Panhuijsen - Groothandel

ERP-software voor Groothandel

“Door de toenemende globalisering en de opkomst van internationale waardeketens neemt de Nederlandse groothandel een belangrijke positie in in de Nederlandse economie. En dat belang wordt steeds groter” aldus het CBS.

De groothandel is de motor achter toekomstgericht werken en leven. Door middel van procesverbeteringen, ketenintegraties en het promoten van duurzame producten, vervult de moderne groothandel van nu een belangrijke rol in de weg naar een duurzame leefomgeving.

Tegelijk zien we dat de omzet van groothandels harder groeit dan de Nederlandse economie. Een gevolg van de innovatieve houding van de groothandelaren. Daarnaast blijft het aantal faillissementen op een laag niveau. Het werken met ERP-software, zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central, speelt daarin een grote rol.

Download de Groothandel Cijfers & Trends 2021

Innovatie loont
Uit onderzoek blijkt dat 57% van de groothandelaren innovatief is tegenover 48% van het algemene Nederlandse bedrijfsleven.
 
De groothandelaren hebben in Q3 van 2019 bijna 3% meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De Nederlandse economie steeg in diezelfde periode ‘slechts’ 1,7%.
 
Toeval dat innovatie en groei gepaard gaan? Wij denken van niet! Want dankzij ERP-software helpen we onze klanten meer te bereiken.
Aandeel innovatieve bedrijven

Groothandel innovatier dan algemeen Nederlands bedrijfsleven

Groei Q3 2019 t.o.v. Q3 2018

Groei groothandel tov Nederlandse economie

 

Groothandel al jaren onder druk

De groothandel staat als sector al jaren onder druk. Het eenvoudigweg ‘dozen schuiven’ heeft allang haar toegevoegde waarde verloren. Dit toont zich in de afnemende marges van deze activiteit. De groothandel moet innoveren om relevant te blijven. Het assortiment moet vooruitstrevend zijn. Inspelen op de marktbehoefte is meer dan ooit essentieel.

Daarnaast bestaat het risico dat de groothandel als waardetoevoeger in de keten wordt overgeslagen door de opkomst van directe levering via internet. Vroeger waren producenten niet zo geïnteresseerd in het opzetten van een e-commerce kanaal, tegenwoordig is de stap echter meer binnen handbereik met de komst van complete e-commerce platformen zoals Bol.com.

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen:

Download de Groothandel Cijfers & Trends 2021

Trendrapporten-2021-Groothandel-Langwerpig

Wij helpen je met jouw uitdagingen

ABC E BUSINESS helpt haar klanten al jaren om de juiste inzichten te krijgen en zodoende de juiste beslissingen te kunnen nemen. Zeker in de groothandel is procesverbetering, automatisering en doorontwikkeling essentieel om nu en in de toekomst relevant te blijven. Met de ERP-software Microsoft Dynamics 365 Business Central werken onze klanten altijd met moderne software, geschikt om nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Natuurlijk bieden we een scala aan mogelijkheden om je e-commerce activiteiten op te starten of de nieuwe extra boost te geven. Wij zorgen ervoor dat jouw gehele supply chain geoptimaliseerd is. Van webshop integratie tot aan fulfilment door je logistieke serviceprovider.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Meer over e-commerceNeem contact met ons op

Home Page

Doréma - Klantcase

Doréma is de toonaangevende producent en groothandel van voortenten en luifels voor caravans en campers. Het bedrijf valt samen met Alpenkreuzer onder de paraplu van Sunshine Group B.V. en is voor iedereen een bekende speler. Onlangs heeft het moederbedrijf De Waard overgenomen en is de positie in de markt verder versterkt.

Nico Marneth - CFO en Rian Kistemaker - ICT/Applicatie Beheer vertellen in deze klantcase meer over hun uitdagingen. Want wat komt er bij de groei kijken? Hoe zorgen ze ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt?

Lees meer over Doréma

Wil je meer informatie of wil je graag met ons pakket aan de slag?

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing. Zo ook voor jouw bedrijf. Sam, onze sales advisor, vertelt je er graag meer over!

Plan een gratis adviesgesprekNeem contact met ons op

Sam

Enkele klanten die met Groothandel 365 werken