Nieuws & Blog

Slimme keuzes en sterke partnerschappen: Hoe zien partners de toekomst voor zich met Business Central?

2023-11-17 -- Slimme keuzes en sterke partnerschappen [Dynavision BC Partner Survey]

Meer dan 50 professionals die betrokken zijn bij Microsoft Dynamics 365 Business Central hebben deelgenomen aan een recente enquête van Dynavision. In deze enquête werd een blik geworpen op de huidige uitdagingen waarmee Microsoft-partners worden geconfronteerd en hoe zij anticiperen op de toekomst.

Bij deze korte enquête onderzochten zij de standpunten van meerdere Business Central-partners, hieronder een korte recap van de bevindingen.

Maatwerk of standaardisatie?

De eerste vraag die het onderzoek aanhaalt gaat over hoe een Business Central partner aankijkt tegen op maat gemaakte oplossingen. Hierbij valt het op dat de meerderheid van de partners prefereert om de standaardfunctionaliteiten van Business Central te benutten en extra functionaliteiten toe te voegen via de implementatie van gestandaardiseerde apps, welke uiteraard te vinden zijn op de AppSource van Microsoft. Dit is precies hoe wij bij ABC E BUSINESS al meer dan tien jaar de focus houden bij het implementeren van de ERP software in een zo standaard mogelijke manier. Doordat we dit op een zo gestroomlijnde manier proberen te doen blijft het zowel financieel als operationeel voor onze eindgebruiker altijd interessant omdat er geen kostbaar maatwerk ontwikkeld en tevens onderhouden dient te worden.

Waarom werken Business Central-partners samen met Independent Software Vendors (ISV's)?

De meerderheid van de Business Central-partners geeft de voorkeur aan samenwerking met ISV’s die gebruiksvriendelijke, innovatieve en functierijke apps ontwikkelen. Het is duidelijk dat kwaliteit voorop staat bij dergelijke partners. Prijzen, ondersteuning en deelname aan de roadmap zijn van minder doorslaggevend belang. Wij bouwen ook gestaag door aan onze partnerships met ISV’s, omdat we uiteraard erg te spreken zijn over de hoge kwaliteit en toegevoegde waarde die hierdoor vergaard wordt in de vorm van apps en uitbreidingen op de standaard functionaliteit van Business Central.

Desondanks de ontwikkelingen richting de gestandaardiseerde werkwijze blijft een klein deel van de partners de voorkeur geven aan maatwerk, omdat dit hen in staat stelt zeer specifieke klantvereisten aan te pakken. Uiteraard bieden wij deze mogelijkheid ook aan onze klanten indien het in de standaard Business Central toepassing simpelweg ècht niet te realiseren is. Ons team van slimme in-house ontwikkelaars staat altijd klaar om iets te maken dat aansluit op de specifieke wens van de eindklant.

Benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Neem contact met ons op   

Overstappen van NAV naar Business Central? Laat ons helpen!

Abonneer en mis niks