Nieuws & Blog

Waarom je jouw Woocommerce-shop wil integreren met een ERP systeem.

Waarom je jouw Woocommerce-shop wil integreren met een ERP systeem.Waarom-WooCommerce-integreren-1000x667PX

Naarmate (eCommerce) organisaties groeien, kan het beheren en stroomlijnen van activiteiten een uitdaging worden. Steeds grotere hoeveelheden (internationale) orders, steeds complexer wordend voorraadbeheer en een steeds groter wordend logistiek proces. Om deze uitdagingen te tackelen kan de integratie van een ERP systeem (Enterprise Resource Planning) met een eCommerce platform, zoals WooCommerce, een slimme oplossing zijn.

Middels een WooCommerce ERP integratie kun je snel besparen op kosten en tijd, terwijl je de overall klantbeleving verbeterd. De integratie van een ERP systeem met een WooCommerce shop kan bedrijven helpen hun processen te automatiseren en systemen in real-time met elkaar te laten communiceren.

Een ERP integratie in je WooCommerce shop biedt een gecentraliseerd overzicht aan bedrijven waarin ze alle aspecten van hun eCommerce activiteiten kunnen beheren. Denk aan; voorraadbeheer, orderverwerking, verzending en boekhouding. Op deze manier kunnen bedrijven efficiënter werken, hun productiviteit verbeteren en zich richten op groeimogelijkheden.

Heb jij geen WooCommerce, maar wel een andere eCommerce shop waar je ERP software voor wilt inzetten? Lees dan onze pagina: ERP software voor de eCommerce!

Wat een WooCommerce ERP integratie jou allemaal kan opleveren.

Veel online shops gebruiken het CMS van Wordpress om hun gehele webshop te beheren. Daarnaast gebruiken veel bedrijven al een ERP systeem om hun bedrijfsproces te optimaliseren en te automatiseren. Wanneer deze twee systemen met elkaar communiceren en naadloos op elkaar aansluiten, levert dit bedrijven direct een aantal voordelen op:

1. Automatiseren van gegevensoverdracht.

Het koppelen van je WooCommerce webshop met een ERP systeem zal de gegevensoverdracht tussen de twee systemen automatiseren. De systemen communiceren naadloos met elkaar waardoor er geen handmatige gegevensinvoer meer nodig is. In het kort betekent het automatiseren van de gegevensoverdracht tussen deze twee:

Minder fouten.
Door de gegevensoverdracht te automatiseren, vermijd je al snel fouten door handmatige invoer en ben je verzekerd dat de gegevens altijd accuraat zijn.

Tijdsbesparing.
Het handmatig overbrengen van gegevens tussen je WooCommerce shop en ERP systeem is tijdrovend. Automatiseren betekent: tijd en kosten besparen dankzij minder tijdrovend invoerwerk - wat invoerfouten kan opleveren.

Real-time updates.
Real-time gegevensuitwisseling geeft organisaties meer accurate data en het vertrouwen sneller en beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van de meest recente gegevens.

Verbeterde efficiëntie.
Door gegevensoverdracht te automatiseren kun je de efficiëntie van jouw bedrijfsprocessen verbeteren. Hierdoor kun je meer tijd en middelen vrijmaken om je op de belangrijkste KPI's te richten.

Verbeterde klantervaring.
Stel, een klant bestelt een product in jouw WooCommerce-winkel, dankzij de integratie wordt deze automatisch doorgestuurd naar het ERP-systeem voor verwerking. Hiermee verlaag je de kans op vertragingen of fouten enorm.

Dus, wat heb ik aan gegevensoverdracht-automatisering na de integratie van deze twee systemen?
Het automatiseren van gegevensoverdracht tussen je WooCommerce software en ERP-systeem bespaart je tijd, je maakt minder fouten terwijl de efficiëntie verbetert.

2. WooCommerce voorraadbeheer.

Beheer je je eigen voorraad? Dan brengt een integratie enorm veel handigheidjes met zich mee. Denk aan de verkoop via meerdere verkoopkanalen (waaronder dus je WooCommerce shop). Meerdere warehouses en locaties worden nu inzichtelijker en gecentraliseerd. Zo kun je onder andere de voorraadniveaus bijhouden, het risico op oververkoop verminderen en stockouts voorkomen.

Real-time inzicht.
Hiermee kun je je voorraadniveaus effectiever beheren en betere inkoopbeslissingen maken.

Automatische voorraadupdates.
Nadat een bestelling is gedaan in jouw WooCommerce-shop wordt de voorraad automatisch geüpdatet. Zo blijven de voorraadniveaus in beide systemen up-to-date en accuraat.

Multi-channel voorraadbeheer.
Meerdere verkoopkanalen, zoals marketplaces of fysieke winkels, hebben dankzij een ERP WooCommerce integratie een integraal inzicht in de voorraad op alle locaties.

Demand planning.
Krijg een beter inzicht in de vraag(patronen) en trends rondom klanten en hun aankopen en maak gebaseerd op deze data betere beslissingen. Daardoor is er een lager risico dat je te grote voorraden inkoopt of dat je uitverkocht raakt.

Geautomatiseerd beheer van inkooporders.
Een WooCommerce en ERP integratie optimaliseert het inkoopproces. Komen de voorraadniveaus onder een bepaalde drempel? Dan kunnen, dankzij eigen in te stellen regels, automatisch nieuwe producten ingekocht.

Dus, moet ik mijn WooCommerce winkel integreren met een ERP systeem ten behoeve van voorraadbeheer?
Over het algemeen kan de integratie van je WooCommerce omgeving met een ERP-systeem verschillende voordelen bieden voor voorraadbeheer, waardoor je je voorraadniveaus kunt optimaliseren, kosten kunt verlagen en de klanttevredenheid kunt verbeteren.

3. WooCommerce orderverwerking.

Integreren betekent bestellingen van meerdere verkoopkanalen op één plek beheren. Stroomlijn je orderverwerking, verminder fouten terwijl de klanttevredenheid verbeterd.

Gecentraliseerde orderverwerking.
Dit maakt het gemakkelijker om je bestellingen te beheren en zorgt voor een meer gestroomlijnde orderverwerking.

Automatisering van orderverwerking.
Dankzij een integratie wordt het mogelijk om onder andere het pick, pack en verstuurproces te automatiseren. Werk efficiënter en accurater door handmatig werk te beperken. 

Real-time orderopvolging.
Verstrek vanaf nu real-time order tracking informatie aan klanten. Bied transparantie, verminder klantvragen en verbeter de algehele klanttevredenheid.

Aangepaste bestelworkflows.
Creëer workflows met eigen regels om bijvoorbeeld bestellingen automatisch naar specifieke magazijnen of leveranciers door te sturen op basis van deze regels (denk aan de beschikbaarheid van producten in bepaalde warehouses of de locatie van waar de bestelling is gedaan).

Kortere orderverwerkingstijd.
Integreren betekent een efficiënter orderverwerkingsproces dankzij automatiseringen waardoor de klanttevredenheid toeneemt en de kans op vertragingen of fouten afneemt.

Dus, wat heb ik aan een geïntegreerd, geoptimaliseerd, gecentraliseerd en geautomatiseerd orderbeheer?
Een WooCommerce shop integratie met een ERP-systeem biedt vele voordelen met betrekking tot orderverwerking. Het versnelt het proces, maakt minder fouten en verhoogt de klanttevredenheid.

4. WooCommerce boekhouding en financiën.

De integratie van je WooCommerce winkel met je ERP-systeem kan verschillende voordelen bieden voor de boekhouding en financiën waaronder:

Nauwkeurige financiële rapportage.
Middels deze integratie kun je het financiële rapportageproces automatiseren waardoor je financiële gegevens accuraat en up-to-date zijn. Het wordt zo makkelijker om inkomsten, uitgaven en winst bij te houden.

Gestroomlijnde debiteuren en crediteuren.
Debiteuren en crediteuren efficiënter beheren omvat het automatiseren van processen zoals facturatie en de verwerking van betalingen.

Geautomatiseerde belastingberekeningen.
Belastingberekeningen en rapportages automatiseren zorgt ervoor dat je belastingberekeningen nauwkeurig zijn. Dit vermindert fouten en het risico op boetes.

Inventarisboekhouding.
Dit omvat het automatiseren van processen zoals het bijhouden van voorraadkosten en het beheren van een gezonde omlooptijd van je voorraad.

Verbeterd cashflow management.
Door processen zoals betalingsverwerking en cashflowprognoses te automatiseren wordt het eenvoudiger een gezonde cashflow te behouden en cashflowtekorten te verminderen.

Dus, wat levert een ERP WooCommerce integratie mij op met betrekking tot boekhouding en financiën?
Een integratie tussen WooCommerce en je ERP stelt je in staat om bedrijfsprocessen te automatiseren, de accuraatheid te verbeteren en de financiële rapportage te vermakkelijken. Bespaar snel tijd en kosten, terwijl het financiëel beheer verbetert.

5. Analytics en rapportage.

Een ERP-systeem geeft ook real-time gegevens en inzichten over de bedrijfsvoering. Dit kan helpen om weloverwogen beslissingen te nemen, verbeterpunten te identificeren en je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Gecentraliseerde gegevens.
Je kunt verschillende verkoopkanalen centraliseren inclusief orders, voorraad en klantinformatie. Na een integratie wordt het eenvoudiger om deze gegevens te analyseren en in rapportages te gieten.

Aanpasbare rapporten.
Onder andere verkoopanalyse rapporten, inventarisanalyse rapporten en de klantanalyse rapporten. Aanpasbare rapporten kunnen waardevolle inzichten geven in jouw bedrijfsprestaties, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Real-time dashboards.
Een ERP-systeem kan real-time dashboards tonen, welke belangrijke zakelijke statistieken weergeeft over je WooCommerce store (zoals verkoop, voorraadniveaus, en orderverwerkingstijden). Dit biedt een snelle en eenvoudige manier om jouw bedrijfsprestaties te controleren en gebieden voor verbetering te identificeren.

Prognoses en planning.
Een ERP-systeem kan helpen bij het voorspellen en plannen van de bedrijfsvoering. Denk aan het voorspellen van de verkoop, voorraad en cash flow. Met nauwkeurige prognoses maak je immers weloverwogen beslissingen voor je WooCommerce-shop.

Data-analyse tools.
Een ERP-systeem biedt tools voor gegevensanalyse. Denk aan tools zoals data visualisatie en voorspellende analyses. Deze tools kunnen helpen trends, patronen en kansen te identificeren in bedrijfsgegevens.

Dus, moet ik mijn ERP en WooCommerce-shop integreren ten behoeve van analytics en rapportagemogelijkheden?
Deze twee systemen met elkaar te verenigen brengt dus een aantal (analyse en rapportage) voordelen met zich mee. Zo krijg je waardevolle inzichten in je bedrijfsprestaties, kun je je activiteiten optimaliseren en vervolgens weloverwogen beslissingen nemen.

Conclusie: Moet ik mijn WooCommerce-shop integreren met ERP software?

Een integratie van je WooCommerce-shop met een ERP levert vrijwel alleen maar voordelen op, zoals het automatiseren van processen, het stroomlijnen van activiteiten en het centraliseren van gegevens. Hierdoor worden de bedrijfskosten verlaagd, tijd bespaard en de algehele efficiëntie verbeterd. Ook kunnen er betere (op data gestuurde) beslissingen worden genomen dankzij de aanpasbare rapportages en je bent voorzien van een inzichtelijker voorraadbeheer. Al met al: ben je serieus en heb je groeiplannen voor je bedrijf? Dan is dit een volmondige ja!

WooCommerce integreren met Business Central levert deze extra voordelen op:

  • Zakelijke tools van Microsoft, waaronder Microsoft 365 (voorheen Office 365) en Dynamics 365 zijn snel en eenvoudig te koppelen.
  • Maak je gebruik van andere Microsoft producten? Dan is alles in een vertrouwde omgeving en interface te gebruiken.
  • Meer en geavanceerdere functies voor financieel beheer, zoals ondersteuning voor meerdere valuta en bankreconciliatie.
  • Ingebouwde verkoop- en inkoopworkflows, waaronder het aanmaken van inkooporders en het beheer van verkoopoffertes.
  • Geavanceerde projectbeheermogelijkheden, waaronder resourcebeheer en projecttracering.
  • Integratie met andere Microsoft-producten zoals Power BI voor geavanceerde gegevensanalyse en rapportage.

Microsoft Business Central sluit naadloos aan op de andere zakelijke Microsoft tools en is dus het ideale ERP voor bedrijven die hier al gebruik van maken. 

Benieuwd hoe wij bedrijven helpen meer te bereiken middels een WooCommerce webshop met Business Central integratie?

Neem contact op met onze collega Sam Rijks, hij weet alles over de integratie en hoe we dit voor andere WooCommerce klanten hebben gedaan.

MicrosoftTeams-image (2)
Ja, ik wil meer weten!
Neem contact op

Abonneer en mis niks