Solar-plant-resized-72PPI

ERP-software voor de zonnepanelen industrie

In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd met het oog op circulariteit en ecologisch verantwoorde leefstijlen, uiteraard heeft zonne-energie haar opmars gedaan en zo zal dit in de komende jaren ook blijven voortborduren. Het wordt steeds rendabeler om hiervan te kunnen profiteren als consument en dat vinden wij belangrijk. Onze missie bij ABC E BUSINESS luidt “We helpen onze klanten om meer te bereiken”, zo ook jullie als opererende onderneming in de duurzame energiesector. Maar hoe pak je zoiets aan? Zijn jullie up-to-date met jullie ICT-achterban of wordt er nog gebruikt gemaakt van een inmiddels verouderd systeem?

Wij kennen de problemen in de branche

Maar beter nog: hoe hier mee om te gaan!

"We zitten al de komende zes maanden vol!"

Het is een luxe-probleem. Maar, evengoed wel een probleem... 
Het tekort aan personeel wordt benoemd als een van de grootste bottle-necks voor verdere groei van de Solar-sector.
En nee, ook met Business Central gaan we niet ineens de krapte op de arbeidsmarkt kunnen oplossen. Maar hoe kunnen we je dan wél helpen om meer te bereiken terwijl het aantrekken van extra (technisch) personeel een onmogelijke opdracht lijkt? Zeker als de eisen voortdurend verder worden aangescherpt aangaande certificeringen, veiligheidseisen et cetera. 

Als het zo moeilijk is om extra personeel te krijgen, waarom zorgen we er dan niet voor dat we per klus minder tijd nodig hebben? 

ABC E BUSINESS zorgt er voor dat je meer kunt bereiken met minder mensen. Zo helpen we bedrijf zoals die van jou om meer klussen per week te kunnen doen door efficiënter te werken. Je bereikt zo meer met je team, en je houdt onder aan de spreekwoordelijke streep dan ook meer over.

Focus op wat belangrijk is

Rondslingerende bonnen, navragen of de gebruikte uren en materialen wel kloppen, klanten die het oneens zijn met de gefactureerde uren en materialen... Het zijn allemaal 'lekken' in de tijd die je beter aan iets anders kunt besteden. Tel die tijd eens op en bedenk wat je er beter mee had kunnen doen. 

ABC E BUSINESS helpt je om de processen en registraties zowel binnenshuis als van je monteurs onderweg te stroomlijnen. Zo houd je tijd over om te focussen op wat echt belangrijk is. Zoals verdere groei van je bedrijf, relaties met betrouwbare leveranciers uitbouwen en de beste service verlenen aan nieuwe en bestaande klanten.

De beste klantenservice en aftercare

Natuurlijk wil je je nieuwe klanten snel en kwalitatief goed bedienen. Maar ook de aftercare is belangrijk!
Zo helpt ABC E BUSINESS je om met Business Central vast te leggen wie wanneer welke panelen en onderdelen (zoals omvormers) van je heeft afgenomen. In welke configuratie en op welk adres zijn deze zaken geïnstalleerd? De serienummers zijn volledige terug te traceren naar de leverancier in het geval er zaken gereclameerd moeten worden.
Ook is de historie volledig inzichtelijk. Hoe vaak is onderhoud gepleegd aan de installatie? Welke onderdelen zijn wanneer vervangen, door wie en waarom? Daarnaast leg je ook de garantiebepalingen vast. Zo zijn registraties netjes geregeld en kun je jezelf ook weer meer richten op de perfecte klantenservice!

Investeer in kwaliteit

Goedkoop is duurkoop. En dat geldt zeker ook voor de Solar branche. En dan kan the devil in the details zitten. Inkoopprijzen van spare kleine spareparts, stekkertjes en montage materialen lopen uiteen van een paar cent tot een tienvoud daarvan.
Maar, is dat wel zo erg? We zien dat tijd nog altijd de beperkende factor is. Dus ga niet inboeten op de kwaliteit van dergelijke onderdelen die je vervolgens een paar jaar later weer moet vervangen. Want dat kost tijd. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van personeel. Een goede monteur installeert probleemloos meer zonnepanelen dan een monteur met minder certificeringen, ervaring of toewijding. Investeer dus in je personeel en klim samen telkens een stap hoger op de ladder!

Wat gaat Business Central mij brengen?

Een greep uit de killer features die jou gaan helpen in het bereiken van meer!

Power BI in Business Central

Digitale werkbon

Alles is direct bijgewerkt en de klant tekent voor akkoord

Met de digitale werkbon is het voor de monteur direct duidelijk welke werkzaamheden hij voor welke klant moet uitvoeren, hoeveel uren er voor zijn gepland en welke materialen gebruikt moeten worden. De klant tekent de werkbon af en geeft direct akkoord op de facturatie.

 

Verlies geen tijd meer aan dubbelchecken

Outlook intergratie met Business Central

Installatie per klant

Weet wat de historie is van de installatie bij een klant

Van het moment van eerste installatie tot het vervangen van spare-parts. Alles wordt bijgehouden zodat je altijd terug kunt zien wat er wanneer is gebeurd bij die klant, met die specifieke installatie.

 

Alle informatie, altijd accuraat

BC-interface-screens-transparant

Service contracten

Leg servicecontracten en garanties vast

Facturatie verloopt altijd volgens afspraak. 100% garantie op bepaalde onderdelen, maar niet op de uren? Geen probleem.

 

Contractmanagement eenvoudig gemaakt

Business Central en DocuFlow

Voorraadbeheer

Ook de voorraad in de bus is voortaan perfect op orde

Werk met een standaarduitrusting voor je bus. En vul de bus voorraad proactief aan. Zonder dat de monteur zelf moet gaan tellen of intern bestellen.

 

Voorraad keurig op peil zonder omkijken

Overzicht modules Business Central

Alles in één systeem

Eén werkelijkheid: van financiën tot relatiebeheer

Alles vormt één geheel in Microsoft Dynamics 365 Business Central. Je systeem geeft direct de juiste inzichten en cijfers. Er is maar één werkelijkheid: de juiste!

 

Één ecosysteem voor alles

Wij helpen je met jouw uitdagingen

ABC E BUSINESS helpt haar klanten al jaren om de juiste inzichten te krijgen en zodoende de juiste beslissingen te kunnen nemen. Ook in de voedingsindustrie is procesverbetering, automatisering en doorontwikkeling van je processen essentieel om nu, en uiteraard in de toekomst, relevant te blijven.

Met de ERP-software Microsoft Dynamics 365 Business Central werken onze klanten altijd met moderne software, geschikt om nieuwe uitdagingen bij de spreekwoordelijke horens te kunnen pakken.

Wij zorgen ervoor dat jullie meer bereiken!

Neem contact met ons op

Home Page

Download ons whitepaper:
Valkuilen van snelle groei in de duurzaamheidssector

Het klimaat en het belang om te verduurzamen blijft groeien, zowel bij consumenten als bij bedrijven. Zo ook de vraag naar duurzaamheid: consumenten omarmen duurzaamheid en dit is dan ook goed terug te zien in hun koopgedrag. Dit is een van de grootste redenen voor bedrijven om zichzelf te verduurzamen, transformeren en te innoveren om relevant(er) te blijven. Aangezien deze verandering gepaard gaat met veel snelheid, moeten bedrijven eerder vroeger dan later handelen.

Maar welke risico's brengt dit met zich mee? Lees het in het whitepaper!

Wil je meer informatie over Business Central of wil je graag aan de slag?

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing met de juiste apps. Zo ook voor jouw bedrijf. Sam, onze sales advisor, vertelt je er graag meer over!

Plan een gratis adviesgesprekNeem contact met ons op

Sam