Klantcase
SICURO Speeltoestellen:

'Business Central geeft het juiste inzicht om met een klein team veel werk te verzetten'

SICURO kwam ooit bij ABC E BUSINESS terecht omdat ze op zoek waren naar een slimme ERP oplossing. Tot dat moment werkten ze met een
serie losse best-of-breed-oplossingen in een on premise omgeving. In eerste instantie hebben wij toen Dynamics NAV bij het familiebedrijf geïmplementeerd.

Daarbij boden we een serie trainingen en opleidingen aan, zodat de
medewerkers, geheel volgens wens, ook veel zelf konden gaan doen. Op een gegeven moment beëindigde Microsoft de support op Dynamics NAV.
Het product had het einde van z’n lifecycle bereikt, en als je zo’n omgeving dan toch wil onderhouden, gaat de prijs per gebruiker fiks omhoog...

SICURO is expert op het gebied van de inrichting van openbare sport- & speelplekken. Elk sport- of speeltoestel moet uitdagend, duurzaam en veilig zijn. SICURO vindt dat veilig spelen een kinderrecht is. Spelen is de wereld ontdekken, rennen, springen, vliegen, ravotten, vallen en weer opstaan. Zonder gevaren. Spelen is oefenen, krachten en behendigheid meten met leeftijdgenootjes. SICURO schept daarvoor de juiste randvoorwaarden. Het familiebedrijf heeft al ruim twintig jaar de ervaring en expertise om voor iedereen de ideale sport- of speelplek aan te leggen. Van ontwerp, ontwikkeling, productie, levering, montage, inspectie tot onderhoud: SICURO regelt het hele traject.

Samen met Microsoft-partner ABC E BUSINESS maakte SICURO de overstap naar het cloudgebaseerde Microsoft Dynamics 365 Business Central. Werken met moderne tools in een cloudomgeving past bij de toekomstvisie van de familie Althuizen. Dat, in combinatie met de volledige integratie met Office 365, stelt de medewerkers van SICURO in staat beter samen te werken en sneller te reageren op vragen van klanten.

Zo stelde wij voor aan Nick Althuizen, mede-eigenaar van SICURO, om over te stappen op de Microsoft Dynamics 365 Business Central-omgeving. 

Dat betekende niet alleen lagere kosten per gebruiker, maar het betekende ook de overstap naar een toekomstbestendige omgeving. Om met een relatief klein team veel werk te verzetten, moet je continu inzicht hebben in wat er binnen je bedrijf gebeurt.

Met de nieuwe Microsoft Dynamics 365 Business Central omgeving heb je dat inzicht. Die combinatie van lagere kosten en een toekomstbestendige omgeving maakte het voor Nick wel interessant om over te stappen, maar in de overstap zelf zag hij wel een uitdaging. Daar hebben we gelukkig goed mee kunnen helpen door specifieke trainingen te geven en te helpen met het omzetten van belangrijke layouts.

20210323-ABC-SIC-003

"In het begin was er helaas sprake van wat kinderziektes, zoals tegenvallende performance. Gelukkig heeft ABC daarin goed de samenwerking met Microsoft op kunnen zoeken en is dat probleem snel verholpen. Microsoft Dynamics 365 Business Central is een moderne cloudgebaseerde oplossing. Je hebt geen omkijken naar het het onderhoud van de server en je kunt heel gemakkelijk gebruikers op- en afschalen als dat nodig is. Bovendien wordt de dienst maandelijks geüpdatet met de modernste functionaliteit waar we mee aan de slag kunnen."

Zo werkt het bedrijf nu bijvoorbeeld met orderbonnen in Business Central, waardoor het hele traject van verkoop en nazorg centraal geregeld is. Voor SICURO is ook de naadloze integratie met Office 365 heel waardevol. Dat stelt de medewerkers in staat beter samen te werken en sneller te reageren op vragen van klanten.

Nick is positief kritisch en heel realistisch. Hij ziet de waarde in van de overstap van Dynamics NAV naar Microsoft Dynamics 365 Business Central en is altijd bereid zijn feedback te geven en met ABC E BUSINESS mee te denken. Zo heeft hij een interne handleiding met ABC E BUSINESS gedeeld, waar zij weer andere klanten mee kunnen helpen. Altijd met elkaar meedenken, dat zorgt dat de samenwerking heel prettig verloopt.

20210323-ABC-SIC-004

“Om met een relatief klein team veel werk te verzetten, moeten we overal en continu inzicht hebben in wat er binnen ons bedrijf gebeurt. Met de nieuwe Microsoft Dynamics 365 Business Central-omgeving hebben we dat inzicht. Bovendien werkt de oplossing heel fijn samen met de hele Office-suite van Microsoft. Als je al gewend bent met Microsoft te werken is dat een enorme plus.

- Nick Althuizen, Mede-Eigenaar SICURO Speeltoestellen

ABC E BUSINESS als Microsoft Partner

Om onze klanten te helpen met het bereiken van meer, zetten wij het Microsoft Dynamics 365 Business Central-platform in. De keuze voor groei.
Maar enkel een platform is geen oplossing. Zo helpen wij onze klanten te starten met het gebruik van het Business Central-platform, en wanneer ze eenmaal aan de slag zijn kunnen ze rekenen op ondersteuning van ABC E BUSINESS. Ondersteuning bieden wij onder meer via onze helpdesk, maar ook middels onbeperkte klassikale trainingen en continu verbeteradvies ter plaatse. Samen maken we de digitale reis tot een succes!

Lees meer over onze werkwijzeVraag een 30 dagen gratis demo aan

_T5B8015

“De samenwerking met ABC E BUSINESS bevalt heel goed. Ze zijn zich zichtbaar aan het ontwikkelen de laatste jaren en kunnen goede support leveren waar dat nodig is. Ze werken weliswaar met een standaardproduct, maar omdat ze precies weten wat voor ons bedrijf van belang is en hoe je de oplossing binnen die omgeving het best kunt inzetten, voelt het toch als maatwerk.

Het contact verloopt heel prettig en persoonlijk. De mensen van ABC weten wie we zijn, ze weten wat ze eerder al voor ons hebben gedaan en checken ook altijd nog even of alles naar wens is verlopen. Ze denken goed met ons mee. Dat moet ook wel met zo'n uitgebreid programma, maar toch kun je dat niet voor vanzelfsprekend nemen. Ons ontwerpproces is bijna helemaal gedigitaliseerd, maar ons productieproces gaat voor een deel nog op de ambachtelijke wijze daar moet de moderne technologie wel op aan weten te sluiten.

Dat is ABC E BUSINESS prima gelukt!

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen?

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing. Zo ook voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd? Neem contact met ons op en onze sales advisors leggen het je graag uit!

Neem contact met ons opPlan een telefonische afspraak

Sam