Enterprise Resource Planning.

Het ERP systeem, wat kan ik daarmee?

We leven een digitaal bestaan, alle informatie die je maar kunt bedenken is binnen handbereik met de smartphone in je broekzak. We zijn het inmiddels gewend om op ieder moment van de dag toegang te hebben tot alle kennis die je maar kunt wensen. Deze digitale insteek van tegenwoordig heeft tot vele nieuwe ontwikkelingen geleid waar we dagelijks profijt van hebben. Ontwikkelingen die nooit stil staan en die het leven een stuk aangenamer kunnen maken.

Zo verandert ook voortdurend van alles op de werkvloer. Traditioneel gezien wordt data vaak verwerkt in een Excel-bestand, of twee Excel-bestanden… Misschien wel 50 Excel bestanden? Het zal geen verrassing meer zijn: dit kan veel gestroomlijnder. Met de juiste ERP software. Maar wat kan je er nou precies mee?

Door het invullen van onze checklist kom je meer te weten of jouw organisatie toe is aan ERP software. Of wil je de software eens uitproberen? Probeer dan de gratis demo van Business Central.

ERP
Vul de checklist in Probeer nu 30 dagen gratis

Alles eruit halen wat erin zit? Wat is een ERP systeem dan precies? 

Een ERP systeem zorgt voor automatische afhandeling bij verschillende onderdelen van een bedrijf. Onder andere de logistieke en financiële bedrijfsprocessen worden ondergebracht op één centrale plek waarbij alles ook geïntegreerd werkt met elkaar. Want gestroomlijnd werken klinkt natuurlijk als een ideaalbeeld… Maar, is dat eigenlijk wel reëel? Kort door de bocht kunnen wij zeggen: ja, dit is heel goed mogelijk! Tegenwoordig nóg beter dan een aantal jaar geleden zelfs. We leven in een online wereld, een wereld waarin computers verbonden zijn met een centrale cloud die het mogelijk maakt om praktisch gezien van over de hele wereld naadloos toegang te krijgen tot je bedrijfsdata, computers en machines.

Deze mate van verbinding maakt het bovendien ook mogelijk om intern grote stappen te kunnen maken in de bedrijfsvoering en bijbehorende processen die jullie kennen. In de loop der jaren zijn deze processen bij jullie waarschijnlijk uitgebreider en complexer geworden en zijn er mogelijk nieuwe systemen toegevoegd aan het beheren hiervan. Zo is langzaamaan het gevoel van controle enigszins verloren geraakt.

Door een goed ingericht stuk software mee te laten draaien op de achtergrond zul je snel ondervinden dat productiviteit gemaximaliseerd wordt, waarbij het ERP pakket als digitale waakhond van jullie processen fungeert. Het optimaliseren van werkprocessen door digitalisering zal enkele grote structurele veranderingen met zich mee gaan brengen die ten goede zullen zijn voor de bedrijfsvoering. Het doel is om bijvoorbeeld taken die zich dagelijks weer op de agenda weten te wurmen aan te pakken en vervolgens automatisch te laten verlopen. Geen handmatige verwerking in bovengenoemde Excel-sheets en dus geen kans meer op foutieve data invoer afkomstig van een persoon. Zeg dus maar gedag tegen het achter de feiten aan lopen, want vanaf nu heb je tijd over die beter gespendeerd kan worden aan andere belangrijke zaken!

ERP software zal jou helpen met:

Efficiënt werken.

Door het integreren van bedrijfsprocessen in één enkel systeem, kun je je processen stroomlijnen en efficiënter maken. Dit resulteert in tijd- en kostenbesparingen, waardoor je bedrijf productiever wordt.

Besluitvorming.

ERP-software biedt real-time gegevens en rapportage waarmee managers snel kunnen reageren op veranderingen in de markt of in de vraag van klanten. Dit leidt tot betere besluitvorming en een concurrentievoordeel.

Kostenbesparing.

Doordat bedrijfsprocessen efficiënter worden uitgevoerd, kunnen bedrijven kosten besparen op arbeid, voorraden en administratie. Dit leidt tot een verbetering van de winstgevendheid van het bedrijf.

Schaalbaarheid.

ERP-software kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf en kan worden uitgebreid naarmate het bedrijf groeit. Dit betekent dat het systeem kan worden aangepast aan veranderende behoeften en vereisten van het bedrijf.

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen met ERP software. 

Klinkt goed, maar wat kan ik er dan mee?

ERP software biedt een breed scala aan functies die je kunnen helpen om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren. Enkele van de belangrijkste functies zijn onder andere:

En hoe werkt dat in de praktijk?

Een toepasbaar praktijkvoorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de order-flow van een groothandel. Stel, je hebt als groothandel een online catalogus waarin jullie afnemers gemakkelijk producten kunnen bestellen. Deze voorraad wordt in real-time weergegeven en bijgewerkt op de website omdat er in het magazijn gewerkt wordt met handscanners die in verbinding staan met de voorraadboekhouding. Alleen op dit aspect worden al enkele voordelen geboden: je afnemers weten direct of er voldoende voorraad is voor de beoogde bestelling en daarbij weten jullie als groothandel ook wanneer er gerekend kan worden op een herbevoorrading van dit product.

Je kunt bijvoorbeeld het ERP pakket dit automatisch laten bijbestellen wanneer er een bepaald voorraadniveau bereikt is. Dat is dus hartstikke handig, tijdbesparend en tevens ook nog eens meetbaar tot concrete inzichten. Want welke producten verkopen het meest, en natuurlijk ook welke het minst, in een bepaalde periode van het jaar? Misschien was het dus helemaal niet nodig om midden in de zomer die voorraad kerstballen aan te vullen in jullie assortiment.

Een andere manier waarop een goed lopend ERP systeem van toegevoegde waarde kan zijn is bijvoorbeeld in het opslaan en verwerken van de order en het in het gareel houden van de bijbehorende klantgegevens. Deze gegevens worden op één plek opgeslagen en vervolgens overal waar benodigd automatisch ingevuld. 

Blauw-Branches-Groothandel-1000X667PX

Dynamics 365 Business Central: ERP software voor de groei van jouw bedrijf.

Onze expertise bij ABC E BUSINESS is de ERP oplossing afkomstig van Microsoft, genaamd Dynamics 365 Business Central. Een allesomvattend stuk software waarin vele slimme handigheden en integraties verwerkt zijn. 
 
Een groot voordeel hierbij is de integratie met de andere software uit de Microsoft suite. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen omdat je ERP pakket naadloos samenwerkt met het Microsoft 365 pakket. Dat betekent dat je eenvoudig schakelt tussen alle Microsoft-software en alle data globaal toe kunt passen hierbij. Echter gaat het ook verder dan dat. E-mails met orders worden direct verwerkt in je ERP software. Met enkele klikken wordt de order automatisch ingelezen. Verder opent de ERP software je documenten direct in Word, Excel of je PDF-reader.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Met Power BI zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens direct in een dashboard kunt weergeven. Alles staat voor je klaar, altijd en in real-time. Zo heb je in een handomdraai grafische inzichten van je bedrijf, zoals bijvoorbeeld het Strategic Dashboard; het Analytical Dashboard en het Operational Dashboard. Tjokvol gevuld met inzichten en feitelijke gegevens rechtstreeks uit je eigen data gehaald!

Hoe Business Central onze klanten heeft geholpen.

''De overstap naar Business Central betekende niet alleen lagere kosten per gebruiker, maar het betekende ook de overstap naar een toekomstbestendige omgeving. Om met een relatief klein team veel werk te verzetten, moet je continu inzicht hebben in wat er binnen je bedrijf gebeurt.''

NickAlthuizen-zw
Nick Althuizen

Mede-eigenaar Sicuro Speeltoestellen

Is jouw bedrijf toe aan ERP software?

Stilstaan is achteruitgaan, zegt men. Denk jij tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden dat er veel kansen liggen voor positieve veranderingen? Werp eens een blik op onze checklist en houd jezelf en je bedrijf een spiegel voor, zo kom je er vanzelf achter of automatiseren voor jullie de volgende stap wordt!

Of ben je meer een hands-on type? Ga dan gewoon lekker aan de slag met onze gratis 30 dagen durende demo en ondervind zelf hoe onze klanten hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau hebben kunnen tillen!

Shape_team2