Zó zorgt de juiste software voor vitaliteit op de werkvloer

Blog op 5 december 2018

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 10 werknemers in Nederland worstelt met zijn of haar werk/privébalans. De mogelijkheid tot flexwerken heeft weliswaar veel deuren geopend, maar brengt ook valkuilen met zich mee. Als u geen aandacht aan uw werkplezier besteedt, houdt u nauwelijks tijd over om te doen waarvoor u bent aangenomen en/of waar u gelukkig van wordt. Wat kunt u daaraan doen?

Vitaal en gezond

Het onderwerp vitaliteit heeft de afgelopen jaren een vaste positie verworven, zowel op de werkvloer als in de sociale context. Vitaliteit raakt dan ook niet alleen aan gezond eten, bewegen en ontspannen, maar ook aan een gezonde werkdruk en evenwichtigheid op zakelijk gebied. Toch valt bij veel bedrijven nog een flinke slag te maken op dit gebied: onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat 14,6 procent van de werknemers te kampen heeft met burnout-klachten. Daar is uiteraard werknemer nog werkgever bij gebaat, maar wat kun je doen om uitval van u én uw medewerkers te voorkomen?

Altijd en overal aan het werk?

In een tijd waarin we worden blootgesteld aan een continue stroom aan prikkels, 24/7 bereikbaar zijn en ons werk ieder moment van de dag binnen handbereik is, is het efficiënt en effectief indelen van onze tijd een uitdaging. U wilt dat uw bedrijf groeit, maar dat betekent ook dat daar uiteenlopende randzaken bij komen kijken: u moet personeelszaken bijhouden, processen moeten worden ingericht, de administratie moet op orde zijn… Bedrijfsonderdelen die essentieel zijn voor groei, maar waar u het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. U bent immers niet voor niets ondernemer geworden: u wilt groeien en uw passie volgen.

Wat doet software?

De juiste software ondersteunt u bij het vinden van die balans. Als u de automatisering binnen uw bedrijf op orde heeft, houdt u meer tijd over om te doen waar u goed in bent, en uw medewerkers om te doen waarvoor ze zijn aangenomen. Hoe minder randzaken op het netvlies staan, hoe helderder de visie. Microsoft Dynamics 365 Business Central neemt die u die ‘zorgen’ uit handen en richt processen vóór u in, in plaats van dat u het zelf nog moet doen. Dankzij de geïntegreerde cloudoplossing zijn werknemers altijd en overal bereikbaar en kunnen ze op kantoor, onderweg én thuis inloggen in alle benodigde bedrijfssystemen. Daarnaast heeft de software een sterke faciliterende functie: processen worden verbonden, collega’s kunnen real-time met elkaar samenwerken en communicatie onderling wordt versoepeld. Dit zorgt ervoor dat u en uw werknemers taken efficiënter, beter en gemakkelijker kunnen uitvoeren.

Microsoft Dynamics voor een vitalere werksfeer

Het klinkt logisch: u en uw werknemers houden zich het liefst zo veel mogelijk tijd bezig met de core business – waar u goed in bent, waar de organisatie voor staat en waar de groei van uw organisatie bij gebaat is. Vanzelfsprekend is het echter nog vaak allerminst, en dat terwijl een vitale en gezonde werksfeer binnen handbereik is. Wij ondersteunen u daar met de software van Microsoft Dynamics 365 Business Central graag in – dat is waar wij voor staan!

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen en hoe wij zowel bedrijfsprocessen én uw werknemers met elkaar kunnen verbinden? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek.

Zó zorgt de juiste software voor vitaliteit op de werkvloer - ABC E BUSINESS blog

Aanmelden voor onze blogs

Waarom Excel je soms tot wanhoop drijft - en wat je er aan kunt doen.

Ik wil me aanmelden
X

ABC E BUSINESS bij BNR Nieuwsradio – Podcast met Microsoft.

Haal meer uit je Microsoft Dynamics 365 Business Central.