Nieuws & Blog

Microsoft Dynamics 365 Business Central April Release 2019.

MS Dynamics 365 BC April Release 2019-1

Als onderdeel van het halfjaarlijkse updateritme zal Microsoft binnenkort de April 2019 Release voor Microsoft Dynamics 365 Business Central uitrollen. Deze update zal zich concentreren op de introductie van nieuwe functionaliteiten, prestatieverbeteringen en een nóg betere gebruikerservaring.

Eind vorig jaar onderging Business Central al een ingrijpende facelift, waardoor de gebruikersvriendelijkheid fors is toegenomen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid nu om Business Central te gebruiken op verschillende devices en zijn er wijzigingen aangebracht die betrekking hebben op het filteren, navigeren en invoeren van tabelgegevens.

Wat kun je verwachten van de april release voor Business Central?

 • Nieuwe manieren om de gebruikersinterface te personaliseren. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de actie- en navigatiebalk naar je eigen wensen aan te passen.

Microsoft-Dynamics-365-Business-Central-April-Release-Personalisatie-1

 • Meer ruimte in de velden ‘Omschrijving’ en ‘Naam’ in geheel Business Central. Het aantal tekens wordt verhoogd van 50 naar 100 tekens. Tevens wordt het aantal tekens voor de omschrijving van eenheden verhoogd van 10 naar 50 tekens.
 • In één oogopslag al uw dimensies zichtbaar. Naast de Globale dimensiecodes wordt het mogelijk om ook de Shortcutdimensies toe te voegen aan lijsten, documenten en journaalposten.
 • De mogelijkheid om een productievere workflow te creëren, via:
  • ‘Quick Entry’ zal de gebruiker in staat stellen om een eigen ‘pad’ te definiëren in een scherm. Deze functie zal worden bediend door middel van de Entertoets. In tegenstelling tot het gebruik van de Tabtoets, wordt het mogelijk velden in een scherm over te slaan.
  • ‘List views’ laten de gebruiker net als in eerdere versies, eigen gefilterde weergaven van een lijst opslaan.

Microsoft-Dynamics-365-Business-Central-April-Release-List-Views

 • ‘Focus mode’ is een speciale weergavemodus waarbij de regels in een document centraal komen te staan. Het wordt hierdoor makkelijker om in een document met veel regels te navigeren en het overzicht te bewaren. Daarnaast wordt het mogelijk om een filter te plaatsen op regels. Zo kunt je bijvoorbeeld snel de regels met korting, een bepaald bedrag of aantal tonen.
 • Nieuwe sneltoetscombinaties. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om terug of vooruit te gaan door middel van een sneltoetscombinatie.
 • Niet langer afbeelding voor afbeelding toevoegen aan uw artikelen. Door jouw afbeeldingen dezelfde namen te geven als uw artikelen, wordt het mogelijk een bulkimport te doen. Hierbij worden de afbeeldingen automatisch bij het artikel geschikt.

Meer informatie over de Dynamics 365 Business Central April Release op de Microsoft website.

Kunnen wij je ergens bij helpen?

Uiteraard staan wij klaar voor al jouw vragen en zorgen wij dat je het optimale uit de April 2019 Release zal halen. Werk je zelf nog niet meer Business Central? Probeer het dan zelf eens uit met onze 30-dagen gratis demo. 

30 dagen gratis Business Central demo   Neem contact op