ERP voor kleine bedrijven.

Ook een klein bedrijf heeft baat bij een ERP-systeem.

Steeds meer bedrijven vertrouwen op de ondersteuning van een ERP-systeem. Ondanks deze trend blijven veel kleinere MKB bedrijven terughoudend en hebben ze het idee dat een ERP-systeem niet voor hen is weggelegd. Het is te complex, te duur of ze zien simpelweg de meerwaarde er niet van in. Maar de tijden zijn veranderd, en zelfs kleinere bedrijven kunnen nu vrij eenvoudig een ERP-systeem implementeren. Vooral met de opkomst van cloudgebaseerde systemen is digitalisering nu toegankelijker dan ooit.

Hoewel het klopt dat ERP-software niet voor elk bedrijf dezelfde resultaten oplevert, bestaat er nog steeds een misvatting over de daadwerkelijke voordelen ervan. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden van ERP voor kleine bedrijven en ervaar de voordelen van een goed geïntegreerd systeem in een competitieve markt.

Shape_team11
Lees meer over een ERP-systeem

Waarom is een ERP-systeem belangrijk voor kleine bedrijven?

Efficiëntie en ondersteuning
Besluitvorming op basis van gegevens
Integratie van zakelijke processen

De definitie van een klein bedrijf.

De Europese Commissie deelt kleine bedrijven in als volgt:

  • Kleine ondernemingen hebben tussen de 10 en 49 werknemers in dienst. Zij moeten een jaaromzet hebben van minder dan 10 miljoen euro of een balanstotaal dat de 10 miljoen euro niet overschrijdt.
  • Micro-ondernemingen hebben minder dan 10 werknemers in dienst.

Voordelen van Microsoft Dynamics 365 voor kleine bedrijven.

Microsoft Dynamics 365 Business Central brengt verschillende voordelen met zich mee. We benoemen de belangrijkste drie voordelen voor kleine bedrijven.

Eenvoudige implementatie.

We hebben voor Business Central standaard sjablonen ontwikkeld die zijn afgestemd op specifieke branches en bedrijfsprocessen. Ze dienen als blauwdrukken of startpunten voor de implementatie. Doordat deze sjablonen al vooraf gevuld zijn, is de implementatietijd kort en het proces eenvoudig.

Gebruiksvriendelijk.

Kleine bedrijven hebben vanwege beperkte middelen meestal niet de tijd om hun medewerkers te trainen in het gebruik van het nieuwe systeem. Business Central is een erg gebruiksvriendelijk systeem met de look & feel van de bekende Microsoft producten. Het is dan ook makkelijk en snel te begrijpen.

Schaalbaarheid.

Business Central is ontworpen met het oog op groei. Het systeem is schaalbaar en kan meegroeien met de behoeften van een groeiend bedrijf. Bovendien is het flexibel en aanpasbaar aan specifieke bedrijfsprocessen, wat je in staat stelt een oplossing te creëren die perfect past bij je eisen en doelen.

Ontdek meer over Business Central Download de gratis demo

ERP software bevat de volgende functionaliteiten.

ERP-software biedt een brede waaier aan features en functionaliteiten voor bedrijfsmanagement. Hieronder benoemen we enkele belangrijke aspecten van het platform.

Ik wil meer informatie
ERP voor kleine bedrijven

Welke modules zijn extra belangrijk voor kleine bedrijven?

Financiën & boekhouding.
Elk bedrijf heeft rekeningen die betaald moeten worden. Functionaliteiten voor financiën en boekhouding zijn dan ook ERP modules die elk bedrijf nodig heeft. Excel kan prima werken, maar het is niet toekomstbestendig en veel foutgevoeliger en tijdrovender dan wanneer je van ERP-software gebruik maakt. 

Verkoop / CRM.
Elk bedrijf heeft klanten. Het beheren van klantrelaties en verkoopprocessen is cruciaal voor het genereren van inkomsten. Een CRM-module helpt kleine bedrijven om klantinformatie te organiseren, verkoopkansen te identificeren en de interactie met klanten te verbeteren.

Personeelsmanagement.
Als je al met een kleine club mensen werkt, begint personeelsbeheer belangrijk te worden. Zo'n functie helpt om je HRM-gerelateerde processen te stroomlijnen.

Wat zijn de kosten van een ERP-systeem voor een kleine organisatie?

De kosten van ERP-systemen voor kleine bedrijven variëren aanzienlijk en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals bedrijfsgrootte, de gewenste functionaliteiten en type implementatie. Voor een eenvoudig ERP-systeem, met name geschikt voor kleinere bedrijven, kun je rekenen op geschatte jaarlijkse kosten van enkele duizenden euro's.

Microsoft Dynamics 365 Business Central heeft een abonnementsmodel waarbij de prijs wordt bepaald op basis van het aantal gebruikers en het niveau van functionaliteit dat je bedrijf nodig heeft. Benieuwd naar de kosten van dit ERP-systeem?

Ontdek de prijs van Business Central
Trendrapporten-ERP-ISJOUWBEDRIJFERKLAARVOOR-2023-Horizontaal-V3

Is jouw bedrijf toe aan een ERP-systeem?

In het huidige digitale tijdperk is een geïntegreerd ERP-systeem essentieel om efficiënt te kunnen functioneren. Het fungeert als de ruggengraat van een organisatie, waarbij het verschillende bedrijfprocessen samenbrengt en integreert in één centrale database. Een ERP-systeem is belangrijk omdat het organisaties helpt om zich aan te passen aan veranderingen, flexibel te blijven en te voldoen aan klantbehoeften. 
 
In dit whitepaper gaan we dieper in op de voordelen en werking van een ERP-systeem én kun je de ERP-checklist invullen, waarmee je erachter komt of jouw bedrijf toe is aan ERP-software.

Download het whitepaper

Interessante blogs voor jou.

Meer weten? 

Onze experts staan klaar om jouw bedrijf te ondersteunen bij diverse ERP vraagstukken. We bieden flexibele ondersteuning en denken proactief met je mee om jouw processen te optimaliseren. Neem contact op voor meer informatie, we helpen je graag! 

Ja, ik wil meer weten!
Shape_team6