Nieuws & Blog

Upgrade van Microsoft Dynamics NAV naar Business Central

BLAUW-ben-jij-klaar-voor-het-nieuwe-boekjaar-1000X667PX

Laatst herzien op: 16 mei 2023.

Als je momenteel gebruik maakt van een verouderde versie van Microsoft Dynamics NAV (Navision) uit 2009, 2013, 2013R2, 2015, 2016, 2017 of 2018, en je wilt graag upgraden naar de nieuwste versie van deze ERP software, dan kan de migratie naar Dynamics 365 Business Central een uitdaging zijn. Gelukkig is er een oplossing beschikbaar.

In deze blogpost bespreken we de mogelijke obstakels die je kunt tegenkomen bij het upgraden van Dynamics NAV naar Microsoft Dynamics 365 Business Central en bieden we verheldering over dit proces. 

Maatwerk en migratie.

De meeste Dynamics NAV-omgevingen bevatten maatwerk in verschillende mate van complexiteit. Dit maatwerk kan ervoor hebben gezorgd dat eerdere upgrades werden vermeden. Het migreren van maatwerk kan tijdrovend en kostbaar zijn.

Dataverlies.

Bij een migratie van Dynamics NAV naar Business Central wordt vaak voorgesteld om alleen de basisgegevens (stamdata) over te zetten. Je klantgegevens, artikelinformatie en leveranciersinformatie worden netjes overgebracht. Echter, je historische gegevens, transacties, verkoopfacturen, pakbonnen, financiële gegevens, servicegeschiedenis, projectgeschiedenis, enzovoort, blijven achter in je oude database. Dit resulteert in dataverlies in je nieuwe Business Central-omgeving.

Van on-premises naar de cloud.

Het kan zijn dat je wilt overstappen van een lokaal geïnstalleerde Dynamics NAV naar Cloud Business Central. In dat geval is het mogelijk dat bepaalde oplossingen die je momenteel gebruikt, niet op dezelfde manier in de cloud kunnen worden gebruikt. Of misschien maak je zelfs gebruik van oplossingen die helemaal niet 'cloud-ready' zijn.

Wat nu?

Maak je geen zorgen, bij ABC E BUSINESS hebben we hier al over nagedacht. Sterker nog, we hebben al bijna 100 bedrijven succesvol gemigreerd naar Business Central tegen zeer lage migratiekosten. Om dit te onderstrepen, bieden we zelfs een gratis datamigratie aan van jouw eigen Dynamics NAV naar Business Central. Zo kun je zelf ervaren hoe je zonder data verlies gewoon kunt blijven werken met Business Central.

Een fundamenteel andere aanpak met tot wel 50% kostenbesparing!

Wij hanteren een fundamenteel andere aanpak voor de migratie van Dynamics NAV naar Business Central. We kopiëren niet simpelweg het oude systeem en bouwen dit na in Business Central.

In plaats daarvan nemen we samen alle nieuwe functionaliteiten van Business Central zo efficiënt en slim mogelijk in gebruik. Als er nog wensen zijn die niet vervuld worden, zorgen we ervoor dat we bestaande apps gebruiken om aan jouw behoeften te voldoen. Op deze manier hoeven we niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen we je sneller, met hogere kwaliteit en tegen lagere kosten helpen om Business Central te implementeren.

Als er toch nog zaken zijn die niet volledig worden afgedekt, kunnen we kijken of we processen kunnen aanpassen om beter aan te sluiten op de software. Als laatste mogelijkheid kunnen we op maat gemaakte apps toevoegen om de laatste cruciale punten voor jouw bedrijf op te lossen.

De standaard Business Central software laten we altijd intact, zodat je netjes en kosteloos kunt profiteren van de maandelijkse updates in de Microsoft Cloud.

Deze fundamenteel andere aanpak heeft verschillende voordelen:

  • Geen dataverlies: we zorgen ervoor dat al je belangrijke gegevens worden overgezet naar Business Central, inclusief klantinformatie, transacties en historische gegevens.
  • Minimalisatie van maatwerk: in plaats van het overzetten van complex maatwerk, gebruiken we de nieuwe functionaliteiten van Business Central om aan je behoeften te voldoen. Hierdoor verminderen we de complexiteit en kosten van de migratie.
  • Toekomstgericht: door over te stappen naar Business Central ben je klaar voor de toekomst. Je zult nooit meer hoge upgrade-kosten hebben, omdat je automatisch profiteert van de maandelijkse updates in de cloud.
  • Kostenbesparing tot wel 50%: door slimmer gebruik te maken van de functionaliteit van Business Central en gebruik te maken van bestaande apps, kunnen we de kosten van het upgrade-project aanzienlijk verlagen.

Wij helpen je graag!

Wil jij weten hoe wij jouw bedrijf ook naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij de upgrade naar Microsoft Dynamics 365 Business Central. Wij hebben de ervaring en expertise in huis om het migratieproces soepel te laten verlopen, zodat je snel kunt profiteren van de nieuwste functionaliteiten!

Ik wil overstappen!