ERP voor MKB.

De perfecte oplossing voor de groei van jouw bedrijf.

Het zijn allang niet meer alleen de grote ondernemingen die gebruik maken van een ERP-systeem. Tegenwoordig is het onderbrengen van diverse bedrijfsprocessen in één centrale softwareoplossing minstens zo belangrijk voor het MKB. Met de voortdurende groei van digitalisering groeien ook de verwachtingen van klanten. Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat producten die online zijn besteld, de volgende dag worden bezorgd. De noodzaak voor een goed geïntegreerd software systeem wordt alsmaar groter en de belangstelling is groot.

Het gebruik van een geschikt ERP-systeem is een geweldige kans voor het MKB waarmee ze op lange termijn winstgevend kunnen opereren in een competitieve markt. Hiermee kunnen bedrijven hun bestaande processen aanzienlijk stroomlijnen, optimaliseren en automatiseren. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden van ERP voor MKB en ervaar de voordelen van een goed geïntegreerd systeem in een uitdagende markt.

Shape_team11
Lees meer over een ERP-systeem

Waarom is een ERP-systeem belangrijk voor MKB?

Efficiëntie en productiviteit
Verbeterde klantservice
Gecentraliseerde data
Betere besluitvorming

De definitie van MKB (middelgroot).

De Europese Commissie deelt kleine bedrijven in als volgt:

  • Middelgrote ondernemingen hebben minder dan 250 werknemers in dienst. Zij moeten een jaaromzet hebben van minder dan 50 miljoen euro of een balanstotaal dat de 43 miljoen euro niet overschrijdt.

Voordelen van Microsoft Dynamics 365 voor MKB.

Microsoft Dynamics 365 Business Central brengt verschillende voordelen met zich mee. We benoemen de belangrijkste voordelen voor MKB.

Eenvoudige implementatie.

We hebben voor Business Central standaard sjablonen ontwikkeld die zijn afgestemd op specifieke branches en bedrijfsprocessen. Ze dienen als blauwdrukken of startpunten voor de implementatie. Doordat deze sjablonen al vooraf gevuld zijn, is de implementatietijd kort en het proces eenvoudig.
→ Business Central voor jouw branche

Gebruiksvriendelijk.

Een aanzienlijk voordeel van Microsoft Dynamics 365 Business Central voor het MKB is de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Business Central biedt een vertrouwde 'look & feel' die lijkt op andere Microsoft-producten, waardoor medewerkers snel vertrouwd raken met de software. Dit draagt bij aan een vlotte implementatie.

Schaalbaarheid.

Een schaalbaar ERP-systeem dat zich kan aanpassen aan snel veranderende omstandigheden is essentieel voor het MKB. Sommige middelgrote bedrijven staan al op de drempel van grote bedrijven. Ook kan het voorkomen dat ze in tijden van economische onzekerheid middelen moeten besparen en personeel moeten inkrimpen. 

Integratiemogelijkheden.

Business Central biedt uitstekende integratiemogelijkheden, waardoor het naadloos kan samenwerken met andere bedrijfstoepassingen. Je kunt eenvoudig bestaande tools en systemen te koppelen, zoals CRM-software, e-commerce platforms, of andere zakelijke applicaties die je bedrijf gebruikt.

Kostenefficiëntie.

Voor MKB-bedrijven is kostenefficiëntie van groot belang. Business Central biedt een kosteneffectieve oplossing doordat het implementatie- en onderhoudskosten minimaliseert. De cloudgebaseerde structuur vermindert de noodzaak voor dure hardware-investeringen en biedt flexibele abonnementsmodellen. 

Veiligheid.

In de huidige digitale wereld is beveiliging van bedrijfsgegevens van essentieel belang. Met ingebouwde beveiligingsfuncties voldoet Business Central aan de hoogste normen op het gebied van gegevensbescherming en privacy. Bedrijfsgegevens zijn hiermee optimaal beschermd tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken.

Ontdek meer over Business Central Download de gratis demo

Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central.

Dynamics NAV (of Navision) is een van 's werelds meest gebruikte ERP-systemen voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Sinds 2018 is Dynamics NAV echter niet meer te verkrijgen en de bestaande licenties krijgen geen updates of support meer. Het overstappen van Dynamics NAV naar Business Central is eigenlijk een upgrade naar een betere versie van je bedrijfssoftware en dus essentieel.

Benieuwd naar de voordelen en meer informatie over het overstapproces? Check onze overstappagina.

10 voordelen van Business Central tov Dynamics NAV
ABC-ACADEMY-LOGO-PAARS-TRANSP-BG

ABC Academy.

Om het maximale uit je ERP-systeem te halen, is het belangrijk dat je medewerkers voldoende training en begeleiding krijgen. Een goede training zorgt ervoor dat ze de ins en outs van Business Central ontdekken en vertrouwd raken met de functies en mogelijkheden van het systeem, waardoor ze efficiënter kunnen werken. Daarom bieden wij specifieke trainingen aan om je team te helpen het systeem optimaal te benutten.

Wil je meer weten over ons aanbod van trainingen voor Business Central? Kijk dan op onze ABC Academy.

Wat zijn de kosten van een ERP-systeem voor het MKB?

Het is begrijpelijk dat je wilt weten wat de kosten van een ERP-systeem zijn. De kosten van een ERP-systeem voor het MKB kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals licentie-, implementatie- en onderhoudskosten. Het is een investering in tijd én geld, maar wel een waardevolle investering die zichzelf terugverdient. 

Bij de grotere projecten doen we vaak ook een Proof of Concept (PoC) of een Fit-Gap analyse omdat ze inzicht bieden in de haalbaarheid, aanpassingen en eventuele aanvullende kosten die zich kunnen voordoen tijdens het implementatieproces.

ERP voor MKB

Proof of Concept

Een Proof of Concept (PoC) is een kort project waarbij de levensvatbaarheid van een idee of concept wordt getest. Het doel is om te laten zien hoe goed een bepaalde aanpak werkt in de praktijk voordat een volledige implementatie plaatsvindt. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om de haalbaarheid en effectiviteit van een oplossing te evalueren voordat ze zich volledig engageren. Organisaties kunnen zo weloverwogen beslissingen nemen over grootschalige implementaties.

ERP voor MKB

Fit-Gap Analyse

Een Fit-Gap analyse is een evaluatieproces waarbij de functionaliteiten van een bepaald systeem, in dit geval ERP-software, worden vergeleken met de specifieke behoeften en vereisten van een organisatie. Het identificeert waar de bestaande functionaliteiten (Fit) aansluiten op de behoeften van de organisatie en waar er discrepanties zijn (Gap) die mogelijk aanpassingen of maatwerk vereisen. Deze analyse helpt bij het bepalen van de mate van aansluiting tussen de software en de bedrijfsprocessen.

WHITEPAPER-VERDUURZAMING-VOOR-BEDRIJVEN-Horizontaal

ERP & verduurzaming.

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, staan bedrijven voor de uitdaging om nieuwe wegen in te slaan voor een groenere toekomst. Dit whitepaper dient als een kompas voor bedrijven die willen begrijpen hoe ze duurzaamheid kunnen integreren in hun kernactiviteiten. Eén van de krachtige tools om duurzaamheid te bevorderen is het gebruik van een ERP-systeem. 

Ontdek in ons whitepaper hoe het integreren van ERP in duurzaamheids-strategieën een positieve impact kan hebben op zowel het milieu als de bedrijfsprestaties.

Download het whitepaper

Meer weten? 

Onze experts staan klaar om jouw bedrijf te ondersteunen bij diverse ERP vraagstukken. We bieden flexibele ondersteuning en denken proactief met je mee om jouw processen te optimaliseren. Neem contact op voor meer informatie, we helpen je graag! 

Ja, ik wil meer weten!
Shape_team6