Planning-visual-rond-01

Het ERP systeem:
De onderliggende kracht van een succesvol bedrijf

Enterprise Resource Planning

We leven een digitaal bestaan, alle informatie die je maar kunt bedenken is binnen handbereik met de smartphone in je broekzak, we zijn het inmiddels gewend om op ieder moment van de dag toegang te hebben tot alle kennis die je maar kunt wensen. Deze digitale insteek van tegenwoordig heeft tot vele nieuwe ontwikkelingen mogen leiden waar we dagelijks profijt van hebben, ontwikkelingen die nooit stil staan en die het leven een stuk aangenamer kunnen maken.

Zo veranderen ook op de werkvloer constant dingen. Er komen nieuwe verwachtingen aan bod, zowel intern als extern, en er wordt verwacht hier naadloos op in te kunnen spelen. Traditioneel gezien wordt data vaak verwerkt in een Excel-bestand, of twee Excel-bestanden… Misschien wel 50 Excel bestanden? Het zal geen verrassing meer zijn: dit kan natuurlijk veel gestroomlijnder. Zo gaan jullie ook alles eruit halen wat er in zit!

Twijfel je nog over de voordelen van automatiseren? Door het invullen van onze Checklist kun je hier meer over leren. Of ga je liever gewoon lekker aan de slag? Probeer dan de gratis demo:

Vul de ERP-checklist inProbeer nu 30 dagen gratis

Alles eruit halen wat er in zit? Wat is een ERP systeem dan precies?

Een ERP systeem zorgt voor automatische afhandeling bij verschillende onderdelen van een bedrijf. Onder andere de logistieke en financiële bedrijfsprocessen worden ondergebracht op één centrale plek waarbij alles ook geïntegreerd werkt met elkaar.

Want gestroomlijnder werken klinkt natuurlijk als een ideaalbeeld… Maar,Is dat eigenlijk wel reëel? Kort door de bocht kunnen wij zeggen: ja, dit is heel goed mogelijk! Tegenwoordig nóg beter dan een aantal jaar geleden zelfs. We leven in een online wereld, een wereld waarin computers verbonden zijn met een centrale cloud die het mogelijk maakt om praktisch gezien van over de hele wereld naadloos toegang te krijgen tot je bedrijfsdata, computers en machines.

Deze mate van verbinding maakt het bovendien ook mogelijk om intern grote stappen te kunnen maken in de bedrijfsvoering en bijbehorende processen die jullie kennen. In de loop der jaren zijn deze processen bij jullie waarschijnlijk uitgebreider en complexer geworden en zijn er mogelijk nieuwe systemen toegevoegd aan het beheren hiervan. Zo is langzaamaan het gevoel van controle enigszins verloren geraakt.

Door een goed ingericht stuk software mee te laten draaien op de achtergrond zul je snel ondervinden dat productiviteit gemaximaliseerd wordt, waarbij het ERP pakket als digitale waakhond van jullie processen fungeert. Het optimaliseren van werkprocessen door digitalisering zal enkele grote structurele veranderingen met zich mee gaan brengen die ten goede zullen zijn voor de bedrijfsvoering. Het doel is om bijvoorbeeld taken die zich dagelijks weer op de agenda weten te wurmen aan te pakken en vervolgens automatisch te laten verlopen. Geen handmatige verwerking in bovengenoemde Excel-sheets en dus geen kans meer op foutieve data invoer afkomstig van een persoon. Zeg dus maar gedag tegen het achter de feiten aan lopen, want vanaf nu gaat er tijd over blijven die beter gespendeerd zal worden aan andere belangrijke zaken!

Klinkt goed, maar hoe werkt een ERP systeem dan? 

Een toepasbaar praktijkvoorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de order-flow van een groothandel. Stel, je hebt als groothandel een online catalogus waarin jullie afnemers gemakkelijk producten kunnen bestellen. Deze voorraad wordt in real-time weergegeven en bijgewerkt op de website omdat er in het magazijn gewerkt wordt met handscanners die in verbinding staan met de voorraadboekhouding. Alleen op dit aspect worden al enkele voordelen geboden: je afnemers weten direct of er voldoende voorraad is voor de beoogde bestelling en daarbij weten jullie als groothandel ook wanneer er gerekend kan worden op een herbevoorrading van dit product.

Je kunt bijvoorbeeld het ERP pakket dit automatisch laten bijbestellen wanneer er een bepaald voorraadniveau bereikt is. Dat is dus hartstikke handig, tijdbesparend en tevens ook nog eens meetbaar tot concrete inzichten. Want welke producten verkopen het meest, en natuurlijk ook welke het minst, in een bepaalde periode van het jaar? Misschien was het dus helemaal niet nodig om midden in de zomer die voorraad kerstballen aan te vullen in jullie assortiment.

Een ander manier waarop een goed lopend ERP systeem van toegevoegde waarde kan zijn is bijvoorbeeld in het opslaan en verwerken van de order en het in het gareel houden van de bijbehorende klantgegevens. Deze gegevens worden op één plek opgeslagen en vervolgens overal waar benodigd automatisch ingevuld.

Dynamics 365 Business Central: een geïntegreerde oplossing met Microsoft 365, Power BI, Power Apps, Flow en nog veel meer...

Onze expertise bij ABC E BUSINESS is de ERP oplossing afkomstig van Microsoft genaamd Dynamics 365 Business Central. Een allesomvattend stuk software waarin vele slimme handigheden en integraties verwerkt zijn. 

Een groot voordeel hierbij is de integratie met de andere software uit de Microsoft suite. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen omdat je ERP pakket naadloos samenwerkt met het Microsoft 365 pakket. Dat betekent dat je eenvoudig schakelt tussen alle Microsoft-software en alle data globaal toe kunt passen hierbij. Echter gaat het ook verder dan dat. E-mails met orders worden direct verwerkt in je ERP software. Met enkele klikken wordt de order automatisch ingelezen. Verder opent de ERP software je documenten direct in Word, Excel of je PDF-reader.

Met Power BI zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens direct in een dashboard kunt weergeven. Alles staat voor je klaar, altijd en in real-time. Zo heb je in een handomdraai grafische inzichten van je bedrijf, zoals bijvoorbeeld het Strategic Dashboard; het Analytical Dashboard en het Operational Dashboard. Tjokvol gevuld met inzichten en feitelijke gegevens rechtstreeks uit je eigen data gehaald!

powerbi-desktop

Is jouw bedrijf toe aan ERP software?

Stilstaan is achteruitgaan, zegt men. Denk jij tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden dat er veel kansen liggen voor positieve veranderingen? Werp eens een blik op onze checklist en houd jezelf en je bedrijf een spiegel voor, zo kom je er vanzelf achter of automatiseren voor jullie de volgende stap wordt!

Of ben je meer een hands-on type? Ga dan gewoon lekker aan de slag met onze gratis 30 dagen durende demo en ondervind zelf hoe onze klanten hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau hebben kunnen tillen!
 
Vul de ERP-checklist inProbeer nu 30 dagen gratis
ABC-Raket-rond

Wil je weten hoe een ERP oplossing jouw bedrijf kan helpen?

Voor ieder bedrijf en iedere situatie is er een passende oplossing. Sam, onze sales advisor, vertelt je er graag meer over!

Plan een gratis adviesgesprekNeem contact met ons op

Sam