Nieuws & Blog

Efficiënt project- en urenbeheer met Business Central.

Projecten en uren

Ben je ondernemer of manager die op projectbasis werkt? Dan weet je dat het beheren en bijhouden van projecten en uren een belangrijk onderdeel is van je bedrijfsproces. Als je op projectbasis werkt en factureerbare uren in rekening brengt bij klanten, wil je te allen tijden duidelijk overzicht hebben in de voortgang van je projecten en taken. Het beheren en bijhouden van projecten kan echter een uitdaging zijn als je niet over de juiste tools beschikt. Microsoft Dynamics 365 Business Central is een ERP-systeem dat verschillende functies biedt waarmee je deze projecten efficiënt kunt beheren en bijhouden.

Projectbeheer in Business Central.

Projectbeheer is een belangrijke functie van Business Central, waarmee organisaties in staat zijn om projecten te plannen, uit te voeren en te volgen. Business Central biedt krachtige tools en functionaliteiten om projectbeheer te optimaliseren en te automatiseren.

Zo kan je met Business Central gedetailleerde plannen maken voor je projecten, waarin je alle benodigde resources en budgetten vastlegt. Je kunt belangrijke informatie over het project opnemen, zoals het projectnummer, de klant en het projecttype. Ook de kosten van het project kun je bijhouden, inclusief arbeidsuren, materiaalkosten en andere uitgaven. Dit geeft je inzicht in de financiële status van het project en helpt je om het project binnen het budget te houden. Je kunt daarnaast taken toewijzen aan teamleden, resources toewijzen en de voortgang volgen. Door taken toe te wijzen aan teamleden, kun je ervoor zorgen dat iedereen weet wat er van hen wordt verwacht en dat alles op tijd wordt opgeleverd. Een hele handige functie, vooral wanneer je een groot project hebt dat moet worden opgesplitst in meerdere kleine taken en teamleden.

Business Central biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden om de voortgang van lopende projecten te monitoren en bewaken. Het geeft je de mogelijkheid om proactief problemen te identificeren, op te lossen en om bij te sturen waar nodig. Ook het delen van belangrijke documenten en communiceren met je teamleden kan eenvoudig via Business Central, wat bijdraagt aan een betere doorloop en samenwerking. Met projectbeheer in Business Central ben je in staat om je projecten tot een succes te maken.

→ Leestip: Je werkplek in de cloud.


Urenregistratie in Business Central.

Naast projectbeheer biedt Business Central ook krachtige tools voor tijdregistratie en urenbeheer. Deze tools maken het mogelijk om de tijd die je team besteedt aan projecten, efficiënt bij te houden en te beheren. Je medewerkers kunnen hun tijd registreren via een gebruiksvriendelijke interface, wat zorgt voor nauwkeurige en gedetailleerde gegevens over de bestede tijd aan verschillende taken en projecten. Hierdoor krijg je beter inzicht in de prestaties van je team. De uitgebreide rapportage- en analysetools helpen je om trends en patronen te herkennen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over je toekomstige projecten.

Een groot voordeel van het urenbeheer in Business Central is de mogelijkheid om op basis van de geregistreerde uren te factureren. Dit zorgt voor nauwkeurige en tijdige facturering, wat weer leidt tot een betere cashflow en klanttevredenheid. En met de geïntegreerde factureringsfuncties in Business Central kan je eenvoudig facturen genereren, verzenden en beheren, waardoor je administratieve lasten verminderd worden. Win-win dus!

Integratie van Business Central met add-ons en koppelingen.

Een andere mooie bijkomstigheid is het feit dat je Business Central gemakkelijk kunt integreren met add-ons en andere koppelingen (software-oplossingen). Add-ons zijn softwaretoepassingen die kunnen worden geïntegreerd in Business Central om extra functies te bieden die niet standaard beschikbaar zijn in het systeem. Er zijn tal van add-ons beschikbaar, denk aan functies op het gebied van productie, distributie, e-commerce en projectbeheer. Koppelingen zijn de verbindingen tussen Business Central en andere software-oplossingen die je bedrijf mogelijk al gebruikt, zoals apps, webshops, CRM-systemen of logistieke systemen. Met deze koppelingen kunnen gegevens naadloos worden uitgewisseld tussen de verschillende systemen. Zeg gedag tegen incorrectheden en hallo tegen efficiëntie en nauwkeurigheid, dankzij de functionaliteiten voor projecten en uren in Business Central.

Dime Scheduler planningtool.
De Dime Scheduler app is één van handige de apps die je kunt koppelen aan je Business Central omgeving om je projectplanning nóg eenvoudiger en overzichtelijker te maken. Met deze app heb je altijd realtime overzicht van alle personen, resources en taken en kun je makkelijk planningen maken tijdens je project.

→ Meer over Dime Scheduler.

Expense Management.
De Expense Management app van Continia voor Business Central is ontworpen om het beheer van onkosten in bedrijven te vereenvoudigen. Met de app kunnen medewerkers eenvoudig onkosten declareren via een mobiele app of webinterface, waarna de declaraties automatisch worden verwerkt in Business Central. De app biedt ook functies voor het beheer van creditcarduitgaven en het bijhouden van bonnetjes en facturen. Hierdoor kunnen financiële teams gemakkelijker en nauwkeuriger onkostenbeheer uitvoeren en de uitgaven van het bedrijf beter controleren.

→ Meer over Expense Management.

Ook meer bereiken met efficiënt projecten- en urenbeheer?

Goed werkende software voor projecten en urenbeheer is essentieel voor elk bedrijf dat op projectbasis werkt en factureerbare uren in rekening brengt bij klanten. Met de functies van Business Central kun je efficiënt projectbeheer, nauwkeurige urenregistratie en kostenbeheer realiseren, evenals het analyseren van projectgegevens en het integreren met andere projectmanagementtools.

Wil je ook meer inzicht in het beheren van je projecten en uren? Vraag gratis en vrijblijvend meer informatie aan, wij helpen je graag met het bereiken van meer!

 

Abonneer en mis niks