Dynamics-Roadmap

De toekomst van Microsoft Dynamics NAV

Tijdens het wereldwijde Microsoft congres te Washington begin juli 2017, is ook de Roadmap voor Microsoft Dynamics voor de komende jaren gepresenteerd.

Microsoft Dynamics NAV 2017 en verder

In de basis is ook voor de jaren ná 2017 alvast een dedicatie aan ‘ongoing development’ afgegeven. Gebruikers van Dynamics NAV kunnen dus blijven rekenen op Microsoft, daar waar het nieuwe functionaliteiten, updates en upgrades betreft.

Alle Dynamics producten zullen doorontwikkeld worden. Zowel Dynamics NAV (Europese markt), Dynamics GP (US markt) en Dynamics SL (Denemarken), als de Dynamics 365 producten (Enterprise en Business Edition – vanaf 1 januari 2018 in Nederland verkrijgbaar).

Microsoft Dynamics NAV is en blijft ‘future proof’

Nu we weten dat er door Microsoft volop zal worden doorontwikkeld op Dynamics NAV, is de volgende vraag natuurlijk: “Wát dan?”

De nieuwe versie van Dynamics NAV zal eind 2017 in Nederland verkrijgbaar zijn en wordt nu nog ontwikkeld onder de naam Dynamics NAV ‘Tenerife’. De verwachting is dat die nieuwe versie Dynamics NAV 2018 zal gaan heten bij lancering voor de Nederlandse markt.

De drie basisbeginselen voor Dynamics NAV 2018 ‘Tenerife’ zijn:
  • Twee werelden samen brengen
  • De kernapplicatie verbeteren
  • Nieuwe mogelijkheden creëren

Dynamics NAV 2018 ‘Tenerife’ zal beschikbaar zijn als Cloud applicatie, maar ook bestaat de mogelijkheid tot installatie in eigen client-server omgeving.

Daarnaast wordt er nog meer aandacht besteed aan geïntegreerde Power BI en grafische visualisaties van uw gegevens in de pagina’s en en in het Rolcentrum.

Bron: Totovic