Nieuws & Blog

Premier Rutte bezoekt Microlab, het thuis van ABC E BUSINESS.

Mark Rutte en Emile

Premier Rutte en burgemeester Jorritsma van Eindhoven hebben op 3 oktober het Microlab bezocht, waar het kantoor van ABC E BUSINESS is gehuisvest. Het Microlab gebouw is onderdeel van Strijp-S, het hart van de innovatieve en creatieve sector van Eindhoven.

Waarom is het belangrijk dat Premier Rutte deze locatie bezoekt?

ABC E BUSINESS heeft bewust gekozen om zich hier te vestigen. Het Microlab en Strijp-S zijn het innovatieve en creatieve bruisende centrum van de Brainport regio. Het is dus een omgeving die bijdraagt aan de vitaliteit van de mensen bij ABC E BUSINESS en een plek waar talentontwikkeling optimaal tot zijn recht komt. Het Microlab faciliteert met Open Work Spaces, Meet Ups en informele activiteiten waardoor bedrijven en mensen verbonden worden. Het bezoek van minister-president Rutte bevestigt de kwaliteit en vooruitstrevendheid van deze werkomgeving.

Burgemeester Jorritsma legde het in de aanloop naar het bezoek haarfijn uit: “We laten premier Rutte in Eindhoven de maakindustrie van de toekomst zien. We tonen hem dat Strijp-S maatschappelijke vraagstukken oplost, waarbij de Nederlandse economie ook nog eens doorslaggevend wordt ondersteund.”
Na zijn bezoek aan het Microlab, bezocht de premier onderwijsinstelling Sint Lucas, Enversed, Van Berlo en Additive Industries.