Nieuws & Blog

De keuze: Projecten-module of PSOhub voor Business Central?

Projecten-module of PSOhub in Business Central | ABC E BUSINESS
5:54

Modulekeuze2

Voor professionele dienstverleners is een geoptimaliseerd projectmanagement essentieel voor succes. Microsoft Dynamics 365 Business Central biedt twee krachtige oplossingen om hierin te voorzien: de Projecten-module in Business Central of PSOhub, een losstaande oplossing die met Business Central integreert.

Hoewel beiden gericht zijn op het optimaliseren van projecten en de bijbehorende processen, is het essentieel om de overeenkomsten, verschillen en specifieke voordelen te begrijpen om de juiste keuze te kunnen maken. Na het lezen van deze blog kun je een betere en gegronde keuze maken over wat bij jou en je organisatie past.

Wat is de Projecten-module in Business Central.

Volledig geïntegreerd in het Business Central platform, richt de projecten-module zich op het effectief beheren van budgetten, het nauwkeurig bijhouden van projectvoortgang en het zorgvuldig bewaken van resource toewijzingen. De module is ontworpen om alledaagse projectbeheertaken moeiteloos uit te voeren, zoals het opzetten van projecten, het plannen van resources en het registreren van uren voor zowel machines als personeel via timesheets.

Wat is PSOhub.

Als een complete projectmanagementoplossing integreert PSOhub naadloos met diverse CRM-, boekhoud- en projectsamenwerkingstools, waaronder Dynamics 365 Business Central. PSOhub richt zich op verschillende sectoren, zoals marketingbureaus, IT-diensten, financiële dienstverlening en meer.

PSOhub biedt functionaliteiten zoals slimme offertes, projecttracking, taakbeheer, resource management, tijd- en kostenregistratie en slimme facturering. Het platform is ontworpen om operationele en financiële projectprestaties te verbeteren en biedt een intuïtieve interface voor effectief projectbeheer.

Overeenkomsten tussen PSOhub en de Projecten-module.

Zowel de Projecten-module van Dynamics 365 Business Central als PSOhub hebben gemeenschappelijke doelstellingen:

Projectmanagement: Beide oplossingen faciliteren projectplanning, resourcetoewijzing, taakbeheer en voortgangsbewaking.

Financiële integratie: Ze integreren naadloos met de financiële beheerfunctionaliteiten van Business Central, waardoor een nauwkeurige projectboekhouding en kostentracking mogelijk worden.

Tijdregistratie: Allebei bieden ze functies waarmee werknemers de tijd kunnen registreren die ze aan projecttaken hebben besteed, zodat ze nauwkeurig kunnen factureren en de kosten van het project kunnen berekenen.

De verschillen tussen PSOhub en de Projecten-module.

Hoewel de Projecten-module en PSOhub best veel overeenkomsten hebben, verschillen ze op een aantal belangrijke punten:

Specialisatie: PSOhub is specifiek op maat gemaakt voor professionele dienstverleners en biedt geavanceerde functionaliteiten voor projectbeheer, resourceplanning en samenwerking met klanten. De Projecten-module is daarentegen generiek en mist mogelijk gespecialiseerde functies die PSO's nodig hebben.

Samenwerking met klanten: PSOhub biedt klantportalen voor naadloze samenwerking, zodat klanten de projectstatus kunnen bekijken, verzoeken kunnen indienen en kunnen communiceren met het projectteam. Deze functie ontbreekt in de Projecten-module.

Geavanceerde analyses: PSOhub biedt geavanceerde analyses en business intelligence tools voor diepgaand inzicht in projectprestaties, winstgevendheid en resourcegebruik, terwijl de Projecten-module in vergelijking beperktere rapportagemogelijkheden heeft.

Het fundamentele onderscheid tussen PSOhub en de
Projecten-module.

De Projecten-module is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide projectbeheeroplossing die nauw geïntegreerd is met hun financiële beheersysteem. Het is ideaal voor organisaties die zich voornamelijk richten op interne projecten en basisfunctionaliteiten voor projectbeheer nodig hebben.

PSOhub is ideaal voor professionele dienstverlenende organisaties die geavanceerde mogelijkheden nodig hebben voor projectbeheer, resourceplanning en samenwerking met klanten. PSOhub is geschikt voor bedrijven die complexere projecten moeten beheren waarbij meerdere klanten, resources en factureerbare activiteiten betrokken zijn.

Dus, welke oplossing past bij jouw bedrijf?

Kies voor de Projecten-module als:

  • Je behoefte hebt aan de basisfunctionaliteiten van projectmanagement die geïntegreerd zijn met het financiële systeem dat je gebruikt.
  • Jouw bedrijf zich voornamelijk richt op interne projecten met eenvoudige vereisten.
  • Jouw bedrijf de voorkeur geeft aan een meer generieke oplossing zonder de gespecialiseerde functies voor professionele serviceorganisaties (PSO's).

Kies voor PSOhub als:

  • Je organisatie een professionele dienstverlener is die behoefte heeft aan geavanceerde projectmanagementfuncties, uitgebreide resourceplanning en samenwerking met externe partijen en klanten.
  • Je gespecialiseerde tools nodig hebt die zijn ontworpen voor projectgerichte bedrijven met complexe vereisten.
  • Je grote waarde hecht aan geavanceerde analyses en gedetailleerde rapportages voor datagestuurde besluitvorming.

Projecten-module of PSOhub, heb jij je keuze al gemaakt?

De keuze tussen de Projecten-module van Dynamics 365 Business Central en PSOhub hangt af van de specifieke behoeften en eisen van je bedrijf. Beoordeel de prioriteiten, focus en complexiteit van je projecten om een weloverwogen beslissing te nemen die aansluit bij je zakelijke doelen.

Hulp nodig bij die keuze? ABC E BUSINESS staat dagelijks klaar om te adviseren en te helpen de beste keuze voor jou en jouw bedrijf te maken, dus schroom niet, neem contact op en stel je vragen en doe meer met Business Central.

Lees meer over PSOhub voor Business Central 

Bronnen:
Microsoft Learn | Projects manage projects
Netronic | Improve project planning with Microsoft Dynamics 365 Business Central
PSOhub | Project Management Software
Microsoft Cloud Blog | Transform the way work gets done

Meer uit de module-keuze serie:
Productie vs. Assemblage

Abonneer en mis niks