ERP software voor
Verduurzaming.

Presteer meer én verduurzaam: Ontdek hoe Business Central jouw bedrijf naar duurzaam succes leidt.

We streven ernaar om organisaties te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen door middel van ons geavanceerde ERP-pakket: Microsoft Dynamics 365 Business Central. We begrijpen dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu, maar ook cruciaal is voor het behalen van concurrentievoordeel, het stimuleren van groei en het voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving.

Met onze slimme ERP-software helpen we jouw bedrijf om duurzaamheid te integreren in alle aspecten van je bedrijfsvoering. Of het nu gaat om het optimaliseren van je supply chain, het verminderen van je ecologische voetafdruk, het bevorderen van energie-efficiëntie, het implementeren van circulaire bedrijfsmodellen of het rapporteren over duurzaamheidsprestaties, wij hebben de tools en expertise om jouw ambities waar te maken en je bedrijf te laten doorgroeien naar een hoger niveau.

Ontdek hoe wij jouw bedrijf helpen te verduurzamen, kosten te besparen, operationele efficiëntie te vergroten en een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Neem vandaag nog contact met ons op en begin je reis naar een duurzamere toekomst.

Business Central gratis proberen?
Shape_Duurzaamheid

Geniet van de vele voordelen die Business Central gaat bieden.

Beheer al je bedrijfsprocessen in één systeem.

Veilig in de cloud.

Snel starten dankzij onze templated setup.

Maak geweldige performance dashboards met PowerBI.

Flexibel en schaalbaar.

Modulair uit te breiden met meer dan 2500 apps van Microsoft AppSource.

Laat Microsoft Dynamics 365 Business Central voor je werken!

Binnen iedere branche zijn er uitdagingen in het efficiënt beheren en uitvoeren van de bedrijfsprocessen. Herkent jouw organisatie zich in onderstaande voorbeelden? Dan is Microsoft Dynamics 365 Business Central het antwoord!

Optimalisatie bedrijfsprocessen.

Bedrijfsprocessen kunnen ingewikkeld zijn wanneer er sprake is van een groot aantal producten, klanten en verkoopkanalen. Deze bedrijfsprocessen kun je automatiseren en integreren met elkaar dankzij Business Central.

Financiële administratie.

Financiële administratie is een complex proces voor elke organisatie. Met Business Central kun je veel taken automatiseren en heb je real-time inzicht in je financiën, zodat je snel beslissingen kunt maken. 

Verbeteren van samenwerking.

In je sector heb je te maken met veel andere partijen, bijvoorbeeld leveranciers en installateurs? ERP biedt een platform voor samenwerking en communicatie tussen afdelingen en externe partijen.

Beheer van inventaris.

Is het beheren van je voorraad cruciaal voor het succes van je bedrijf? Business Central biedt real-time inzicht in voorraadniveaus, zodat je snel kunt reageren op bijvoorbeeld verkoop en bestellingen.

Werken in de Cloud = Besparen op kosten.

Ontdek de kracht van verduurzaming met onze ERP-software en geniet van positieve voordelen voor zowel het milieu als je bedrijfsresultaten. Bespaar op vaste lasten door te profiteren van efficiëntere processen en verminderde afhankelijkheid van fysieke hardware.

Met ERP-software kun je een bedrijf papierloos maken en het gebruik van kostbare middelen dus minimaliseren. Maak een duurzame stap vooruit en zie hoe je bedrijf floreert met grotere winstgevendheid en een kleinere ecologische voetafdruk. Win-win dus!

Integraties met banken en payment providers.

Het briljante aan een platform als Business Central is de mate waarin het te integreren is met diverse andere systemen. Koppel bijvoorbeeld je bank aan het ERP-systeem en importeer dagelijks automatisch je banktransacties om je financiële administratie bij te kunnen werken. 
 
Maak je gebruik van bijvoorbeeld een payment provider als ADYEN in een webshop? Deze worden periodiek uitgekeerd en kunnen door middel van een koppeling met een app voor Business Central automatisch de bedragen gaan matchen met de geplaatste orders.

Klantrelatiebeheer.

Het bijhouden van klantrelaties en goede klantenservice is belangrijk. In Business Central heb je inzicht in je klantgegevens en interacties, waardoor je beter kunt reageren op klantbehoeften en je verbeteringen kunt aanbrengen in je klantenservice. 

Doe meer met data.

Binnen een ecosysteem als Microsoft Dynamics 365 wordt veel software aan elkaar geknoopt door online koppelingen. Hierin komen allerlei nieuwe handige toevoegingen als bijvoorbeeld PowerBI. Met de PowerBI applicatie kun je je bedrijfsdata omzetten in handige dashboards met prestatie indicaties en voorspellingen bijvoorbeeld. 

Wij weten waar de uitdaging ligt voor jouw bedrijf.

Uitdagingen in bedrijfsvoering en sturen op verduurzaming? Daar hebben wij een antwoord op! Maak je geen zorgen, we hebben onze jarenlange ervaring om op te bouwen en waar jij op kunt vertrouwen. Met toonaangevende software uit de Microsoft Dynamics 365-suite kunnen we uitdagingen aanpakken en denken in oplossingen en tegelijkertijd jouw bedrijf laten groeien en evolueren.

Gebrek aan bewustzijn en betrokkenheid.

Uitdaging: Een uitdaging kan zijn dat een bedrijf zich mogelijk niet volledig bewust is van de voordelen en het belang van duurzaamheid. Er kan een gebrek aan betrokkenheid zijn van het management en medewerkers, wat resulteert in een beperkte focus en actie op het gebied van duurzaamheid.

Oplossing: ERP-software kan bedrijven helpen duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsprocessen. Het biedt functionaliteiten om duurzaamheidsdoelstellingen te definiëren, te volgen en te communiceren binnen de organisatie.

Met de mogelijkheid om duurzaamheids-KPI's op te nemen in dashboards en rapporten, kunnen medewerkers op alle niveaus de voortgang en impact van duurzaamheidsinspanningen zien, waardoor bewustzijn en betrokkenheid worden gestimuleerd.

Complexe duurzaamheidsdoelstellingen.

Uitdaging: Het stellen van duidelijke en meetbare duurzaamheidsdoelstellingen kan een uitdaging zijn. Bedrijven moeten rekening houden met diverse aspecten, zoals energie-efficiëntie, afvalbeheer, CO2-uitstoot, ethische inkoop, sociale impact, enzovoort. Het vinden van de juiste balans en het opstellen van realistische doelen kan complex zijn.

Oplossing: Met ERP-software kunnen bedrijven meetbare duurzaamheidsdoelstellingen definiëren en beheren door ze te integreren in KPI's en dashboards. Dit helpt bij het stellen van specifieke doelen en het monitoren van de voortgang.


Door functionaliteiten voor energiebeheer, afvalbeheer, CO2-rapportage en andere duurzaamheidsaspecten in de ERP-software op te nemen, kunnen bedrijven gerichte acties ondernemen om hun doelstellingen te behalen.

Gegevensverzameling en rapportage.

Uitdaging: Het verzamelen van nauwkeurige en betrouwbare gegevens met betrekking tot duurzaamheidsprestaties kan een uitdaging zijn. Bedrijven moeten mogelijk verschillende systemen en processen integreren om relevante gegevens te verzamelen en te rapporteren. Het ontbreekt soms aan gestandaardiseerde methoden en systemen om duurzaamheidsgegevens op een consistente en vergelijkbare manier te meten en te rapporteren.

Oplossing: ERP-software fungeert als een centrale gegevenshub, waardoor bedrijven relevante duurzaamheidsgegevens kunnen verzamelen van verschillende afdelingen en systemen. Dit maakt nauwkeurige en uitgebreide rapportage mogelijk.


Met geavanceerde rapportagemogelijkheden in ERP-systemen kunnen bedrijven duurzaamheidsgegevens analyseren, presenteren en rapporteren in overeenstemming met internationale normen. Dit helpt bij het communiceren van prestaties aan belanghebbenden en het voldoen aan rapportagevereisten.

Kosten en Return on Investement (ROI).

Uitdaging: Het implementeren van duurzaamheidsmaatregelen kan initiële kosten met zich meebrengen, zoals investeringen in efficiëntere technologieën, hernieuwbare energiebronnen of veranderingen in de supply chain. Het is belangrijk om de kosten en het verwachte rendement op duurzaamheidsinvesteringen zorgvuldig te evalueren en te communiceren naar belanghebbenden.

Oplossing: ERP-software kan bedrijven helpen kostenbesparingsmogelijkheden te identificeren door inefficiënties in processen en supply chains aan het licht te brengen. Dit kan leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn.


Door middel van geïntegreerde kostenberekeningen en budgetbeheer in ERP-systemen kunnen bedrijven de financiële impact van duurzaamheidsinitiatieven evalueren en de ROI in kaart brengen. Dit helpt bij het rechtvaardigen van investeringen in duurzaamheidsmaatregelen.

Verandering van bedrijfscultuur en gedrag.

Uitdaging: Duurzaamheid vereist vaak een verandering in bedrijfscultuur en gedrag. Het kan moeilijk zijn om medewerkers te betrekken en te motiveren om duurzaamheidspraktijken te omarmen. Het vergt bewustwording, training en een cultuur van duurzaamheid die in alle lagen van de organisatie wordt ondersteund.

Oplossing: Een ERP-systeem kan fungeren als een platform voor het delen van kennis en bewustwording rond duurzaamheid binnen de organisatie. Dit kan worden ondersteund door educatieve materialen, trainingen en interne communicatie via het ERP-systeem.

Het integreren van duurzaamheidsaspecten in processen en workflows in de ERP-software kan medewerkers aanmoedigen om duurzaamheid in hun dagelijkse taken op te nemen. Dit bevordert een cultuur van duurzaamheid en betrokkenheid.

Complexiteit van toeleveringsketens.

Uitdaging: Bedrijven kunnen geconfronteerd worden met uitdagingen met betrekking tot de duurzaamheid van hun toeleveringsketens. Het is essentieel om duurzaamheidsnormen en -eisen op te stellen voor leveranciers en partners, en om samen te werken aan het verbeteren van duurzaamheidsprestaties in de hele toeleveringsketen.

Oplossing: Met behulp van ERP-software kunnen bedrijven hun toeleveringsketen beter beheren en evalueren op duurzaamheidsparameters. Dit omvat het identificeren van duurzaamheidscriteria voor leveranciers en het integreren van deze criteria in het selectieproces.

Een ERP-pakket biedt de mogelijkheid voor het monitoren van leveranciersprestaties op het gebied van duurzaamheid, zoals CO2-uitstoot, ethische normen en milieubeheer. Dit stelt bedrijven in staat om samen te werken met duurzame partners en verbeteringen in de toeleveringsketen aan te brengen.

Wet- en regelgeving.

Uitdaging: De complexiteit en evolutie van wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid kunnen een uitdaging vormen voor bedrijven. Ze moeten op de hoogte blijven van de vereisten en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de geldende wetten en voorschriften.

Oplossing: ERP-software kan bedrijven ondersteunen bij het automatiseren van nalevingsprocessen en het zorgen voor traceerbaarheid van duurzaamheid gerelateerde gegevens. Dit omvat het vastleggen van gegevens die vereist zijn voor rapportage en het bewaken van de naleving van wet- en regelgeving.

Up-to-date functies en rapportagesjablonen in ERP-systemen helpen bedrijven om te voldoen aan veranderende duurzaamheidsvoorschriften en rapportageverplichtingen.

WHITEPAPER-VERDUURZAMING-VOOR-BEDRIJVEN-Horizontaal

Verduurzaming voor bedrijven: Stappen naar een groenere toekomst.

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, staan bedrijven voor de uitdaging om bedrijfspraktijken te heroverwegen en nieuwe wegen in te slaan richting een groenere toekomst. Dit whitepaper dient als een kompas voor bedrijven die willen begrijpen hoe ze duurzaamheid kunnen integreren in hun kernactiviteiten.
 

Download het whitepaper

Deze klanten werken al met Business Central.

Is jouw bedrijf toe aan ERP software?

Download de checklist, vul 'm in en bepaal zelf of ERP iets voor jou kan betekenen. Liever sparren met een professional?
Plan een telefonische afspraak in met onze sales advisor Sam! 
 
Download de Checklist  Plan een telefonische afspraak

Maak Business Central tot de ultieme krachtpatser voor jouw bedrijf!

En wat doen wij zelf aan het creëren van een betere toekomst?

Ook wij zijn vastberaden om een positieve impact te maken op onze directe omgeving en actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. We zetten ons in voor de samenleving en daarnaast zijn we natuurlijk ook bezig met de elektrificatie van ons wagenpark. Hierbij kunnen we ons richten op CO2-uitstootvermindering en milieubewustzijn ondernemen.

Wij geloven erin dat elk bedrijf ook de kracht heeft om een verschil te maken! Sluit je aan bij ons om een positieve impact te creëren en samen te bouwen aan een duurzamere toekomst.

Samen voor Eindhoven.

Als team zijn we niet alleen gepassioneerd door ERP-software en het helpen van bedrijven in het bereiken van meer. Maar ook door het maken van een positieve impact in onze lokale gemeenschap. Daarom werken we graag twee keer per jaar samen met Stichting Samen voor Eindhoven om vrijwilligerswerk voor een dag mogelijk te maken.

Zo ondersteunen we de stichting bij het uitvoeren van vrijwilligersactiviteiten. En creëren we samen een betere toekomst voor onze stad en bouwen we ook aan een hechtere en bloeiende gemeenschap.

Beuken voor Bomen.

Wij zijn trots op onze medewerkers die niet alleen professioneel uitblinken, maar ook bereid zijn om hun energie en inzet te gebruiken voor een groter goed. We geloven in het belang van duurzaamheid en milieubescherming, en we zijn enthousiast over deze kans om bij te dragen aan de natuur en een positieve impact te maken.

We hebben bijvoorbeeld deelgenomen aan Beuken voor Bomen, een initiatief waarbij mensen geld doneren aan toegewijde personeelsleden die deelnamen aan een sponsorbootcamp. Door deel te nemen aan deze sportieve uitdaging en geld in te zamelen dragen we bij aan het behoud van onze kostbare bossen en het vergroenen van onze leefomgeving. Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor het planten van bomen en het ondersteunen van natuurbeschermingsprojecten.

CO2-uitstoot in de achteruitversnelling.

Met ons elektrische wagenpark verminderen we niet alleen onze directe CO2-uitstoot, maar dragen we ook bij aan het verminderen van luchtvervuiling en het bevorderen van duurzame mobiliteit. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het gebied van elektrische voertuigen, verminderen we onze ecologische voetafdruk en zorgen we voor een schonere en gezondere omgeving voor iedereen.

Door middel van elektrisch rijden en het promoten van duurzaam vervoer streven we ernaar om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en een positieve impact te hebben op het milieu en de gemeenschap waarin we leven.

Innovatief
Duurzaam
Toekomstgericht

Benieuwd hoe Microsoft kijkt naar Sustainability?
âž” Leer meer over Microsoft Cloud for Sustainability.

Nog verder verdiepen in duurzaamheid? Check dan onze blogs!

De bouwstenen en drijfveren achter de verduurzamingstrend in 2023.

De bouwstenen en drijfveren achter de verduurzamingstrend in 2023.

Mar 29, 2022 3:37:00 PM 3 min read
6 trends voor duurzaamheid in 2023.

6 trends voor duurzaamheid in 2023.

Mar 29, 2022 2:52:00 PM 4 min read
Duurzaamheid in 2023: 7 voordelen en 7 uitdagingen.

Duurzaamheid in 2023: 7 voordelen en 7 uitdagingen.

Mar 29, 2022 10:56:00 AM 3 min read
Sneller CO2-neutraal met Microsoft Cloud for Sustainability: ja of nee?

Sneller CO2-neutraal met Microsoft Cloud for Sustainability: ja of nee?

Dec 28, 2021 3:38:00 PM 3 min read
Wat doet Microsoft in de strijd tegen de klimaatcrisis?

Wat doet Microsoft in de strijd tegen de klimaatcrisis?

Dec 28, 2021 1:06:00 PM 6 min read
Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!

Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!

Jan 4, 2021 1:06:00 PM 4 min read

Klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen?

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing met de juiste apps. Zo ook voor jouw bedrijf. Sam, onze sales advisor, vertelt je er graag meer over!

Shape_Sam