Klantcase
Solarge.

Grensverleggende oplossingen voor een duurzame toekomst. 

Solarge is een innovatief bedrijf dat zich specialiseert in de productie van lichtgewicht, circulaire zonnepanelen. Ze onderscheiden zich door hun duurzaamheid, aangezien er bij de productie minder CO2 vrijkomt en ze geen schadelijke stoffen zoals PFAS bevatten, waardoor ze minder belastend zijn voor het milieu. Bovendien zijn ze licht in gewicht door het gebruik van zeer sterke en tevens lichte kunststoffen, en volledig circulair, aangezien ze gemaakt kunnen worden van gerecycled materiaal. 

Als jong en dynamisch bedrijf had Solarge te maken met de typische uitdagingen waar een start-up mee te maken krijgt. Ze waren op zoek naar manieren om zich voor te bereiden op snelle groei, en kozen uiteindelijk voor de implementatie van Business Central om deze uitdagingen aan te pakken. Wij gingen bij ze langs voor een leuke video-klantcase!

Solarge shape
Check de video hier!

Van Excel tot exponententiële groei met Business Central.

In de vroege dagen van 2018 werd Solarge opgericht met een duidelijk doel: de energietransitie een flinke duw in de rug geven. Voordat ze de overstap naar Business Central maakten, was hun financiële administratie uitbesteed. Solarge, toen nog in de kinderschoenen, beheerde inkooporders simpelweg met Excel. Maar ondanks hun bescheiden begin, zagen zij het belang van een tijdige implementatie van Business Central, specifiek om hun ambitieuze groeiplannen te faciliteren. Al voor de eerste steen van hun fabriek werd gelegd, waren de belangrijkste systemen al operationeel.

Bekijk de video hiernaast waarin Luc Roelofs, CFO bij Solarge, vertelt over hun transitie naar Business Central, de indrukwekkende groei van Solarge en onze succesvolle samenwerking.

''Wat ons heel erg aansprak bij ABC is het uitgangspunt zoveel mogelijk standaard. Waar we bij andere partners zagen dat er heel snel veel maatwerk modules kwamen, merkten we bij ABC echt de insteek om alles zoveel mogelijk standaard te houden en dat is tot op de dag van vandaag eigenlijk heel goed gelukt.''
Luc Roelofs - zw
Luc Roelofs
CFO

Hoe verliep het implementatietraject?

Luc: ''Het implementatietraject verliep goed, alhoewel niet zonder uitdagingen. Zoals bij elke implementatie, kwamen er altijd dingen naar voren die we met elkaar moesten oplossen. De flexibiliteit die we ervoeren was essentieel voor ons als start-up, waarbij het pad naar succes nooit een rechte lijn is. We hebben de implementatie in verschillende fasen uitgevoerd, waarbij we gedreven waren om klaar te zijn voor de volgende fase. Deze flexibiliteit was van cruciaal belang en heeft ervoor gezorgd dat we nu zijn waar we willen zijn, met een voltooide implementatie.

Wat het nieuwe ERP-systeem ons oplevert, is een platform dat geschikt is voor groei. Het systeem bevat robuuste processen die voor ons belangrijk zijn, vooral omdat we bezig zijn met het bouwen van een nieuwe fabriek voor een nieuw product. Onze focus ligt op de groei en het ERP-systeem ondersteunt dit volledig. Het is nu volledig geïmplementeerd en klaar om een steeds groter aantal orders te verwerken, waardoor we onze groeiambities kunnen waarmaken.''

_T5B1531 copy
Lees meer succesverhalen Meer over Business Central voor de zonnepanelen industrie

Creëer je eigen succesverhaal.

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing. Zo ook voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en onze sales advisors leggen het graag uit!
 
Neem contact op Plan een telefonische afspraak