Nieuws & Blog

Microsoft Partners opgelet: Jouw klanten van NAV naar Business Central overzetten binnen 2 dagen

nav 2017 stopt

We gaan er vanuit dat je als Microsoft partner inmiddels weet dat sinds 10 januari 2023 de basisondersteuning voor Dynamics Navision 2018 is vervallen en het systeem steeds verder wordt uitgefaseerd. Zodra ook de verlengde ondersteuning vanuit Microsoft ten einde komt, zullen je klanten helemaal afhankelijk zijn van jou als partner. Dit kost je niet alleen een hoop tijd en geld, het brengt ook een hoop risico’s mee voor de klant zelf.

Microsoft's lifecycle policy voor NAV is/was: 10 jaar support voor alle versies, verdeeld over 2 soorten; de eerste 5 jaar heb je recht op de Mainstream Support en de laatste 5 jaar enkel nog recht op de Extended Support.

Wat dit betekent voor jouw Dynamics NAV klanten?

- Geen Navision support meer vanuit Microsoft.

De Mainstream Support voor alle Navision gebruikers stopte in januari '23 en nu is enkel nog de Extended Support beschikbaar. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om o.a. ontwerpwijzigingen, garantieondersteuning of nieuwe functies aan te vragen, maar dat er enkel nog security updates zijn en directe ondersteuning wegvalt.

Tot 12 maanden na deze Extended Support periode kunnen NAV gebruikers wel zelf actief op zoek gaan naar ondersteuning in de Microsoft online Knowledge Base-artikelen, veelgestelde vragen, hulpprogramma's voor probleemoplossing en andere bronnen raadplegen.

- Meer kans op data breaches en andere security risico's. 

In de algemene Windows updates zitten namelijk vaak oplossingen waarmee zogeheten
‘gaten’ gedicht worden. Hierdoor is het systeem van je klant beschermd tegen datalekken en tegen digitale indringers van buitenaf. Heeft het systeem deze bescherming niet meer? Dan worden deze blootgesteld aan deze risico’s met alle grote gevolgen van dien.

- Hardware en software die uit de tijd zijn.

Windows servers worden geüpgraded en Windows updates worden doorgevoerd zodat de hardware en de software aan de nieuwste technische eisen voldoet. Wanneer NAV te ver achterloopt met updates, dan kan het zijn dat moderne servers en versies van Windows en andere netwerkonderdelen niet meer ‘compatibel’ zijn met de verouderde Dynamics NAV versie software.

Het volledig ontbreken van ondersteuning betekent dat er geen aanpassingen meer gedaan worden als het systeem problemen geeft. Microsoft zal deze problemen dus niet meer repareren en zo loopt men al snel tegen steeds meer problemen aan. 

Wat betekent dit voor jou als Microsoft Partner?

In het kort betekent dit dat het niet alleen voor jouw klanten moeilijker wordt om support te krijgen, maar zelfs voor jou als partner wordt dit een stuk lastiger. Het gaat ook jou meer tijd kosten om de juiste informatie te vinden om de vragen van je klanten te beantwoorden. Daarbij, omdat klanten het zelf niet gevonden krijgen, gaan ze bij jou als hun partner aankloppen voor hulp.

  • Klanten die Navision gebruiken hebben steeds meer vragen en ondersteuning nodig,
  • Klanten die Navision gebruiken lopen meer security risico's zoals data breaches,
  • Als partner gaat iedere Navision klant jou dus meer tijd, geld (en frustratie) kosten wanneer ze niet migreren naar het, wel ondersteunde, Business Central.

De oplossing: zorg dat jouw klanten migreren van Dynamics Navision naar Microsoft Business Central. 

Er zijn vele voordelen, nieuwe feautures en verbeterpunten te benoemen als redenen waarom een overstap naar Business Central een goede, al dan niet de beste, keuze is. Denk aan de risico's die wegvallen, wél support, maar ook de vertrouwde omgeving, kostenbesparing, een cloudgebaseerd ERP, etc..

Whitepaper > Partnermigratie - Van NAV naar Business Central.

Leestip > Van Dynamics NAV naar Business Central. - 10 voordelen.

Als Microsoft partner weet je als geen ander dat het migratieproces van bedrijfssoftware een uitdagende taak kan zijn. Wij begrijpen de complexiteit van deze taak en hebben daarom een tool ontworpen om het proces van overstappen van NAV naar Business Central te vereenvoudigen en te versnellen. En daar helpen we jou en jouw klanten graag mee!

Vereenvoudig de overstap van NAV naar Business Central met onze geavanceerde migratietool.

Onze migratietool is speciaal ontworpen om bedrijven en Microsoft partners te ondersteunen bij het migreren van hun gegevens van NAV naar Business Central. Met behulp van onze tool kun je jouw klanten naadloos laten overstappen naar Business Central, met minimale downtime en zonder verlies van belangrijke gegevens. Maak het jezelf niet moeilijk en laat ons je helpen!

- Onze migratietool en hoe we jou en jouw klanten gaan helpen.

In 2020 hebben we bij ABC E BUSINESS een tool ontworpen om onze eigen klanten te migreren van NAV naar Business Central. Met behulp van deze migratietool hebben wij destijds in een recordtijd onze klanten kunnen overzetten. Omdat wij dit proces al vele keren hebben uitgevoerd, weten wij precies wat er bij komt kijken en waar we op moeten letten om het migratieproces soepel en snel te laten verlopen.

Nu NAV langzaam uitgefaseerd wordt, weten wij dat de nood er is voor partners en hun klanten om over te gaan op Business Central. We willen dan ook graag onze ondersteuning beschikbaar stellen en de migratietool inzetten om andere partners en klanten te helpen bij de migratie. Met behulp van onze tool kunnen we elke klant naadloos overzetten op Business Central, met minimale downtime en zonder verlies van belangrijke gegevens.

Wij zorgen voor een succesvolle migratie in korte tijd. 

Wij hebben veel tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van een betrouwbare en veilige oplossing om onze eigen klanten te migreren van NAV naar Business Central. Inmiddels hebben wij al onze klanten dan ook succesvol overgezet. Wij willen onze kennis en kunde graag delen en zetten daarom onze migratietool in om bedrijven en Microsoft partners te helpen met het migratieproces. Hoe we dat doen?

- Volledige Quick Scan én migratieplan.

Aan de hand van een Quick Scan gaan we kijken wat er allemaal gebruikt wordt in de huidige NAV omgeving, de extra modules en het maatwerk. We stemmen een duidelijk migratieplan af op de wensen en behoeften van jouw klant.

- 100% van de NAV data gemigreerd voor € 5.000,-

Voor een vast bedrag van € 5.000,- (per database) wordt alle standaard Navision data gemigreerd naar Business Central. Direct te bekijken in de demo-omgeving, zo hebben jij en je klanten meteen een beeld hoe de data er in Business Central eruitziet.

Inclusief:

  • Migratietooling,
  • Proefmigratie,
  • Livemigratie,
  • 100% (maatwerk)datamigratie.

Meer informatie over waarom onze migratietool jou en jouw klanten gaat helpen?

Lees meer over onze migratietool, de risico's wanneer je je klanten niet migreert en de voordelen van Business Central in onze whitepaper. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder. 

Download Whitepaper  Neem contact met ons op

Abonneer en mis niks