Nieuws & Blog

Werken bij: Brabantse gezelligheid in een vitale ontwikkelcultuur.

Cristina en Linda

Brabantse gezelligheid in een vitale ontwikkelcultuur!

Vreemd, een ICT-bedrijf dat volop bezig is met vitaliteit en welbevinden? Juist niet, vinden wij. Want binnen onze snelgroeiende organisatie, die dag in dag uit bezig is met de nieuwste software en technologieën, willen we één ding zeker niet: de mens uit het oog verliezen. Daarom zetten we in op talentontwikkeling, verbinding, werkplezier en een goede werk/privé balans Een vitaliteitsteam creëerde een ‘gemeenschappelijke taal’ rondom vitaliteit. Linda Peels (vitaloog) en Cristina Tamekiyo (HR adviseur) vertellen over wat het betekent om bij ABC E BUSINESS te werken.

Volgens Linda laat het werken bij ABC E BUSINESS zich het best omschrijven als het werken in een ontwikkelcultuur, waarbij veel waarde gehecht wordt aan de ontwikkeling en vitaliteit van de werknemers door het creëren van een gezonde werkomgeving. Het welzijn van het personeel en de onderlinge verbinding staan voorop, zodat iedereen met plezier naar zijn werk gaat en beter presteert. Het moet vooral leuk en gezellig zijn met elkaar. We willen medewerkers de Brabantse gezelligheid laten ervaren en daar werkt iedereen op zijn of haar manier aan mee. Zo organiseert het team gezamenlijke uitjes, de werkweek wordt afgesloten met een vrijdagmiddagborrel en de directie regelt een jaarlijks weekendje weg en een nieuwjaarsdiner, waar ook de partners van alle medewerkers uitgenodigd zijn.

Vitaliteit: present!

Omdat een snelgroeiende organisatie natuurlijk ook veel werkdruk met zich meebrengt, wordt er veel aandacht besteed aan vitaliteit. Cristina: “We gaan regelmatig met het personeel in gesprek om te achterhalen of zij qua werk nog goed op hun plek zitten en om te kijken wat we vanuit de organisatie kunnen faciliteren. We denken graag mee in het verbeteren van de werk/privé balans.”

Werkomgeving-11-1

Ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken.

Ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken zijn de drie werkwaarden van ABC E BUSINESS.  De focus op ontwikkeling richt zich zowel op de persoonlijke ontwikkeling van het individu, als op de ontwikkeling van de organisatie qua dienstverlening. Linda: “Voordeel bij de laatste, is dat we dicht bij de klant staan. Daardoor spreken we dezelfde taal en weten we voor welke uitdagingen de klant komt te staan. Wat betreft persoonlijke ontwikkeling zijn we op dit moment bezig met talentontwikkeling 2.0.” Cristina vult aan: “Hiermee dagen we de ABC’ers (nog meer) uit om te kijken naar de eigen kwaliteiten en ontwikkelingsbehoefte. Hiermee stimuleren we medewerkers opleidingsactiviteiten aan te dragen om vakinhoudelijk bij te blijven, hun functie-uitoefening te verbeteren en om persoonlijke groei te realiseren. Om dit extra kracht bij te zetten hebben de ABC’ers sinds mei 2019 onbeperkt toegang tot alle onlinetrainingen van GoodHabitz. Dit draagt bij aan het werkplezier, de vitaliteit en uiteindelijk ook aan de resultaten van het bedrijf.”

Verbinden en verbonden blijven.

Strijp S, waar ABC E BUSINESS gevestigd is, zet aan tot inspirerende en creatieve ontmoetingen met andere ondernemers. Maar ontmoeten betekent ook: met elkaar in gesprek blijven, verbonden zijn. Kennissessies over uiteenlopende, actuele onderwerpen zorgen ervoor dat collega’s van verschillende afdelingen elkaar ontmoeten en dieper met elkaar in gesprek gaan. En in de regel zit er weinig afstand tussen de werknemers, ongeacht de functie. Ook de directie staat zoveel mogelijk tussen het personeel.

Ontdekken richt zich op het ontdekken van nieuwe methodes, om processen en diensten te verbeteren. Linda: “De ontdekkende, onderzoekende houding zien we ook graag terug op de werkvloer, omdat werknemers dan tot mooie nieuwe dingen komen.”

Vitaliteit-meeting-2

Vitaliteit als basis voor HR-beleid.

Linda: “De kunst is om te kijken naar vitaliteit op een bredere manier, wij benaderen dit vanuit de ‘vitaliteitsschijf van vijf’. Hierbij kijken we naar vijf aspecten van welzijn, namelijk: het fysieke, het sociale (het samenspel met de omgeving), het mentale, het spirituele en het vitalogische. Het spirituele welzijn is niets zweverigs: het richt zich op vragen als: Wat zijn mijn drijfveren? Hoe zet ik mijn talenten in? Waarom doe ik het werk dat ik doe? Doe ik de dingen die ik leuk vind? Het vitalogische welzijn heeft betrekking op de keuzes die je moet maken om vitaler te leven. Als deze vijf aspecten goed op orde zijn, zit je lekkerder in je vel en ben je productiever. Daarom is dit echt opgenomen in onze bedrijfscultuur. Een gezonde en vitale werkomgeving draagt ook bij aan het behouden van mensen en het aantrekken van nieuw personeel. Door uit te dragen waar we voor staan, komt het juiste talent op ons pad, dat ook past bij onze bedrijfsfilosofie. Zodat we met de beste kwaliteit in huis, op een vitale manier, verder kunnen groeien.”

Wil jij ook werken bij een bedrijf waar vitaliteit van de medewerkers hoog in het vaandel staat?

Neem dan een kijkje op onze WerkenBij-site. Hier vind je alles over het werken bij ABC E BUSINESS. Wie weet kom je nog wel een leuke vacature tegen, die jou op het lijf geschreven is? Hopelijk tot snel!

Werken Bij ABC