Nieuws & Blog

Microsoft Power Platform: wat is het, de basics en de componenten.

2023-03-07--MicrosoftPowerPlatform-BLAUW-1000X667PX

Niet jij! Tech moet zich aanpassen!

Het duurt vaak meerdere jaren voordat de tech-infrastructuur van je bedrijf is ingericht zoals jij dat wil. Tech staat alleen nooit stil en ontwikkelt zich continu, wat betekent dat ook jouw ideale tech-infrastructuur zich doorontwikkelt. 

Dit betekent vaak dat er updates, upgrades en andere aanpassingen zoals geheel nieuwe software en systemen aangeschaft moeten worden om hetzelfde gewenste resultaat te behalen. Begrijpelijk dus dat hier frustratie over ontstaat. Er moet namelijk weer geld worden geïnvesteerd en daarnaast kost het enorm veel tijd (die vaak beter gespendeerd kan worden). 

Met de komst van het Microsoft Power Platform doorbreekt Microsoft deze (niet gewaardeerde) trend. Dankzij het MS Power Platform is het tegenwoordig tech die zich aanpast aan jouw bestaande software en systemen en niet meer andersom. 

Microsoft Power Platform: de basics.

Met het Microsoft Power Platform haal je een applicatieplatform in huis waarmee snel en relatief eenvoudig bedrijfsapplicaties gemaakt worden. Creëer nieuwe en betere procesautomatiseringen, interne sites én dankzij de Power BI-integratie ook overzichtelijke rapportages. 

Microsoft Power Platform helpt snel en kostenefficiënt bedrijfsproblemen op te lossen waarbij het bestaande tech-landschap 'intact'  blijft. Power Platform bevat diverse componenten waarmee innovatieve bedrijfsoplossingen gemaakt kunnen worden door de gebruiker. Hiermee wordt het een stuk eenvoudiger om procesautomatisering(en) te realiseren. In deze blog bespreken we onderstaande componenten.

 

Power Apps Bar

1. Power BI: al 10 jaar de marktleider op het gebied van Business Analytics.

Datagestuurde beslissingen en besluitvormingen leiden vaak tot de beste uitkomsten en staan direct in relatie tot de belangrijkste bedrijfsresultaten. We leven in een meer en meer globaliserende wereld met steeds meer meetbare software, apps, web services en andere toepassingen. Dat maakt het belangrijker dan ooit om deze (lastig leesbare) data om te zetten in leesbare en bruikbare rapporten waar datagestuurde beslissingen op kunnen worden genomen.  

PowerBI

In deze datagestuurde wereld is Power BI al 10 jaar de marktleider op het gebied van Business Intelligence Tools (BI Tools). Essentieel dus, want Power BI leest data en giet dit in leesbare, behapbare en toepasbare (visuele) rapporten. 

Power BI heeft wel hulp nodig van andere gegevensbronnen binnen een organisatie. Koppel, integreer en verbind met eenvoud toepassingen zoals Business Central, Excel, Power Apps, SharePoint et cetera.   

Download de Power BI app voor Business Central

2. Power Apps: handige applicaties om CRM, ERP of HR software snel en relatief eenvoudig aan te passen.

Eenvoudige én (grotendeels) zelfgemaakte apps, dat is Power Apps. Bedrijfsapplicaties gemaakt om organisatie brede programma's en overkoepelende software aan te sturen. Het effect? Efficiënter en gebruiksvriendelijker werken op, voornamelijk, de werkvloer. Het zijn echt direct toepasbare oplossingen.  

Afbeelding1

In de introductie hebben we het al even benoemd, maar het Power Apps-onderdeel van Power Platform sluit hier het beste op aan; 

Power Apps is ideaal om de tech-infrastructuur van een organisatie te verbreden en aan te passen, zonder dat er meteen compleet nieuwe oplossingen moeten worden aangeschaft of bestaande processen moeten worden aangepast. 

Je blijft toekomstbestendig doordat je met Power Apps een oplossing te pakken hebt die aansluit op vrijwel alle software, systemen en processen die al bestaan binnen een bedrijf. 

3. Power Automate: work smarter, not harder.

Automatiseren, automatiseren en nog meer automatiseren. Dat doe je met Power Automate. Ook dit onderdeel stuurt overkoepelende/bedrijfsbrede software aan, maar dan geen uitbreiding maar een optimalisatie en automatisering van de bestaande bedrijfsprocessen. 

Power Automate

Data wordt heen en weer gestuurd binnen een organisatie, van systeem naar systeem, software naar platform, apparaat naar apparaat et cetera. Handmatig is dit een rompslomp van repetitief werk en daar komt Power Automate kijken. Dankzij de Drag and Drop functionaliteit wordt het gemakkelijk deze handmatige stappen te automatiseren. Je kunt eigen regels instellen zodat alleen gevalideerde data rondgaat. 

Automatiseer integraties met de geïntegreerde 200+ standaardconnectoren van Power Automate. 

4. Power Virtual Agents: maak je klaar voor de toekomst!

Chatbots, wie kent ze niet. Stel vragen, krijg standaard antwoorden en als de chatbot er niet uitkomt wordt je doorgestuurd naar een medewerker. De medewerker kan je direct beter helpen omdat de chatbot al informatie heeft verzameld.  

Power Virtual Agents

Komt het alsnog vaak voor dat een medewerker te hulp moet schieten? Analyseer de vragen en antwoorden en train de Power Virtual Agent zodat deze klanten nog beter kan helpen. De Power Virtual Agent kan in verschillende talen getraind worden en wordt vaak gebruikt op platformen en apparaten zoals websites, mobiele apps, Facebook en/of MS Teams. 

5. Power Pages: bouw klantportalen, interne bedrijfssites met gegevens vanuit Dataverse.

Bedrijfsgegevens in Dataverse? Dan is Power Pages een hele fijne toevoeging voor jou! Met Power Pages bouw je namelijk snel en relatief eenvoudig o.a. klantportalen en interne bedrijfssites (intranet). 

Power Pages

Met minimale code én in een veilig SaaS platform op bedrijfsniveaus websites ontwerpen, configureren en publiceren die ook nog eens op alle devices en webbrowsers werken. Klinkt goed, toch?

Ga zelf aan de slag met automatisering!

Ben je benieuwd wat het Power Platform voor jouw organisatie kan betekenen en heb je interesse om hier meer over te ontdekken? Of heb je hier nog vragen over? Wij helpen je graag! 

Ontdek Microsoft Power Platform   Contact opnemen