Nieuws & Blog

Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!

Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!-1

Laatst herzien op 16 mei 2023.

De energietransitie is een urgente opdracht die ons allemaal raakt. Hoewel de weg naar duurzame energieopwekking niet altijd even makkelijk is, is het zeker het gevecht waard. We werken niet alleen aan duurzame energie voor onszelf, maar vooral voor de komende generaties, inclusief onze kinderen. In deze blog gaan we dieper in op de rol van ERP-software voor solar bedrijven en hoe Alius, een voorloper op het gebied van duurzame energie, deze technologie inzet om hun ambitieuze doelen te realiseren.

Alius: Voortrekkers in duurzame energieopwekking.

Alius bevindt zich in de voorhoede van de Nederlandse markt op het gebied van duurzame energieopwekking. Ze richten zich op de installatie van zonnepanelen voor duurzame elektriciteit, evenals PV-T-systemen in combinatie met warmtepompen voor de duurzame opwekking van warmte. Bovendien streven ze naar het verminderen van het energiegebruik door gebruik te maken van klimaatoplossingen met behulp van warmtewisselaars. 

Met zo'n 80 toegewijde medewerkers is de lijfspreuk “Energie voor elkaar” een leidraad voor hun dagelijkse werkzaamheden. In een wereld waar verandering aan de orde van de dag is, stond Alius voor een uitdaging die ze niet alleen konden aangaan.

De uitdaging: een solide fundament voor groei.

Stan Bergmans, Manager Operations bij Alius, legt uit: ''Sinds onze oprichting in 2007 zijn we aanzienlijk gegroeid. Van een klein bedrijf met een missie zijn we uitgegroeid tot een serieuze speler in de duurzame energiemarkt, altijd met dezelfde missie voor ogen. In het verleden hebben we vaak gekozen voor snelle IT-oplossingen om specifieke vraagstukken aan te pakken. Naarmate onze organisatie groeide, nam ook het aantal applicaties toe. Sommige van deze softwareprogramma's integreerden goed met elkaar, terwijl anderen dat niet deden of niet optimaal functioneerden. Ook gebruiken we Excel vaak als extra registratie. We beseften dat deze aanpak niet langer houdbaar was, vooral gezien onze verwachtingen voor verdere groei de komende jaren. Een solide softwareoplossing en een stevig fundament waren essentieel.'' 

De oplossing: ERP-software voor geïntegreerde bedrijfsprocessen.

Om de uitdagingen aan te pakken, heeft Alius onze hulp ingeschakeld. Samen hebben we een grondige voor-analyse uitgevoerd om de specifieke behoeften en processen van Alius in kaart te brengen. Hieruit bleek al snel dat het standaardpakket Microsoft Dynamics 365 Business Central alleen niet volledig voldeed aan hun wensen en processen. Daarom werd besloten om enkele bestaande apps te integreren in de oplossing.

De uitgewerkte oplossing omvat de volgende onderdelen:

 • Microsoft Dynamics 365 Business Central.
  Een krachtig ERP-systeem dat essentiële functies biedt voor financiën, voorraadbeheer, projectmanagement en meer.
 • Microsoft Dynamics 365 Customer Service.
  Een klantenservicetool waarmee Alius efficiënt kan communiceren met hun klanten en ondersteuning kan bieden.
 • Tasklet Factory barcode scanning.
  Een app voor het scannen van barcodes, wat helpt bij het stroomlijnen van magazijn-, en voorraadbeheerprocessen.
 • ShipIT integratie met vervoerder.
  Een integratie waarmee Alius eenvoudig verzendinformatie kan beheren en rechtstreeks kan communiceren met vervoerders.
 • Quadira Advanced Forms Lite.
  Een tool voor het genereren van professionele documenten, zoals facturen en offertes.
 • Continia Document Capture.
  Een app voor het automatisch vastleggen en verwerken van inkomende facturen, waardoor de administratieve taken worden vereenvoudigd.
 • Integro Master Data Management System.
  Een systeem voor het beheren en synchroniseren van mastergegevens, wat zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in het hele bedrijf.

ABC-en-Alius-800X450

Geen maatwerk, maar slimme integraties.

Alius koos bewust voor ABC E BUSINESS vanwege onze visie op het implementeren van ERP-software zonder uitgebreide maatwerktrajecten. Bergmans legt uit: “We willen geen lange en complexe maatwerkprojecten. We willen helderheid over wat we krijgen en wat we betalen. Dit is ook de helderheid die we aan onze klanten bieden en die we ook van onze leveranciers verwachten. Door samen te werken met ABC E BUSINESS hebben we het maatwerk tot een minimum weten te beperken. We breiden Business Central uit met bestaande apps, en dat werkt perfect voor ons.”

De toekomst: duurzame groei en continue ondersteuning.

Emile Peels (voormalig CEO ABC E BUSINESS) benadrukt: “Al jaren helpen we bedrijven zoals Alius bij het creëren van een toekomstgericht IT-fundament voor hun bedrijfsprocessen. Dit stelt hen in staat om voortdurend door te ontwikkelen zonder problemen met updates en upgrades. Bovendien zal de omgeving van Alius maandelijks geüpdatet worden in de Microsoft cloud. Voor de toekomst zien we nog talloze mogelijkheden om de missie van Alius te blijven ondersteunen. Voor nu, voor onze kinderen, en de generaties die nog komen.”

De rol van Microsoft in duurzaamheid.

Het streven naar duurzaamheid is niet alleen prioriteit voor bedrijven zoals Alius, maar ook voor Microsoft zelf. Microsoft heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van verduurzaming en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Ze hebben bijvoorbeeld de nieuwe cloud-oplossing Microsoft Cloud for Sustainability aangekondigd en hebben als doel om in 2030 CO2-negatief te zijn. Als je meer wilt weten over de inspanningen van Microsoft op dit gebied, kun je meer lezen in onze blog. 

Lees de blog 'Microsoft en de klimaatcrisis'

Ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

Wil je ook met jouw duurzame organisatie de volgende stap zetten? We begrijpen dat de complexiteit van bedrijfsprocessen kan toenemen naarmate je bedrijf groeit. Daarom bieden wij ERP-softwareoplossingen aan die specifiek zijn ontworpen om aan de behoeften van het mkb te voldoen. Ons enthousiaste team van professionals staat klaar om je te helpen bij het implementeren van strak opererende software van Microsoft, aangevuld met een op maat gemaakt advies. Neem vandaag nog contact met ons op of probeer Business Central 30 dagen gratis en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Vraag een 30-dagen gratis demo aan

 

Abonneer en mis niks