Vol positieve energie werken aan een duurzame toekomst!

De energietransitie is een opdracht die ons allemaal raakt. Het is een transitie waarvan de weg niet helemaal geplaveid is, maar waar het zeker de moeite waard is om voor te vechten. Want werken naar duurzame energie doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen en de generaties daarna.

Alius opereert in de voorhoede van Nederland op het gebied van duurzame energieopwekking (zonnepanelen voor duurzame elektriciteit, PV-T i.c.m. warmtepompen voor de duurzame opwekking van warmte) en de reductie van energiegebruik (klimaatoplossingen m.b.v. een warmtewisselaar).
De lijfspreuk “Energie voor elkaar” stroomt door de aderen van de 80 medewerkers. En in een wereld waar verandering aan de orde van de dag is, kwam Alius een uitdaging tegen welke zij niet alleen te lijf konden gaan.

De uitdaging

Stan Bergmans, Manager Operations bij Alius: “Sinds onze oprichting in 2007 zijn we enorm gegroeid. Van een klein bedrijf met een missie tot waar we nu staan: een serieuze speler in de markt van duurzame energie, en nog altijd met diezelfde missie. In het verleden hebben we telkens keuzes gemaakt voor een snelle oplossing voor een specifiek vraagstuk, daar waar het dan IT betreft. En met de groei van onze organisatie, is ook het aantal applicaties gegroeid. Sommige stukken software integreren met elkaar. Anderen niet, of niet optimaal. Ook gebruiken we Excel vaak als extra registratie. We wisten: “Dit kan zo niet langer.” Want ook voor de komende jaren staan er weer uitdagende groeiverwachtingen in onze prognoses. Dan kun je echt niet meer zonder een solide software oplossing. Dan heb je een stevig fundament nodig.”

Emile Peels, CEO ABC E BUSINESS: “Toen Alius aan ons vroeg of we ze zouden kunnen helpen, hebben we eerst samen eens goed gekeken waar de uitdagingen nou precies zitten. Uit deze gedegen voor-analyse bleek al snel dat ‘alleen’ Business Central niet volledig de wensen en processen zou afdekken. Zo hebben we samen bepaald dat er niet alleen Business Central ingezet wordt, maar ook enkele, reeds bestaande, extra Apps.”


De oplossing

De oplossing welke voor Alius is uitgetekend bevat de volgende onderdelen:

  • Microsoft Dynamics 365 Business Central
  • Microsoft Dynamics 365 Customer Service
  • Tasklet Factory barcode scanning
  • Ship With integratie met vervoerder
  • Quadira Advanced Forms Lite
  • Continia Document Capture
  • Integro Master Data Management System

 

ABC-en-Alius-800X450


Geen maatwerk

Bergmans: “We hebben voor ABC E BUSINESS gekozen omdat zij een visie hebben op het in gebruik nemen van ERP software, die precies aansluit met hoe wij er naar kijken. We willen geen ellenlange maatwerk-trajecten. We willen gewoon heel duidelijk weten: Wat krijg je en wat betaal je. Die helderheid bieden wij aan onze klanten en dat verwachten we van onze leveranciers ook. Door samen te werken met ABC E BUSINESS hebben we het maatwerk nu zelfs gereduceerd tot praktisch nul. We breiden Business Central uit met bestaande apps. En klaar.”


De toekomst

Peels: “Al jaren helpen we bedrijven zoals Alius aan een toekomstgericht fundament voor de IT-kant van bedrijfsprocessen. Zo kun je blijven door ontwikkelen, zonder dat je problemen krijgt met updates en upgrades. Sterker nog: ook de omgeving van Alius zal maandelijks geüpdatet worden, direct in de Microsoft cloud. Dus ja, ook voor de toekomst zien we nog heel veel mogelijkheden om de missie van Alius te blijven ondersteunen. Voor nu, voor onze kinderen, en de generaties die nog komen.”

Over Alius

De wereld een stukje beter maken, voor onszelf en voor onze kinderen. Met deze gedachte is Alius in 2007 opgericht en met diezelfde gedachte is ‘energie voor elkaar’ onze lijfspreuk geworden. Deze drie eenvoudige woorden vertellen ons wat we doen, voor wie we dat doen en waarom we dat doen. We willen niet alleen letterlijk de energie voor elkaar hebben, maar bij Alius staat er namelijk al jarenlang één ding als paal boven water. We zijn er voor elkaar, voor onze collega’s en voor onze partners. Dat doen we met veel overgave met meer dan 80 collega’s vanuit ons prachtige en moderne pand in Eersel.

We focussen ons op producten die ervoor zorgen dat we onze energiebehoefte in kunnen richten op een manier die onze planeet niet slechter maakt, maar beter. Een planeet die we gezond door kunnen geven aan de volgende generaties. We zijn voortdurend op zoek naar kennis, ideeën en oplossingen die ons een stapje verder bij een toekomst vol positieve energie brengen. Naast onze pv-groothandel activiteiten ontwikkelen we producten en software. We zijn continue aan het onderzoeken en ontdekken hoe we het voor de installateur en consument makkelijker kunnen maken om te focussen op duurzame energie!


Over ABC E BUSINESS

In iedere organisatie klinkt dit ongetwijfeld als een bekend verhaal: ellenlange Excel documenten die ieder jaar complexer en uitgebreider lijken te worden. Om dit alles in het gareel te houden is het in gebruik nemen van een ERP Systeem de beste optie. ERP staat voor Enterprise Resource Planning, en is eigenlijk simpel gezegd een overkoepelend systeem waarin alle eindjes aan elkaar worden geknoopt. Een systeem waarin data centraal staat en op elke afdeling in de organisatie hetzelfde blijft. Met een ERP systeem ontneem je stress en voorzie je in gemak. Dat is software waar je op kunt bouwen en vertrouwen!

Wij helpen bedrijven met het bereiken van meer” luidt de missie en is daarbij ook de kracht van ABC E BUSINESS. Dagelijks werken wij met een enthousiast team van professionals aan het bedienen van het mkb met strak opererende software van Microsoft en uiteraard een passend advies op maat. Daar krijgen wij dan weer nieuwe energie van!

 

Wil jij weten hoe wij jouw bedrijf meer kunnen laten bereiken?

Neem dan contact met ons opProbeer nu 30 dagen gratis