Nieuws & Blog

Hoe Microsoft Business Central waarde toevoegt aan eCommerce marketplaces.

bijdrage-business-central-aan-ecommerce-marketplaces

De integratie van Business Central met eCommerce marktplaatsen biedt bedrijven een uitgebreide oplossing voor o.a. financieel beheer. De integratie zorgt voor een naadloze synchronisatie van transacties, facturen en betalingen tussen de marktplaats en Business Central. Deze real-time consolidatie van financiële gegevens stelt bedrijven in staat om nauwkeurig de inkomsten, uitgaven en winstgevendheid van hun e-commerce activiteiten te volgen. Met een holistische kijk op financiële gegevens kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen, prijsstrategieën optimaliseren en gebieden voor kostenbesparingen identificeren.

De wereld van handel, en dan met name online, heeft met de exponentiële groei van eCommerce een enorme transformatie ondergaan. Met daarbij een hoofdrol voor online marktplaatsen waar vraag (kopers) en aanbod (verkopers) samengebracht worden op een centrale plek. Zowel globale marktplaatsen als lokale marktplaatsen schieten uit de grond en veranderen onze manier van online shoppen drastisch. 

Deze digitale marktplaatsen, geleid door giganten zoals Amazon, eBay, Alibaba, zijn bekende namen geworden en trekken wereldwijd miljoenen consumenten aan. Daarnaast worden er in rap tempo ook lokale marketplaces zoals Bol.com (NL, BE), Kaufland.de (DE) en Cdiscount (FR) uitgerold. De populariteit van eCommerce marktplaatsen komt voornamelijk door hun gemak, uitgebreide productaanbod, concurrerende prijzen en naadloze winkelervaring. Omdat het eCommerce landschap zich blijft ontwikkelen, wenden bedrijven zich steeds vaker tot integratieoplossingen om hun activiteiten te stroomlijnen en hun aanwezigheid op deze bloeiende en groeiende platforms te optimaliseren.

De groei en populariteit van marketplaces.

De opkomst van eCommerce marktplaatsen kan worden toegeschreven aan een belangrijke verschuiving in het consumentengedrag. De shoppers van vandaag omarmen het gemak en de toegankelijkheid die online winkelen biedt. Met een paar klikken kunnen consumenten een breed scala aan producten verkennen, prijzen vergelijken, beoordelingen lezen en aankopen doen vanuit hun eigen huis of onderweg.

Dit gemak, in combinatie met functies als snelle verzending en probleemloze retourzendingen, heeft de aantrekkelijkheid en waarde van online shoppen naar een hoger niveau voor consumenten gebracht, wat heeft geleid tot een enorme toename van het gebruik van online marktplaatsen. Bovendien hebben de toenemende digitale kennis en de smartphone-overname over de hele wereld de vraag naar eCommerce marktplaatsen verder aangewakkerd, waardoor ze een integraal onderdeel zijn geworden van het moderne eCommerce en retaillandschap.

Voordelen van eCommerce marketplaces.

De voordelen van online marktplaatsen gaan verder dan alleen voordelen voor de consument. Ook bedrijven worden door deze platforms aangetrokken vanwege hun enorme bereik, ingebouwde klantenbestand en robuuste infrastructuur. Door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur van de marktplaats, kunnen bedrijven toegang krijgen tot een wereldwijd publiek zonder dat ze veel hoeven te investeren in marketing, logistiek of de ontwikkeling van websites.

Deze platforms zorgen voor een gelijk speelveld, waardoor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) wereldwijd kunnen concurreren met grotere spelers. Voor verkopers dienen e-commerce marktplaatsen als toegangspoort tot nieuwe markten en meer verkoopmogelijkheden, waardoor zij hun bereik kunnen vergroten en hun bedrijf kunnen laten groeien.

Bekijk onze eCommerce apps

Microsoft Business Central en de toegevoegde waarde voor verkopen op online marktplaatsen.

Om de volledige potentie van marketplaces te benutten is een goed ingericht en bestaand backend systeem dat naadloos integreert met deze eCommerce platforms/marketplaces het startpunt. Dit is waar Microsoft Dynamics 365 Business Central om de hoek komt kijken. Business Central is een uitgebreide enterprise resource planning (ERP) oplossing die bedrijven in staat stelt om hun activiteiten te stroomlijnen, workflows te optimaliseren en bruikbare inzichten te verkrijgen.

ERP-systemen vergelijken?
- Business Central vs. Exact Online
- Business Central vs. Unit4.

De naadloze integratie & synchronisatie tussenbeide.

De integratie van Business Central met eCommerce marktplaatsen biedt tal van voordelen. De integratie zorgt voor real-time datasynchronisatie, zodat productinformatie, voorraadniveaus en klantgegevens in beide systemen accuraat en up-to-date blijven. Dit minimaliseert de noodzaak voor handmatige gegevensinvoer en vermindert het risico op fouten, waardoor bedrijven een naadloze klantervaring kunnen bieden. De integratie maakt ook automatische updates van bestellingen, voorraden en prijzen mogelijk, zodat alle transacties efficiënt worden beheerd en verwerkt.

Efficiënt en geoptimaliseerd orderbeheer.

Met Business Central krijgen bedrijven toegang tot krachtige tools voor orderbeheer. Bestellingen die via de eCommerce platforms worden geplaatst, stromen real-time naar Business Central, waar bedrijven ze efficiënt kunnen verwerken, volgen en afhandelen. Door orderbeheerprocessen te automatiseren, kunnen bedrijven handmatige fouten verminderen, de nauwkeurigheid van bestellingen verbeteren en de klanttevredenheid verhogen.

Dankzij de integratie kunnen bedrijven ook retourzendingen, ruilingen en terugbetalingen beheren, waardoor de ervaring na de aankoop verder wordt gestroomlijnd en dit draagt ook weer bij aan de algehele klantervaring.

→ 3 stappen om ordermanagement te verbeteren.

Beter en gecentraliseerd voorraadbeheer.

Voorraadbeheer is essentieel voor eCommerce succes, en Business Central biedt sterke en krachtige mogelijkheden voor voorraadbeheer. Door integratie met eCommerce marktplaatsen, kunnen bedrijven voorraadgegevens centraliseren, zodat de beschikbaarheid van producten nauwkeurig wordt weergegeven op alle verkoopkanalen.

Real-time voorraad updates voorkomen oververkoop en stockouts, wat de operationele efficiëntie en klanttevredenheid verbetert.

→ Effectief voorraadbeheer: optimaliseer je handelsonderneming.

Geavanceerd financieel beheer.

De integratie van Business Central met eCommerce platforms biedt bedrijven een uitgebreide oplossing voor financieel beheer. De integratie zorgt voor een naadloze synchronisatie van transacties, facturen (en herinneringen) en betalingen tussen de marktplaats en Business Central.

Een positieve cashflow is een van de belangrijkere aspecten binnen eCommerce, en dankzij de real-time synchronisatie van financiële gegevens stelt bedrijven in staat om nauwkeurig de inkomsten, uitgaven en winstgevendheid van hun eCommerce activiteiten te volgen. Met een goed overzicht op alle belangrijke financiële gegevens kunnen bedrijven weloverwogen, en op data gebaseerde beslissingen nemen, prijsstrategieën optimaliseren en zoeken waar kostenbesparingen gedaan kunnen worden.

Bruikbare inzichten en groeikansen.

Een van de belangrijke voordelen van de integratie van Business Central met eCommerce marktplaatsen is de toegang tot bruikbare inzichten en groeimogelijkheden. Door het combineren van gegevens van de marktplaats, inventaris, financiën en interacties met klanten, kunnen bedrijven gebruik maken van Business Central's sterke punt; analyses en rapportage mogelijkheden. Deze inzichten bieden waardevolle informatie over klantgedrag, trends en prestatiecijfers.

Gewapend met deze kennis kunnen bedrijven marketingcampagnes optimaliseren, mogelijkheden voor cross-selling en upselling identificeren, vraag-prognoses doen en strategische besluitvorming stimuleren. De integratie met Business Central stelt bedrijven in staat om proactief groeigebieden te identificeren, de operationele efficiëntie te verbeteren en voorop te blijven lopen in het sterk en almaar meer concurrerende eCommerce landschap.

Conclusie: In welke mate draagt een Business Central integratie bij aan een marketplace verkoopstrategie.

In de steeds veranderende wereld van eCommerce is de integratie van Microsoft Dynamics 365 Business Central met eCommerce marktplaatsen een game-changer voor bedrijven die het onderste uit de kan willen halen. De naadloze integratie tussen Business Central en eCommerce platforms brengt tal van voordelen met zich mee, waaronder real-time datasynchronisatie, efficiënt orderbeheer, gestroomlijnd voorraadbeheer, verbeterde financiële controle en bruikbare inzichten. Dankzij deze mogelijkheden kunnen bedrijven hun activiteiten optimaliseren, uitzonderlijke klantervaringen bieden en nieuwe groeikansen ontdekken.

Door gebruik te maken van de kracht van de uitgebreide ERP-oplossing van Business Central en deze te integreren met eCommerce platforms, kunnen bedrijven hun processen stroomlijnen, de efficiëntie verbeteren en een concurrentievoordeel behalen. Dankzij de integratie kunnen bedrijven zich concentreren op wat ze het beste kunnen - het aanbieden en leveren van hun producten en diensten - terwijl ze de back-end operaties en het gegevensbeheer overlaten aan een gevestigd en betrouwbaar systeem.

Benieuwd hoe wij bedrijven helpen meer te bereiken met Business Central en eCommerce marketplaces?

Neem contact op met onze collega Sam Rijks, hij weet alles over de integratie en hoe we dit voor andere eCommerce klanten hebben gedaan.

Lees meer: Business Central voor eCommerce

Abonneer en mis niks