Nieuws & Blog

WooCommerce integreren met Microsoft Dynamics 365 Business Central

woocommerce integreren met MBC

We leven in een digitaal tijdperk waar eCommerce een essentieel onderdeel geworden is van elk bedrijf. Voor elk van deze organisaties is goede eCommerce software dat zowel bestellingen, voorraden als klantgegevens kan verwerken belangrijk.

Het beheer van eCommerce activiteiten kan echter een uitdaging zijn, vooral voor bedrijven die meerdere softwaresystemen gebruiken. Dit is waar de integratie van eCommerce software met Microsoft Business Central (MBC) aanzienlijke voordelen kan bieden. In het kort:

Wat zijn de generieke voordelen van een eCommerce ERP-software integratie?

 • Gecentraliseerd beheer van verkoop-, voorraad- en klantgegevens van alle verkoopkanalen, fysiek en online.
 • Gestroomlijnde orderverwerking.
 • Verbeterd voorraadbeheer, inclusief het, in real-time, volgen van de voorraad en onder andere automatisch nabestellen.
 • Nauwkeurige financiële rapportage en boekhouding, inclusief geautomatiseerde belastingberekeningen.
 • Aanpasbare rapportage en analyses, die waardevolle inzichten bieden in de bedrijfsprestaties.
 • Verbeterde prognoses en planning, zodat bedrijven weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Leestip:
> 9 voordelen van een eCommerce integratie met ERP.

De integratie van eCommerce software met, specifiek, Microsoft Business Central (MBC) kan bedrijven aanzienlijke voordelen opleveren, vooral bedrijven die al bekent zijn met en gebruik maken van andere Microsoft producten.

Wat zijn de generieke voordelen die een eCommerce Business Central integratie met zich meebrengt?

 • Nauwe integratie met de reeks zakelijke tools van Microsoft, waaronder Office 365 en Dynamics 365.
 • Vertrouwde gebruikersinterface voor wie al Microsoft-producten gebruikt.
 • Geavanceerde functies voor financieel beheer, zoals ondersteuning van meerdere valuta en bankreconciliatie.
 • Ingebouwde verkoop- en inkoopworkflows, waaronder het aanmaken van inkooporders en het beheer van verkoopoffertes.
 • Geavanceerde projectbeheermogelijkheden, waaronder resourcebeheer en projecttracering.
 • Integratie met andere Microsoft-producten, zoals Power BI voor geavanceerde gegevensanalyse en rapportage.

Leestip:
> Waarom je jouw WooCommerce shop wil integreren met een ERP systeem.

Bedrijven die geavanceerde mogelijkheden voor financieel beheer en projectbeheer nodig hebben, hebben waarschijnlijk meer aan een integratie met MBC, hieronder lees je waarom.

MicrosoftTeams-image (2)
Ja, ik wil meer weten!
Neem contact op

Moet ik mijn WooCommerce webshop integreren met Microsoft 365 Business
Central of een ander ERP systeem?

WooCommerce-software met Microsoft Business Central integreren is, als je het ons vraagt een slimme beslissing. Waarom? Nou, hierom:

Gestroomlijnder en efficiëntere bedrijfsactiviteiten.

Door de overdracht van gegevens tussen de twee systemen te automatiseren, kunnen bedrijven tijdrovende, handmatige - en routinematige taken en werkzaamheden automatiseren, waardoor tijd gewonnen wordt terwijl er minder fouten worden gemaakt.

Het proces: Klant plaatst een bestelling op de webshop ➡ Klant-, bestel- en verzendgegevens worden automatisch naar Business Central gestuurd = Minder kans op tijdrovende en kostgevoelige fouten door het automatiseren van handmatige gegevensinvoer.

Verbeterd voorraadbeheer.

Een belangrijke bedrijfsactiviteit van ieder bedrijf dat werkt met voorraad, is natuurlijk het beheer hiervan. Dankzij een integratie wordt het eenvoudiger en overzichtelijker om je voorraad te beheren vanuit één centraal systeem.

Het proces: Klant plaatst een bestelling in de WooCommerce shop ➡ Voorraadniveaus worden automatisch bijgewerkt in zowel de webshop maar nu dus ook in MBC = Beter voorraadbeheer = Eenvoudiger weloverwogen beslissingen maken over onder andere herbevoorrading = Minder kans dat je uitverkocht raakt.

Verbeterde klantenservice.

WooCommerce in combinatie met Business Central levert ook een beter en centraler klantcontact op en dat leidt tot een betere klantervaring, wat weer leidt tot hogere algehele klanttevredenheid.

Een integratie maakt het mogelijk real-time informatie over bestellingen, voorraad en verzending te delen met klanten. Hierdoor kunnen bedrijven adequaat reageren op vragen van klanten over de status van hun bestelling, betaling of verzending. Dit draagt allemaal bij aan de algehele klanttevredenheid.

Beter financieel beheer.

Ook het beter en gemakkelijker kunnen beheren van de financiën is een gevolg van de WooCommerce integratie met Business Central. De geautomatiseerde gegevensoverdracht tussen de twee systemen geeft bedrijven de beschikking over nauwkeurige en actuele financiële informatie.

Proces: Wanneer een bestelling wordt geplaatst op WooCommerce, worden de order-, klant- en financiële gegevens automatisch doorgestuurd aan Business Central. Hierdoor wordt het makkelijker om belangrijke gegevens te bekijken zoals; inkomsten, uitgaven en winstmarges.

Schaalbaarheid.

Kort door de bocht hebben bedrijven als doel om winst maken en met die winst te schalen naar een hoger niveau. Een WooCommerce MBC integratie stelt bedrijven in staat om meer volume te verwerken zonder de noodzaak van extra middelen of handmatige invoer van gegevens. Bedrijven kunnen hierdoor snel hun activiteiten opschalen door meer producten, klanten en transacties toe te voegen.

Samengevat levert de WooCommerce Microsoft Business Central integratie de volgende verbeteringen op.

Door de gegevensoverdracht tussen de twee systemen te automatiseren, kunnen bedrijven tijd besparen, fouten verminderen en weloverwogen beslissingen nemen op basis van nauwkeurige en actuele informatie.

Kortom, de integratie van WooCommerce software met Microsoft Business Central kan bedrijven vele voordelen bieden, waaronder:

 • Gestroomlijnde activiteiten,
 • Verbeterd voorraadbeheer,
 • Verbeterde klantenservice,
 • Beter financieel beheer,
 • Flexibel en schaalbaar. 

Benieuwd hoe wij bedrijven helpen meer te bereiken middels een WooCommerce webshop met Business Central integratie?

Neem contact op met een van onze sales advisors. Zij weten alles over de integratie en kunnen je vertellen hoe we dit voor andere WooCommerce klanten hebben gedaan. Handig!

MicrosoftTeams-image (2)
Ja, ik wil meer weten!
Neem contact op

Abonneer en mis niks