Nieuws & Blog

Microsoft 365 Copilot & Microsoft Power Platform.

Werken waar we willen, werk doen wat we willen doen en gepassioneerd over zijn is iets wat we alIemaal graag willen. Echter is dat niet de realiteit, want ook al heb en doe je werk waar je gepassioneerd over bent, dan nog besteden we te veel tijd aan tijdrovende (saaiere) taken die veel tijd en energie kosten, daarnaast ook nog ten koste gaan van onze creativiteit.

Dus wat heeft Microsoft gedaan? Ze hebben een betere manier gevonden om deze werkzaamheden uit te voeren. Die betere manier noemen ze zelf 'een geheel nieuwe manier van werken'.

Recap: Microsoft 365 Copilot, wat is het, wat kan het en hoe gebruik je Copilot in de Microsoft 365-apps?

Deze, op Artificial Intelligence gebaseerde, tool combineert grote taalmodellen (LLM's) met jouw gegevens in Microsoft Graph en de 365-producten om zo jouw woorden en vragen om te zetten in een krachtige productiviteitstool.

 

Copilot in Word schrijft, bewerkt, vat samen en creëert terwijl je het antwoord in real-time op het scherm ziet verschijnen. Stel een eenvoudige vraag/prompt en Copilot maakt in Word razendsnel een eerste conceptversie. Een promptvoorbeeld:

  • "Ontwerp een projectvoorstel van twee pagina's op basis van de gegevens uit [een document] en [een spreadsheet]."

Copilot in Excel ging gepaard met complexe formules. Stel een specifieke vraag die de formule vervangt en krijg de specifieke Excel uitkomsten zoals je dat gewend bent. Een promptvoorbeeld:

  • "Splits de verkoop in onder soort verkoop en via welk kanaal verkocht, voeg dit samen in een tabel."

Copilot in PowerPoint kan bijv. lange presentaties inkorten met één klik, omschrijf hoe de lay-out van een presentatie eruit moet zien en moet voelen voor het publiek (grappig, informatief etc.), laat hele teksten herschrijven of laat animaties net even die halve seconde later beginnen. Een voorbeeldprompt:

  • "Maak een presentatie van vijf dia's op basis van [een Word-document] en voeg relevante stockfoto's toe."

Copilot in Outlook kan onder andere lange, ingewikkelde e-mailconversaties bestaande uit meerdere threads, samenvatten. De standpunten van iedere persoon uit de conversatie opsommen en de open vragen uit de thread halen zodat jij deze gemakkelijker kunt beantwoorden. Een voorbeeldprompt:

  • "Vat de e-mails samen die ik heb gemist terwijl ik vorige week weg was. Markeer de belangrijke punten over [onderwerp]."

Copilot in Teams maakt vergaderen efficiënter door je sneller voor te bereiden, agenda- en discussiepunten organiseren, notuleren en de handige feature om dit om te zetten in actiepunten zodat iedere deelnemer weet waar die aan kan werken.

  • "Vat samen wat ik in de vergadering heb gemist. Welke punten zijn er tot nu toe besproken en welke afspraken zijn gemaakt?"

Leestip > Microsoft 365 Copilot: wat is het, hoe werkt het en hoe gebruik je het in de 365 apps?

Hieronder gaan we in op de Copilot in Microsoft's Low code platform genaamd Power Platform, ben je hier nog niet bekend mee?

Leestip (1) > Microsoft Power Platform: wat is het, hoe werkt het en hoe gebruik je het in de Microsoft 365 apps?

Leestip (2) > Business Central personaliseer je met Power Platform's starter pack.
 

Microsoft 365 Copilot maakt Microsoft's Low code Power Platform nóg eenvoudiger en slimmer dankzij Artificial Intelligence.

Met de introductie van Copilot in Microsoft Power Platform wordt het low code platform toegankelijker voor gebruikers die niet-technisch zijn aangelegd. Copilot wordt eerst uitgerold in een drietal apps; Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents. Men kan met de implementatie van Copilot in Power Platform namelijk dezelfde innovatieve oplossingen creëren, het grote verschil is dat dit nu mogelijk is via een prompt/vraag in natuurlijke taal.

Zoals gezegd is Microsoft een voorloper in de tech-wereld en was dus een van de eerste die GPT commercieel gebruikte in Microsoft Power Platform's Power Apps. De functie heet 'Express Design' en geeft gebruikers de mogelijkheid om, volledig geautomatiseerd, hun tekeningen, afbeeldingen en designs om te zetten in app-interfaces (UI's).

Copilot in Power Platform

Hoe gebruik je Microsoft Copilot in Power Apps?

Dankzij Artificial Intelligence kunnen nu ook non-tech mensen in een relatief kort tijdsbestek een app ontwikkeleb. Maak een prompt waarin je, in normale taal, beschrijft wat het doel van de applicatie is die je wil ontwikkelen, en Copilot gaat aan het werk, compleet met gegevenstabel en back-end logica.. 

Ook voor app-developers is dit een upgrade, een app ontwikkelen gaat op deze manier sneller en dus houden ze nu meer tijd over om zich te richten op complexere codes, andere app-componenten of moeilijke integraties.

Belangrijk om te weten is dat de prompts in het Engels velen malen beter werken, onder de video wat voorbeeldprompts (vertaald) die je zou kunnen gebruiken:

introduction-to-ai-copilot-in-microsoft-power-apps-first-v0-qp3xrdvce5oa1

  • "Maak een applicatie tijd- en onkostenapplicatie waarmee werknemers hun tijd- en onkostendeclaraties kunnen indienen."
  • "Bouw een applicatie om het handmatige proces van het maken en goedkeuren van klantenfacturen te automatiseren."
  • "Maak een toepassing voor het inwerken van werknemers om informatie over nieuwe werknemers vast te leggen en opleidingsinhoud en leermodules te delen."

Hoe gebruik je Microsoft Copilot in Power Automate?

Dankzij Power Platform's 'Power Automate' wordt het eenvoudig om de routinematige- en tijdrovende processen te digitaliseren en te automatiseren. De integratie van Copilot in Power Automate brengt meer gebruiksgemak met zich mee, want hierdoor is het mogelijk de flowcreatie te automatiseren.

Dit betekent dat de time-to-market/lancering een stuk sneller kan gaan, en dat medewerkers binnen enkele seconden een flow kunnen creëren met prompts/vragen in 'normale taal', ongeacht de complexiteit van de flow. In Oktober 2022 is dit getest en het resultaat was dat het gebruikers, met behulp van Copilot, 50% minder tijd kost om een Power Automate-workflow te ontwikkelen.

Benieuwd wat Power Platform voor jouw bedrijf kan betekenen?

Om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, hebben we ABC GO! Power Up ontwikkeld, een pakket waarmee je razendsnel zelf aan de slag kunt. Neem contact op met Wesley, onze Power Platform specialist, voor meer informatie en de mogelijkheden. In combinatie met de trainingen App in a Day & Dashboard in a Day neem je direct een voorsprong op je concurrentie!

Meer over ABC GO! Power Up & Microsoft 365 Power Platform