechten te verminderen. 

Dynamics 365 is ook ontworpen om te voldoen aan de AVG-eisen voor de bescherming van persoonsgegevens die je verwerkt: 

  • Dynamics 365 is gebouwd met behulp van de Security Development Lifecycle, een verplicht proces van Microsoft dat beveiligingseisen inbedt in elke fase van het ontwikkelingsproces.
  • Gegevens in transit tussen apparaten van jouw gebruikers en datacenters van Microsoft, evenals gegevens opgeslagen in een Microsoft-database, zijn gecodeerd om jouw ​​Dynamics 365-gegevens te beschermen.
  • Dynamics 365 beschermt je gegevens, inclusief persoonsgegevens die relevant zijn voor de AVG, door ze op te slaan in hetzelfde systeem – jouw CRM-systeem.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het voldoen aan de AVG geen eenmalige inspanning is, maar een voortdurende verplichting. Microsoft en zijn partners, waaronder wij, blijven zich inzetten om Dynamics 365 te blijven verbeteren en te voldoen aan de steeds veranderende privacywetgeving en -regelgeving. Het is daarom belangrijk om je CRM-systeem regelmatig te controleren en te updaten om te blijven voldoen aan de vereisten van de AVG. 

Neem bij vragen vooral contact met ons op, we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

 

Abonneer en mis niks