Nieuws & Blog

De toekomst van Microsoft Dynamics NAV.

De toekomst van Microsoft Dynamics NAV-1

Laatst herzien op: 19 april 2023

Tijdens het Microsoft congres in Washington in juli 2017 presenteerde Microsoft de roadmap voor de toekomstige ontwikkeling van Microsoft Dynamics.

Microsoft Dynamics NAV 2017 en verder.

Microsoft blijft zich ook na 2017 wijden aan voortdurende ontwikkeling van Dynamics NAV, waarbij gebruikers kunnen blijven rekenen op nieuwe functionaliteiten, updates en upgrades. Alle Dynamics-producten, inclusief Dynamics NAV voor de Europese markt, Dynamics GP voor de Amerikaanse markt en Dynamics SL voor Denemarken, evenals de Dynamics 365 producten, zullen verder worden ontwikkeld. De Enterprise- en Business Editions van Dynamics 365 zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf 1 januari 2018. 

Microsoft Dynamics NAV is en blijft ‘future proof’

Nu we weten dat er door Microsoft volop zal worden doorontwikkeld op Dynamics NAV, rijst de volgende vraag: “Wát dan?”

De nieuwe versie van Dynamics NAV zal eind 2017 in Nederland beschikbaar zijn en wordt op het moment van schrijven nog ontwikkeld onder de naam Dynamics NAV ‘Tenerife’. Naar verwachting zal deze nieuwe versie Dynamics NAV 2018 heten bij de lancering voor de Nederlandse markt.

De drie basisbeginselen voor Dynamics NAV 2018 ‘Tenerife’ zijn:
  • Twee werelden samen brengen
  • De kernapplicatie verbeteren
  • Nieuwe mogelijkheden creëren

Dynamics NAV 2018 ‘Tenerife’ zal beschikbaar zijn als Cloud applicatie, maar kan ook worden geïnstalleerd in eigen client-serveromgeving. Er zal ook meer aandacht besteed worden aan geïntegreerde Power BI en grafische visualisaties van je gegevens in de pagina’s en het rolcentrum.

Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central hoeft niet moeilijk te zijn (gelukkig maar!).

De Microsoft-producten blijven doorontwikkeld worden en inmiddels is Business Central, de vervanger van Dynamics NAV, alweer een tijdje op de markt. ABC E BUSINESS heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het zo soepel mogelijk maken van de overstap naar deze versie. We hebben meer dan 90 bedrijven al succesvol geholpen met de transitie van NAV naar Business Central, met minder maatwerk en vaste pakketten, zodat je weet waar je aan toe bent. Daarbij zijn wij voordeliger dan velen andere partners en durven wij de garantie te geven dat we 100% van jouw historische data weten te behouden.

ABC-Facts-Horizontaal-2

Dat je naar Business Central wilt overstappen klink ons logisch in de oren. Met Business Central in de Cloud ben je namelijk altijd verzekerd van de laatste updates. Zonder dat je extra moet investeren in een migratie-project.

→ Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om het oude Dynamics NAV te vervangen door het nieuwe Business Central.

We migreren je data voor € 1.250,-.

Echt waar? Jazeker. We hebben flink geïnvesteerd om het overzetten van de data zo geautomatiseerd mogelijk te doen. Dus wij migreren je standaard Dynamics NAV data naar Business Central voor een eenmalig vast bedrag van € 1.250,-. Dan zie je hoe je data er uit ziet in Business Central Cloud en kun je in deze testomgeving zelf ervaren hoe je bedrijf vorm krijgt in het nieuwe Business Central!

On-Prem-to-Cloud

 

Behoefte om te sparren over de mogelijkheden met een van onze adviseurs? Neem contact met ons op en laat ons je helpen met het bereiken van meer!

Neem contact met ons op  Ik wil overstappen!

 

Abonneer en mis niks