Nieuws & Blog

Wat is de ROI van Business Central?

ROI Microsoft Dynamics 365 Business Central

Laatst herzien op 28 april 2023.

Elke bedrijfseigenaar stelt zichzelf de vraag hoeveel een investering gaat opleveren. Een terechte vraag, want je kan elke euro maar één keer uitgeven. En gelukkig kunnen we die vraag voor je beantwoorden. Uit onderzoek van de onafhankelijke firma Nucleus Research is gebleken dat Microsoft Dynamics 365 Business Central gemiddeld €16,97 oplevert voor iedere geïnvesteerde euro. Dat is een serieus verschil als je ziet dat gemiddeld ERP-software ‘slechts’ €7,23 oplevert.

Bekijk het onderzoek

De belangrijkste elementen.

Het onderzoeksbedrijf heeft sinds 2004 bijna 1000 ROI-case studies gepubliceerd. Zij hebben niet alleen Dynamics 365 onder de loop genomen, maar ook andere ERP-systemen zoals Unit4 en SAP. Daaruit kwam een lijst met welke elementen van de Microsoft-software het verschil maken:

  • Integratie: de mogelijkheid om de Microsoft-software te integreren met bestaande of nieuwe applicaties en databronnen. Hierdoor kunnen projecten binnen de geplande tijd en met minder budget draaien.
  • Nieuwe bron van inkomsten: bedrijven kunnen met de toegang tot real-time data en meer analytische functionaliteiten veel betere beslissingen maken. Dit resulteerde bij een deel van de bedrijven in nieuwe kansen voor het bedrijf zoals cross- en up-sales met field service.
  • Herkenbare user interface: Microsoft gebruikt in alle producten, zoals Word en Excel, hetzelfde bekende design en user experience. Hierdoor krijgen gebruikers de software sneller onder de knie en duren implementaties minder lang.
  • Cloud-technologie: bedrijven besparen veel geld doordat de ze in de cloud werken. Je hebt geen hardware meer nodig en je hoeft veel minder te investeren in je IT.
  • Productiviteit: Microsoft zorgt ervoor dat herhalende handmatige processen geautomatiseerd of gestandaardiseerd worden, waardoor de gebruikers de bespaarde tijd kunnen steken in projecten met een hogere waarde.

Integratiemogelijkheden.

Nucleus Research concludeert dat vooral de integratiemogelijkheden van Dynamics 365 met ERP, CRM, Office 365, Power BI, Azure en apps ervoor zorgen dat de ROI zo veel hoger ligt dan een gemiddeld ERP-systeem.

Dat is ook de reden dat wij geloven in de kracht van Microsoft Dynamics 365. Sam, onze Sales Advisor, legt je graag meer uit over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Plan een gratis adviesgesprek   

Lees meer over Business Central