Nieuws & Blog

Wat is de financiële impact van een overstap naar Business Central?

2024-01-10 -- Wat is de financiële impact van een overstap naar BC

Het MKB evolueert snel en wordt geconfronteerd met steeds complexere zakelijke uitdagingen. In deze blogpost gaan we dieper in op de financiële impact van een overstap naar Microsoft Dynamics 365 Business Central en hoe het MKB kan profiteren van geïntegreerde bedrijfsprocessen.

Verhoogde operationele efficiëntie. 

Een goed ingericht ERP pakket fungeert als het kloppende hart van bedrijfsprocessen. Want door repetitieve taken te automatiseren en workflows te stroomlijnen, worden bedrijven geconfronteerd met aanzienlijk verhoogde operationele efficiëntie. Denk hierbij aan de automatisering van inkooporders, facturatie en voorraadbeheer. Niet alleen worden fouten geminimaliseerd, maar medewerkers kunnen ook meer tijd vrijmaken voor taken die waardevoller zijn voor de groei van het bedrijf waar anderzijds geen tijd meer voor over is.

Business Central neemt de last van repetitieve, tijdrovende taken van de schouders van je team. Of het nu gaat om het genereren van inkooporders, het verwerken van facturen of het beheren van de voorraad, de software automatiseert deze processen naadloos. Dit bespaart tijd en minimaliseert tevens ook het risico op fouten, welke extreem kostbaar kunnen zijn om te herstellen, die vaak gepaard gaan met handmatige handelingen.

Met de verminderde last van handmatige taken kunnen medewerkers zich richten op andere zaken die waarde gaan toevoegen aan het bedrijf. Creativiteit en innovatie krijgen meer ruimte wat ook weer de tevredenheid van medewerkers gaat verhogen, maar ook de algehele productiviteit en concurrentiepositie van het bedrijf verbetert.

Verbeterde rapportage en analyse. 

Business Central biedt geavanceerde rapportage- en analysetools die bedrijven in staat stellen om diepere inzichten te verkrijgen in hun (financiële) prestaties. Aangepaste dashboards geven real-time visualisaties van KPI’s, terwijl de rapporten analyses mogelijk maken aan de hand van je data en gegevens. Het vermogen om snel en accuraat beslissingen te nemen, op basis van deze gegevens, draagt bij aan een proactieve strategie die financiële resultaten op lange termijn optimaliseert.

De analysemogelijkheden van Business Central gaan ook nog verder dan eenvoudige rapporten. Als bedrijf kun je diep in de gegevens duiken om trends, patronen en verbanden te ontdekken. Deze diepgaande analyse is van onschatbare waarde bij het identificeren van groeimogelijkheden, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het anticiperen op toekomstige uitdagingen.

Zo kun je dus verder kijken dan het heden en zelfs toekomstige ontwikkelingen voorspellen. Door gebruik te maken van de geavanceerde analytische tools, kun je anticiperen op veranderingen in de markt, klantgedrag en andere cruciale factoren.

Kostenbesparing door Cloud-technologie. 

Een van de grootste voordelen van het in gebruik nemen van Business Central is de Cloud gebaseerde aanpak. Door gebruik te maken van online servers kun je als bedrijf de kosten van fysieke infrastructuur en onderhoud serieus gaan elimineren. Schaalbaarheid en flexibiliteit van de Cloud zorgen ervoor dat bedrijven alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, waardoor er aanzienlijke blijvende kostenbesparingen ontstaan. De tijden van het vervangen van een compleet serverpark zijn dus zo goed als voorbij, en dat gaat onderaan de streep zeker zijn vruchten afwerpen!

Maar, werken in de Cloud biedt je ook altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens en data. Dit is niet alleen cruciaal wanneer het remote werken steeds gangbaarder wordt, maar het minimaliseert ook de kosten die gepaard gaan met fysieke aanwezigheid op kantoor. Al je medewerkers die in de ERP software actief zijn kunnen hierdoor productief zijn, ongeacht hun locatie.

Tot slot, is een ander groot voordeel van het online werken in een Cloud de automatische implementatie van de nieuwste software-updates. Hierdoor blijf je altijd profiteren van de nieuwste functies, mogelijke prestatieverbeteringen en beveiligingspatches zonder zich dat je zorgen hoeft te maken over kostbare en tijdrovende handmatige updates of beveiligingslekken.

Vermindering van fouten en risico's. 

Hierboven benoemde we het ook al even, maar fouten in (financiële) processen kunnen kostbaar zijn. Met ERP software minimaliseer je deze risico's door geautomatiseerde workflows en gegevenscontroles in te bouwen in de processen. Dit resulteert niet alleen in een hogere nauwkeurigheid van financiële gegevens, maar kan ook het risico op boetes en juridische complicaties verminderen. Een gestroomlijnde, foutvrije werkomgeving versterkt de (financiële) stabiliteit en reputatie van je bedrijf aanzienlijk.

Business Central biedt geautomatiseerde workflows die de foutmarge van handmatige handelingen dus verminderen. Want, door gestandaardiseerde handelingen en controles in te bouwen in processen wordt de kans op menselijke fouten geminimaliseerd. Van het vastleggen van inkoopfacturen tot het beheren van betalingen, het gehele proces verloopt gestroomlijnd en nauwkeurig.

Maar automatisering gaat verder dan alleen efficiëntie; het dient ook als een effectief instrument voor risicovermindering. Business Central automatiseert niet alleen routinetaken, maar ook complexere processen die vatbaar zijn voor grotere fouten komen hiermee onder een vergrootglas te liggen. Hiermee vermindert het risico op fouten wederom en zorgt je natuurlijk voor een consistent hoog niveau van nauwkeurigheid en kwaliteit in het gehele bedrijf.

 

In de wereld van het MKB is elke euro, elke minuut, en elke beslissing van cruciaal belang. De overstap naar Microsoft Dynamics 365 Business Central is niet alleen een evolutie, maar een revolutie in de manier waarop bedrijven efficiënt en doelgericht kunnen opereren. De financiële voordelen komen voort uit efficiëntie, scherpere analyses, kostenbesparing in de Cloud en natuurlijk het verminderen van fouten. Deze combinatie van elementen vormen de bouwstenen van een solide toekomst voor een bedrijf dat wil excelleren en zich wil richten op groei. Business Central is niet slechts een investering, maar het is de sleutel tot een financieel gezonde, wendbare en winstgevende toekomst.

 

Benieuwd hoe wij bedrijven meer laten bereiken? Check dan ook het whitepaper: ERP, wat kan ik ermee?

Trendrapporten-ERP-ISJOUWBEDRIJFERKLAARVOOR-2023-Horizontaal-V3 

MicrosoftTeams-image (2)
Ja, ik wil graag het whitepaper zien!
Klik hier om te downloaden

Abonneer en mis niks