Nieuws & Blog

Zó zorgt de juiste ERP software voor vitaliteit op de werkvloer.

Zó zorgt de juiste software voor vitaliteit op de werkvloer-1

Laatst herzien op: 20 april 2023

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 10 werknemers in Nederland worstelt met zijn of haar werk/privébalans. De mogelijkheid tot flexwerken heeft weliswaar veel deuren geopend, maar brengt ook valkuilen met zich mee. Als je geen aandacht aan jouw werkplezier besteedt, houd je nauwelijks tijd over om te doen waarvoor je bent aangenomen en/of waar jij gelukkig van wordt. Wat kunt je daaraan doen?

Vitaal en gezond.

Het onderwerp vitaliteit heeft de afgelopen jaren een vaste positie verworven, zowel op de werkvloer als in de sociale context. Vitaliteit raakt dan ook niet alleen aan gezond eten, bewegen en ontspannen, maar ook aan een gezonde werkdruk en evenwichtigheid op zakelijk gebied. Toch valt bij veel bedrijven nog een flinke slag te maken op dit gebied: onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat 14,6 procent van de werknemers te kampen heeft met burnout-klachten. Daar is uiteraard werknemer nog werkgever bij gebaat, maar wat kun je doen om uitval van jou én jouw medewerkers te voorkomen?

Altijd en overal aan het werk?

In een tijd waarin we worden blootgesteld aan een continue stroom aan prikkels, 24/7 bereikbaar zijn en ons werk ieder moment van de dag binnen handbereik is, is het efficiënt en effectief indelen van onze tijd een uitdaging. Je wilt dat je bedrijf groeit, maar dat betekent ook dat daar uiteenlopende randzaken bij komen kijken: je moet personeelszaken bijhouden, processen moeten worden ingericht, de administratie moet op orde zijn… Bedrijfsonderdelen die essentieel zijn voor groei, maar waar je het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Jij bent immers niet voor niets ondernemer geworden: je wilt groeien en jouw passie volgen.

Wat doet software?

De juiste software ondersteunt jou bij het vinden van die balans. Als je de automatisering binnen jouw bedrijf op orde hebt, houd je meer tijd over om te doen waar je goed in bent, en jouw medewerkers om te doen waarvoor ze zijn aangenomen. Hoe minder randzaken op het netvlies staan, hoe helderder de visie. Microsoft Dynamics 365 Business Central neemt jou die ‘zorgen’ uit handen en richt processen vóór jou in, in plaats van dat je het zelf nog moet doen. Dankzij de geïntegreerde cloudoplossing zijn werknemers altijd en overal bereikbaar en kunnen ze op kantoor, onderweg én thuis inloggen in alle benodigde bedrijfssystemen. Daarnaast heeft de software een sterke faciliterende functie: processen worden verbonden, collega’s kunnen real-time met elkaar samenwerken en communicatie onderling wordt versoepeld. Dit zorgt ervoor dat jij en jouw werknemers taken efficiënter, beter en gemakkelijker kunnen uitvoeren.

→ Lees meer over werken in de cloud.

Microsoft Dynamics voor een vitalere werksfeer.

Het klinkt logisch: jij en jouw werknemers houden zich het liefst zo veel mogelijk bezig met de core business – waar jij goed in bent, waar de organisatie voor staat en waar de groei van je organisatie bij gebaat is. Vanzelfsprekend is het echter nog vaak allerminst, en dat terwijl een vitale en gezonde werksfeer binnen handbereik is. We ondersteunen je daar met de software van Microsoft Dynamics 365 Business Central graag in – dat is waar wij voor staan!

Benieuwd hoe Business Central nog meer kan bijdragen aan een vitalere werkomgeving?

Voor ieder bedrijf is er een passende oplossing. Zo ook voor jouw bedrijf. Wil je eens sparren over de mogelijkheden? Of gewoon een kop koffie komen drinken? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag met jou in gesprek.

Neem contact op   Lees meer over onze werkwijze