Nieuws & Blog

Moet ik juist wel of niet nu investeren in een ERP?

Moet ik juist wel of niet nu investeren in een ERP-1

Laatst herzien op: 2 mei 2023

Het is het jaar 2020, een jaar dat voor ons allemaal als bijzonder is ervaren. Want tja, niemand kon meer om 'corona' heen. Het dagelijkse leven is veranderd, er kwamen nieuwe uitdagingen op ons pad en prioriteiten werden ineens flink op de schop genomen. Voor velen van ons is dit een bewogen tijd geweest waarin veel onzekerheden hoogtij vierden. Voor anderen bood dit misschien juist de tijd en mogelijkheid om na te gaan denken over andere grootschalige zaken die al enige tijd in het achterhoofd hebben gespookt. 

Meten is weten.

Is het tijd geworden om eens blik te werpen op verbeterpunten in de bedrijfsvoering en je processen? Heb je het gevoel dat er te veel tijd gaat zitten in het uitzoeken van bepaalde informatie? Bijvoorbeeld de levertijden van producten of materialen die gebruikt worden? ERP-software bied je alle gemakken die je maar kunt bedenken. Al je systemen worden ondergebracht onder één overkoepelende omgeving. Er zijn vele verschillende smaken aan ERP te vinden op de markt, waaronder Microsoft Dynamics 365 Business Central. Dit is de software die wij al jarenlang mogen implementeren en waardoor onze klanten meer kunnen bereiken! Eén van de grote voordelen van het kiezen voor een firma als Microsoft is de mate waarin de bekende Microsoft 365-producten worden verweven in de nieuwe ERP-omgeving.

Het werken met ellenlange Excel lijsten zal vanaf nu niet meer aan de orde zijn. Business Central zet al deze data eenvoudig om in bijvoorbeeld een op maat gemaakt dashboard compleet gevuld met actuele inzichten in je bedrijf en de prestaties hiervan. Loopt alles op rolletjes of is het tijd om extra bij te zetten voor het komende kwartaal? Dit soort inzichten gaan je helpen bij het op tijd maken van de juiste beslissingen. Zo ga je het meeste halen uit je voorzieningen en maximaliseer je de omzet!

Met het succesvol toepassen en gebruiken van dergelijke software zal het in de toekomst makkelijker worden om te anticiperen op de tijden die komen en zullen beslissingen gemaakt kunnen worden met een goed doordachte visie. Door te kiezen voor een digitale transformatie zal je reactief zaken gaan doen en wordt het makkelijker dan ooit om het meeste uit je dag te halen.

Foto-Microsoft-Gebouw-2

Werken in de Cloud.

Een ander voordeel waar tegenwoordig veel profijt uit te halen valt, is het feit dat er online gewerkt wordt in de Cloud. Hierdoor bespaar je op hardware kosten en wordt het zeer gemakkelijk gemaakt om te werken waar je maar wilt, mits je verbonden bent met het internet uiteraard… Maar dat is tegenwoordig niet zo’n probleem meer. Doordat jij en je collega’s op eenvoudige wijze toegang krijgen tot een online omgeving waarin alle werkzaamheden gedaan worden en ook alle bestanden zijn ondergebracht, wordt het zeer gemakkelijk gemaakt om vanuit huis alle bedrijvigheid voort te kunnen zetten!

Voor velen is de coronaperiode confronterend geweest op diverse manieren, maar het bedrijfsleven gaat gewoon door… Hoe is dit bij jullie op de zaak gegaan? Paniek en een boel onrust? Grote kans dat je tegen de limieten van jullie IT-infrastructuur aan bent gelopen. Zoals we schreven wordt er bij Microsoft Dynamics 365 vanuit de Cloud geopereerd. Wat dit precies inhoudt? Nou, alle computerkracht en dataopslag komt niet meer bij jullie lokaal vandaan maar wordt centraal geregeld vanuit een van de enorme serverparken bij Microsoft. Niet geheel onbelangrijk, want wat dit in veel gevallen met zich mee zal brengen is een fikse besparing op hardware-kosten en het constante vernieuwen hiervan. Zoals je waarschijnlijk weet kan dit een enorme kostenpost zijn waar je jaarlijks opnieuw naar moet kijken. Kiezen voor Cloud is kiezen voor de toekomst, altijd klaar voor de volgende stap en binnen luttele seconden schaal je de hele boel op!

Bereik je team met Microsoft Teams.

Je hebt vast wel eens gehoord van Microsoft Teams. Dé samenwerk-software van Microsoft is tijdens de coronaperiode veel in het nieuws geweest aangezien ze de professionele dienst tijdelijk gratis aanboden om het thuiswerken te stimuleren. Het is eigenlijk de evolutie van het welbekende programma Skype. Microsoft Teams biedt een hele collectie aan handige tools in één. Zo vormt het je agenda en geeft het een manier om simpel te kunnen (video-)bellen met je contacten of chatten met je collega’s. Daarnaast is een van de belangrijkste aspecten van Microsoft Teams dat het een hele doeltreffende manier is om tegelijkertijd online te kunnen werken in één bestand. Het is vergelijkbaar met de mappenstructuur, zoals je die van Windows gewend bent. Maar als je een Excel bestand opent, kan tegelijkertijd jouw collega in hetzelfde bestand werken. Zo voorkom je dus bijvoorbeeld heel eenvoudig dat er achterhaalde data binnen je bedrijf gebruikt wordt waar veel moeite en energie moet worden gedaan om dit recht te kunnen trekken.


Snijden in de kosten.

Zoals je leest zal een investering in ERP-software invloed hebben op meer dan enkel je bedrijfsprocessen. Er zal gekeken worden naar allerlei kritische processen en regels binnen je bedrijf en deze zullen ontleed worden en vervolgens opgenomen in je hagelnieuwe software. Door het stroomlijnen van deze processen komt er tijd vrij in je agenda, meer tijd die besteed kan worden aan andere zaken binnen het bedrijf. Je kiest dus met recht voor een grote stap richting de toekomst!

Weten of jouw bedrijf baat heeft bij een ERP systeem?

Mochten we je aan het denken hebben gezet en ben je benieuwd of jouw bedrijf baat heeft bij een ERP systeem? Bekijk dan eens onze ERP checklist. Deze staat gevuld met enkele vraagstukken waarbij je een kleine zelfdiagnose zult gaan doen en simpel kunt bepalen of je toe bent aan het automatiseren van je bedrijfsprocessen!

Download de 'ben jij toe aan ERP?' checklist

Abonneer en mis niks