Nieuws & Blog

Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!

Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!-1

De energietransitie is een opdracht die ons allemaal raakt. Het is een transitie waarvan de weg niet helemaal geplaveid is, maar waar het zeker de moeite waard is om voor te vechten. Want werken naar duurzame energie doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen en de generaties daarna.

Alius opereert in de voorhoede van Nederland op het gebied van duurzame energieopwekking (zonnepanelen voor duurzame elektriciteit, PV-T i.c.m. warmtepompen voor de duurzame opwekking van warmte) en de reductie van energiegebruik (klimaatoplossingen m.b.v. een warmtewisselaar).
De lijfspreuk “Energie voor elkaar” stroomt door de aderen van de 80 medewerkers. En in een wereld waar verandering aan de orde van de dag is, kwam Alius een uitdaging tegen welke zij niet alleen te lijf konden gaan.

De uitdaging.

Stan Bergmans, Manager Operations bij Alius: “Sinds onze oprichting in 2007 zijn we enorm gegroeid. Van een klein bedrijf met een missie tot waar we nu staan: een serieuze speler in de markt van duurzame energie, en nog altijd met diezelfde missie. In het verleden hebben we telkens keuzes gemaakt voor een snelle oplossing voor een specifiek vraagstuk, daar waar het dan IT betreft. En met de groei van onze organisatie, is ook het aantal applicaties gegroeid. Sommige stukken software integreren met elkaar. Anderen niet, of niet optimaal. Ook gebruiken we Excel vaak als extra registratie. We wisten: 'Dit kan zo niet langer.' Want ook voor de komende jaren staan er weer uitdagende groeiverwachtingen in onze prognoses. Dan kun je echt niet meer zonder een solide software oplossing. Dan heb je een stevig fundament nodig.”

Emile Peels, CEO ABC E BUSINESS: “Toen Alius aan ons vroeg of we ze zouden kunnen helpen, hebben we eerst samen eens goed gekeken waar de uitdagingen nou precies zitten. Uit deze gedegen voor-analyse bleek al snel dat ‘alleen’ Business Central niet volledig de wensen en processen zou afdekken. Zo hebben we samen bepaald dat er niet alleen Business Central ingezet wordt, maar ook enkele, reeds bestaande, extra apps.”

De oplossing.

De oplossing welke voor Alius is uitgetekend bevat de volgende onderdelen:

  • Microsoft Dynamics 365 Business Central
  • Microsoft Dynamics 365 Customer Service
  • Tasklet Factory barcode scanning
  • Ship With integratie met vervoerder
  • Quadira Advanced Forms Lite
  • Continia Document Capture
  • Integro Master Data Management System

ABC-en-Alius-800X450

Geen maatwerk.

Bergmans: “We hebben voor ABC E BUSINESS gekozen omdat zij een visie hebben op het in gebruik nemen van ERP software, die precies aansluit met hoe wij er naar kijken. We willen geen ellenlange maatwerk-trajecten. We willen gewoon heel duidelijk weten: wat krijg je en wat betaal je. Die helderheid bieden wij aan onze klanten en dat verwachten we van onze leveranciers ook. Door samen te werken met ABC E BUSINESS hebben we het maatwerk nu zelfs gereduceerd tot praktisch nul. We breiden Business Central uit met bestaande apps. En klaar.”

De toekomst.

Peels: “Al jaren helpen we bedrijven zoals Alius aan een toekomstgericht fundament voor de IT-kant van bedrijfsprocessen. Zo kun je blijven door ontwikkelen, zonder dat je problemen krijgt met updates en upgrades. Sterker nog: ook de omgeving van Alius zal maandelijks geüpdatet worden, direct in de Microsoft cloud. Dus ja, ook voor de toekomst zien we nog heel veel mogelijkheden om de missie van Alius te blijven ondersteunen. Voor nu, voor onze kinderen, en de generaties die nog komen.”

Microsoft en verduurzaming.

Ook Microsoft heeft grote ambities in verduurzaming en de strijd tegen de opwarming van de aarde. Naast de aankondiging van de nieuwe cloud-oplossing Microsoft Cloud for Sustainability, hebben ze als doel om in 2030 co2-negatief te zijn. Benieuwd wat zij doen om dit te bereiken? Lees hierover meer in onze blog.

Wil jij weten hoe wij jouw bedrijf ook kunnen helpen naar een hoger niveau?

Lees de blog 'Microsoft en de klimaatcrisis'

Wil jij met jouw duurzame organisatie ook meer bereiken?

In iedere organisatie klinkt het ongetwijfeld als een bekend verhaal: ellenlange Excel documenten die ieder jaar complexer en uitgebreider lijken te worden. Om dit alles in het gareel te houden is het in gebruik nemen van een ERP systeem de beste optie. Dagelijks werken wij met een enthousiast team van professionals aan het bedienen van het mkb met strak opererende software van Microsoft en uiteraard een passend advies op maat. Daar krijgen wij dan weer nieuwe energie van! Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Vraag een 30-dagen gratis demo aan