Nieuws & Blog

Optimaliseren zonder overdreven kosten: de kracht van low-code applicaties in combinatie met ERP gestuurde bedrijfsvoering.

2MHJQE~Y

In deze blog gaan we verder in op de krachtige potentie en synergie tussen het Microsoft Dynamics 365 Power Platform en Business Central, twee pijlers in het moderne bedrijfsbeheer. We bevinden ons in een tijdperk waarin bedrijven zich moeten aanpassen aan voortdurende veranderingen, hierbij is efficiëntie niet alleen een troef maar een absolute noodzaak.

Deze blog werpt een licht op hoe de integratie van het Microsoft Dynamics Power Platform met Business Central niet alleen technologische vooruitgang biedt, maar ook aanzienlijke financiële voordelen voor bedrijven. Verdiep je in de details van Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents en onderzoek met ons hoe deze tools samenwerken om bedrijfsprocessen te nog meer en verder te kunnen optimaliseren.

Ontdek hoe het verminderen van maatwerk niet alleen leidt tot kostenefficiëntie onderaan de streep maar ook tot een flexibelere en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Leer van slimmere beslissingen, gestroomlijnde workflows en een verstandige benadering van financieel beheer met Microsoft Dynamics Power Platform en Business Central.

Power up your day met het Power Platform. 

Het Microsoft Dynamics Power Platform omvat vijf krachtige bouwstenen:

  • Power BI: Als de onbetwiste koning van data-analyse, stelt bedrijven in staat om complexe gegevens te visualiseren en bruikbare inzichten te verkrijgen.
  • Power Apps: Biedt een laagdrempelige manier om aangepaste apps te bouwen, waardoor bedrijven snel en kostenefficiënt kunnen inspelen op veranderende behoeften.
  • Power Automate: Automatiseert repetitieve taken, waardoor workflows naadloos verlopen en operationele efficiëntie toeneemt.
  • Power Virtual Agents: Opent de deur naar intelligente chatbots, waardoor bedrijven hun klantenservice kunnen verbeteren en routineuze taken kunnen automatiseren.
  • Power Pages: Tot slot het vijfde onderdeel van het Power Platform, biedt een gestroomlijnde manier om rapporten en documentatie te genereren en te delen, waardoor bedrijven in staat zijn om sneller betekenisvolle documenten te creëren en informatie te delen.

Samen vormen deze tools een krachtige suite die bedrijven in staat stelt om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, flexibiliteit te vergroten en kosten te verlagen. Ontdek op onze Go! Power Platform pagina hoe deze componenten werken en bovendien ook integreren met Microsoft Dynamics Business Central, waardoor een geïntegreerd ecosysteem ontstaat dat de weg effent voor innovatie en financiële wijsheid.

In harmonie met Business Central.

De integratie van Microsoft Dynamics 365 Business Central met het Power Platform vormt de spil van een doordachte strategie voor bedrijfsinnovatie. Business Central fungeert als het centrale knooppunt voor financieel beheer en wordt verrijkt door de veelzijdigheid van het Power Platform. Dit relatief nieuwe ecosysteem binnen de Dynamics-familie brengt niet alleen operationele efficiëntie naar nieuwe hoogten, maar vertegenwoordigt tevens een strategisch partnerschap tussen bedrijfsbeheer en geavanceerde technologie. Waarbij de naadloze integratie van Business Central met het Power Platform resulteert in een geavanceerde, adaptieve bedrijfsvoering die efficiëntie naar een nog hoger niveau kan tillen.

Deze strategische samenwerking tussen Business Central en het Power Platform gaat verder dan louter operationele optimalisatie; het vertaalt zich bovendien ook direct naar tastbare financiële voordelen. Een van de meest opmerkelijke aspecten is de gerichte inspanning om maatwerk te verminderen. Traditioneel maatwerk brengt aanzienlijke kosten met zich mee, niet alleen tijdens de ontwikkelingsfase maar ook op lange termijn bij onderhoud en upgrades.

Het Power Platform biedt daarentegen een gestandaardiseerde aanpak voor aanpassingen en uitbreidingen, waardoor de afhankelijkheid van dure, op maat gemaakte oplossingen afneemt. Dit vertaalt zich in directe kostenbesparingen met minder uitgaven aan de ontwikkeling, het onderhoud en support. De gestroomlijnde processen, verwezenlijkt door de integratie van Business Central met het Power Platform, maken niet alleen bedrijfsvoering efficiënter maar zorgen ook voor een financieel gezondere bedrijfspositie. Ontdek met ons hoe deze strategieën voor het verminderen van maatwerk resulteren in meetbare kostenbesparingen waardoor je als bedrijf een cruciale stap zult zetten naar een duurzamere en kost effectievere toekomst.

Klinkt leuk, maar hoe werkt dit in de praktijk? 

Stel je voor, je bent een productiebedrijf dat sterk afhankelijk is van op maat gemaakte oplossingen door middel van ‘traditioneel’ maatwerk. In plaats van hierop te vertrouwen, kun je als bedrijf ook Power Apps implementeren om bijvoorbeeld de productieorderregistratie te stroomlijnen. Deze aanpak belooft flexibiliteit en snelheid bij het aanpassen van processen, met de mogelijkheid om nieuwe productieparameters toe te voegen en workflows aan te passen zonder (opnieuw) aanzienlijke ontwikkelingskosten hiervoor te betalen.

Parallel hieraan kun je dan ook bijvoorbeeld Power BI inzetten voor geavanceerde analyses van productiegegevens. Dankzij de krachtige toepassingen van PowerBI creëer je binnen no-time interactieve dashboards die real-time inzicht bieden in de prestaties, de voorraadniveaus en daarbij kunnen ook kwaliteitsindicatoren worden weergegeven.

De voorspelde impact van deze beslissing is aanzienlijke kostenbesparing. Dit bedrijf verwacht met de verschuiving naar Microsoft Dynamics 365 niet alleen initiële ontwikkelingskosten te verminderen, maar tegelijkertijd ook doorlopende onderhoudskosten te verlagen. Deze wijzigingen worden beschouwd als een strategische verschuiving naar een financieel efficiëntere bedrijfsvoering, waarbij de flexibiliteit om snel in te spelen op veranderende zakelijke behoeften centraal staat. Het eindresultaat wordt verwacht als een gestroomlijnde, kosteneffectieve bedrijfsvoering die de weg vrijmaakt voor duurzaam zakelijk succes.

 

De integratie van Microsoft Dynamics Business Central met het Power Platform staat centraal in het creëren van slimme en doordachte manieren om bedrijfsvoering te laten evolueren naar een moderne manier van werken. Bovenstaand voorbeeld van een productiebedrijf illustreert niet alleen de potentie van deze technologische samenwerking, maar benadrukt ook de cruciale rol van gestandaardiseerde oplossingen in het realiseren van financiële voordelen. Door af te stappen van het kostbare onderhoud van traditioneel maatwerk en te kiezen voor een meer flexibele en intuïtieve benadering, ontgrendelen bedrijven niet alleen operationele efficiëntie, maar ook een pad naar duurzaam succes. De toekomst van bedrijfsbeheer is er een van aanpasbaarheid en innovatie, en met de kracht van het Power Platform binnen handbereik kunnen bedrijven doelgericht stappen zetten naar een geoptimaliseerde, kosteneffectieve bedrijfsvoering. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden die voor jouw bedrijf in het verschiet liggen en laat Microsoft Dynamics 365 Business Central gecombineerd met het Power Platform de stap voorwaarts zijn die je organisatie naar een nieuw pad van bedrijfssucces mag leiden!

Benieuwd hoe wij bedrijven meer laten bereiken? Check dan ook het whitepaper: ERP, wat kan ik ermee?

Trendrapporten-ERP-ISJOUWBEDRIJFERKLAARVOOR-2023-Horizontaal-V3 

MicrosoftTeams-image (2)
Ja, ik wil graag het whitepaper zien!
Klik hier om te downloaden

 

Abonneer en mis niks