Nieuws & Blog

Als junior aan de slag bij ABC E BUSINESS.

Als junior aan de slag bij ABC E BUSINESS-1

Laatst herzien op: 21 april 2023

Het is voor de meeste afgestudeerden heerlijk om de stoffige schoolbanken in te ruilen voor het ‘echte leven’, maar het is ook een serieuze overgang. Én de start van je loopbaan. Evy van Beers en Wilco Pieters startten in 2018 beiden als junior bij ABC E BUSINESS, respectievelijk als sales professional en junior consultant. Zij vertellen over hun ervaringen, hun toekomstdoelen en over waarom ze destijds juist voor ABC E BUSINESS gekozen hebben.

Evy wilde graag bij ABC E BUSINESS aan de slag, omdat ze het gevoel had dat ze hier zichzelf het beste zou kunnen ontwikkelen. Die verwachting bleek te kloppen. “Ondanks dat het een snelgroeiende organisatie is, voelt het kleinschalig. Er is weinig hiërarchie, waardoor er veel kansen liggen om jezelf te ontplooien. Ik startte met een opleiding om productkennis op te doen en daarnaast nam Emile mij mee naar zijn afspraken. Hij gaf mij aan welke speelruimte ik had om geheel naar eigen inzicht mijn werkzaamheden uit te voeren. Er waren bovendien altijd mogelijkheden om te sparren. Daardoor maakte ik direct vanaf het begin al een grote ontwikkeling door.”

Het kleinschalige, de focus op talentontwikkeling en het gevoel serieus genomen te worden, spraken ook Wilco erg aan. “Ik heb hier nooit het gevoel gehad dat ik als nummertje behandeld werd.”

Van student met bijbaantjes naar een fulltime job.

Hoewel ze beiden moesten wennen aan hun nieuwe leven, was de overgang voor de een groter dan voor de ander. Evy had er weinig moeite mee om ineens een volle werkweek te draaien. “Ik vond werken altijd al leuker dan school. Op school genoot ik het meest van de projecten die we uitvoerden voor echte bedrijven. Ik ben commercieel ingesteld en heb een brede opleiding gehad. Daardoor wist ik dat ik deze kant op wilde, ik ben niet het type dat graag acht uur per dag achter een bureautje gaat zitten.”

Ondanks dat Wilco de overgang van student-met-bijbaantjes naar een fulltime job iets groter vond, geniet ook hij volop van zijn baan bij ABC E BUSINESS. “Ik vind het heel tof dat ik veel trainingen heb kunnen volgen. Daarnaast vond ik het onderzoek op school altijd zo stoffig, omdat je het idee hebt dat er zo weinig mee gedaan wordt. Als ik nu een idee heb en het wordt gedragen, dan mag ik er gelijk mee aan de slag. Dat brengt zoveel teweeg, daar haal ik echt voldoening uit.”

Nooit uitgeleerd.

Toch liet het tweetal de schoolbanken niet volledig achter zich. Want ze startten hun job zoals gezegd met een opleiding, om alles over de producten en de functionaliteiten van het systeem te weten te komen. In Wilco’s training kwamen deze functionaliteiten nog meer aan bod en werd er dieper ingegaan op de implementatie van Business Central. Voor een consultant is het belangrijk dat je alle ins en outs van het systeem kent. Ieder bedrijf is namelijk anders en doorloopt een ander implementatietraject. Evy overlegt daarom altijd eerst met een consultant, voordat ze een offerte of voorstel de deur uitdoet. “Voordat ik dat zelfstandig kan doen, zal ik eerst nog meer ervaring op moeten doen.” De twee verwachten voorlopig dan ook niet uitgestudeerd te zijn. ABC E BUSINESS is bezig met een nieuw studiebeleid. Evy: ”Met zelfinitiatief liggen er volop kansen om jezelf te ontwikkelen.”

Focus op talentontwikkeling.

Ontwikkeling is net als ontmoeten en ontdekken, een van de werkwaarden geworden binnen de organisatie. Het leeft enorm en iedereen staat erachter, legt Wilco uit. “Tijdens mijn beoordelingsgesprek gaf ik aan dat ik mij verder wilde ontwikkelen op het gebied van Power BI en daar is dan ook ruimte voor.” Evy merkt op dat de waarde van ontwikkeling gegroeid is naarmate het bedrijf zelf ook groeide. “De focus op (talent)ontwikkeling is inmiddels ingebed in de bedrijfscultuur. En ook aan ontmoeten wordt veel aandacht besteed. Zo kan ik zelf evenementen of afspraken aandragen waarvan ik denk dat ze meerwaarde bieden voor het uitvoeren van mijn functie. De organisatie staat hiervoor open en biedt mij de mogelijkheid om daar naartoe te gaan.” Wilco ziet de waarde van ontdekken terug in het feit dat je wordt aangespoord om na te denken over de dingen die je echt leuk vindt: “Je hoeft niet te blijven in de functie waarvoor je aangenomen bent, er wordt continu gemonitord of je nog wel goed op je plek zit.”

Evy-Junior

Zelfstandigheid is het toekomstperspectief.

Dat spoort beide junioren ook aan om na te denken over hun toekomstidealen. Waar zien zij zichzelf over drie jaar? Beiden zijn daar duidelijk in: zelfstandig kunnen werken. Wilco: “Nu vind ik het soms jammer dat ik klantvragen aan collega’s moet stellen, omdat ik zelf nog niet overal antwoord op heb. Over twee jaar zou ik deskundig genoeg willen zijn om alleen op pad te gaan en zelfstandig implementaties te kunnen doen.”

Ook Evy wil toe naar zelfstandigheid en hoopt in de toekomst alle vragen van klanten voor negentig procent te kunnen beantwoorden. In welke functie dat precies zal zijn, weet ze nog niet. “Ik wil in elk geval de diversiteit in mijn werk behouden. Ik vind het leuk om het proces van a tot z mee te krijgen en ik vind het nóg leuker als klanten tevreden zijn en er profijt van hebben. Dan ben ik zelf in elk geval ook tevreden.”

Lijkt werken bij ABC E BUSINESS jou ook wel wat?

Neem dan vooral een kijkje op onze werkenbij-website. Hier vind je meer informatie, blogs en openstaande vacatures. We maken graag eens kennis met je!

Werken Bij ABC