Nieuws & Blog

Stagelopen bij ABC E BUSINESS.

Stagelopen bij ABC E BUSINESS-1

De stage ervaring van Developer Wessel.

Bij ABC E BUSINESS lopen er jaarlijks meerdere meewerk- en/of afstudeerstagiaires mee. Want niet alleen jij, maar ook wij kunnen daar altijd een hoop van leren. Jij als stagiaire zit natuurlijk boordevol met nieuwe ideeën en inzichten. En wij vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van het werkveld en willen je enthousiast maken en klaarstomen voor je toekomst! Onze taak is volbracht wanneer een stagiaire na een aantal maanden vertrekt met een brede lach op het gezicht, een goed cijfer, een berg aan nieuwe kennis en veel leuke herinneringen.

Van 1 februari tot en met 11 juni 2021 heeft Wessel van Engelen bij ons op de development afdeling stage gelopen. Wessel is 22 jaar en volgt een opleiding als applicatieontwikkelaar aan het Koning Willem 1 College in Den Bosch. De stage bij ABC is zijn laatste stage voordat hij gaat afstuderen. Via de schoolwebsite is hij bij de stagevacature terecht gekomen: ‘Ik zag de stage bij ABC voorbijkomen en ben direct op de website gaan kijken. Toen dacht ik meteen bij mezelf: dit is de plek waar ik graag stage zou willen lopen."

Let's do this!

Wessel zag mogelijkheden om nieuwe dingen te leren, breder dan zijn opleiding. Hij zag het als een uitdaging, omdat hij met een programmeertaal moest gaan werken waar hij eerst nog niet veel vanaf wist: "Ik verwachtte dat het een lastige stage kon gaan worden, omdat ik nog geen ervaring had met de programmeertaal waar bij ABC voornamelijk mee gewerkt werd. Maar ik merkte na een tijdje dat ik het steeds meer onder de knie kreeg en dat het me steeds makkelijker af ging." Wessel zegt dat hij zich tijdens zijn stage geen moment heeft verveeld. Hij heeft zich voornamelijk bezig gehouden met aanpassingen of toevoegingen bij diverse bestaande projecten. Met zijn hulp zijn vele klantprojecten verbeterd voor toekomstige updates, zodat dit voor onze klanten geen problemen kan veroorzaken. En dat vinden zowel wij als onze klanten kei en kei fijn!

Bij een stage hoort natuurlijk ook een stagebegeleider, die de stagiaires alle fijne kneepjes van het vak kan leren. In Wessels geval was Linda (Lead Developer) zijn stagebegeleider: "Ik vond de begeleiding van Linda erg fijn. Zij leerde mij echt ontwikkelaar te zijn. En wanneer ik een probleem of vraag had, werd ik door haar altijd snel én goed geholpen. Door iedereen van het development team overigens." Het development team van ABC spreekt elkaar dagelijks in een stand-up, om de stand van zaken te bespreken en elkaar indien nodig hulp te bieden. Volgens Wessel een prettig moment om het een en ander te kunnen bespreken met elkaar.

Naast het leren van nieuwe dingen, is ook de sfeer binnen een bedrijf belangrijk. ABC wil dat stagiaires zich op hun gemak en écht onderdeel van het team voelen. Gelukkig heeft Wessel dat niet anders ervaren: "De werksfeer bij ABC vond ik écht fantastisch. Samen wandelen en eten in de pauze bijvoorbeeld vond ik altijd erg gezellig. Ik voelde me meer collega dan stagiair. Ook is het een wat kleiner team, wat de lijntjes heel kort maakt. Daarnaast vind ik de manier waarop ABC zich naar klanten uitdraagt heel prettig; vriendelijk, maar ook relaxed en meedenkend."

_T5B8020

De werksfeer bij ABC vond ik écht fantastisch. Ik voelde me meer collega dan stagiair.

Wanneer we Wessel vragen of hij een stage bij ons aan zijn medestudenten zou aanbevelen, zegt hij volmondig ja. En we moeten zeggen, wij zullen ook super blij zijn met jouw komst wanneer je voor een stage bij ABC kiest. Er valt genoeg te leren! En ben jij die potentiële development stagiaire? Dan heeft Wessel nog een kleine tip voor je: "Wanneer je bij ABC als codeur gaat meelopen, raad ik je aan om alvast naar de programmeertaal AL te kijken. Dat is de gebruikelijke programmeertaal van Microsoft. Omdat ik daar nog niet zoveel van wist, vond ik dat in het begin wat lastiger."

Helaas zit Wessel zijn stageperiode er na 5 maanden weer op. Wat nu zijn volgende stap is? "Eerst afstuderen en daarna even rustig rondkijken wat ik wil gaan doen. Maar grote kans dat ik wel in deze branche wil blijven werken." Hij sluit zijn laatste stagedag af met een heerlijk stuk cake als traktatie voor het gehele team. Wessel, bedankt voor jouw inzet de afgelopen tijd en we zien je graag nog eens terug!

Ook op zoek naar een stageplek? We kunnen jou goed gebruiken!

Lijkt stagelopen bij ABC jou nou ook wel wat? We kunnen een topper als jij altijd goed gebruiken! Meer informatie vindt je op onze werken-bij pagina. En bevalt de stage nou van beide kanten? Dan is de kans groot dat je bij ABC kan blijven werken. We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten!

Ik wil stagelopen bij ABC!