Nieuws & Blog

Hoe de integratie van Microsoft 365 en Business Central bijdraagt aan een betere financiële rapportage.

Hoe de integratie van Microsoft 365 en Business Central bijdraagt aan een betere financiële rapportage. 2

Als bedrijfseigenaar is het van groot belang om de financiële gezondheid van je bedrijf goed in de gaten te houden. Een effectieve manier om dit te doen is het nauwkeurig bijhouden van je financiële rapportages. Het maken van deze rapporten kan echter een tijdrovende taak zijn. Hier komen de oplossingen Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365 Business Central – en dan met name de combinatie van beiden – goed van pas. Deze systemen werken naadloos samen en kunnen je helpen om jouw financiële rapportageprocessen te stroomlijnen en te vereenvoudigen. We lichten in deze blog een aantal van de mogelijkheden voor je uit.

Centraal beheer financiële gegevens.

Business Central biedt de mogelijkheid om financiële gegevens op één centrale locatie te verzamelen en beheren. Dankzij de integratie tussen Business Central en Microsoft 365 kunnen gegevens eenvoudig gesynchroniseerd worden tussen beiden platformen. Zo werken Excel en Business Central naadloos samen om financiële gegevens te verwerken en te analyseren. Je kunt namelijk eenvoudig de gegevens exporteren naar Excel vanuit Business Central.

Het grote voordeel is dat alle hierdoor alle financiële transacties, zoals inkomsten en uitgaven, in één systeem worden vastgelegd en kunnen worden geanalyseerd en bewerkt met behulp van Excel. Je hoeft dus niet lager handmatig gegevens te verzamelen uit (inmiddels misschien wel tientallen) spreadsheets en systemen. De kans op fouten wordt hiermee drastisch verminderd en je creëert een nauwkeuriger beeld van jouw financiële situatie.

Financiële operationele processen.

De integratie biedt ook de mogelijkheid om financiële gegevens te integreren met operationele gegevens, zoals voorraadbeheer en orderverwerking. Door deze gegevens te combineren, kun je een algeheel beeld krijgen van je bedrijfsprestaties en deze gegevens gebruiken om betere financiële beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld, door het combineren van de verkoop- en inkoopgegevens met de voorraadgegevens, kun je anticiperen op pieken en dalen in de vraag en daarmee je inkoop- en productstrategieën aanpassen.

Daarnaast kun je financiële processen, zoals het boeken van facturen en betalingen, ook automatiseren. Hierdoor houden je medewerkers meer tijd over om zich te concentreren op andere belangrijke taken, zoals analyse en strategie.

Betere toegang tot financiële gegevens.

Met Microsoft 365 en Business Central heb je toegang tot financiële informatie op iedere moment, vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. De tools zijn allen cloudgebaseerd en daarmee altijd toegankelijk zolang er een internetverbinding is. Medewerkers zijn minder tijd kwijt aan het zoeken van de juiste informatie in een hooiberg aan rapportages.

Real-time inzicht.

Nog een belangrijk voordeel is de mogelijkheid tot real-time inzicht in je financiële gegevens. Doordat gegevens automatisch worden bijgewerkt en gesynchroniseerd, zijn de resultaten nauwkeuriger en betrouwbaarder. Je kunt je financiële prestaties hierdoor gemakkelijk blijven monitoren en snel inspelen op veranderingen in de markt. Proactief plannen voor de toekomst wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. En laat dat nou een belangrijk onderdeel zijn dat nodig is om te blijven groeien en je bedrijfsdoelen te bereiken.

Groeien met jouw bedrijf?

Al met al bieden Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365 Business Central vele voordelen om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en is een geïntegreerde software-oplossing als deze onmisbaar als je wilt blijven groeien met je bedrijf.